3080 sistemin yarısı kilitleniyor

Foxie

Gigapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus TUF Gaming X570-PLUS(WI-FI) | Ryzen 7 5800X | Asus ROG Strix RTX 3080 10G LHR | Phanteks P500A DRGB | Corsair Force MP600 1TB SSD | Kioxia Exceria G2 1TB SSD | GSKILL RipjawsV 16x2 32GB 3200Mhz CL16 | Cooler Master G800 800W 80+ Gold | MSI MAG274QRF-QD 2K-165HZ 1ms 27" | Asus TUF Gaming VG259QR FHD - 165HZ 1MS 24.5" | Logitech MX Mechanical Mini | HyperX Pulsefire Raid | Logitech G733
Meslek
Game Developer
RAM
GSkill F4-3200C16 -16GVK X2 16x2=32gb Dual
SSD veya HDD modeli
Corsair Force MP600 1TB
Ekran kartı
Asus Strix RTX3080 OC 10gb LHR
Anakart
Asus TUF Gaming x570 plus wifi
İşlemci
Ryzen 7 5800X
Birkaç gündür bilgisayarımın yarısı kilitleniyor, nasıl anlatılır bilmiyorum mesela bilgisayar çalışıyor mouse kıpırdıyor ama bazı programlar yarım yamalak çalışıyor, bazı butonlar çalışırken bazıları çalışmıyor, Windows tuşu çalışıyor ama bilgisayarı kapatma falan çalışmıyor, ağırlaşma şeklinde de değil bilgisayarın yarısı çalışmıyor. Güç tuşuna basılı tutarak bilgisayarı kapatmaktan başka çarem olmuyor pek.

Yakın zamanda sistemde yaptığım major değişiklikler.
  • Windows 11 Insider sürümüne geçtim 22H2 kullanıyorum acaba bundan mı kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
  • BIOS'tan PBO açtım hepsi otomatikte.
  • Çekirdek yalıtım/Bellek bütünlüğünü devre dışı bıraktım.
Olay görüntüleyicisine baktığımda elle tutulur bir şey de bulamadım.
RAM'lerim aynı marka aynı model ama çip üreticisi farklı, şu ana kadar mavi ekran gibi bir sorunla karşılaşmadım.(Hynix ve Samsung)
Video çekmiştim. Videoda bir şey dikkatimi çekti ekran kartı GPU kullanımı %100 de kalmış, %100 kullandıracak bir işlem yapmıyordum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu Windows kaynaklı bir sorun. Bende yaşadım, durduk yere geçti.
Bence de fakat W11 özelinde değil diye düşünüyorum. Aynı problemi Windows 10'da ben yaşıyorum yani genel bir sıkıntı galiba. Hatta bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra olay görüntüleyicisinde Kernel Power 41 (63) görüyorum ama o tuştan basılı tutup kapatıyorum diye çıkıyor sanırım. Sıkıntı şu benim geçmedi 😀.

@Foxie muhtemelen sende açıktır ama yazayım yine de. Ben bilgisayarı BIOS'u falan tertemiz yaptığımda XMP açmayı unutmuşum tekrardan. Bir gün fark ettim açtım bir süre boyunca bu sorunla karşılaşmadım ta ki geçen aya kadar.

Bence de fakat W11 özelinde değil diye düşünüyorum. Aynı problemi Windows 10'da ben yaşıyorum yani genel bir sıkıntı galiba. Hatta bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra olay görüntüleyicisinde Kernel Power 41 (63) görüyorum ama o tuştan basılı tutup kapatıyorum diye çıkıyor sanırım. Sıkıntı şu benim geçmedi 😀.

@Foxie muhtemelen sende açıktır ama yazayım yine de. Ben bilgisayarı BIOS'u falan tertemiz yaptığımda XMP açmayı unutmuşum tekrardan. Bir gün fark ettim açtım bir süre boyunca bu sorunla karşılaşmadım ta ki geçen aya kadar.

PSU kaynaklı hata o. Bir çok sebebi var. Bazen ekran kartı sürücüsünü sil yükle yapınca bile düzelebiliyor.

PSU kaynaklı hata o. Bir çok sebebi var. Bazen ekran kartı sürücüsünü sil yükle yapınca bile düzelebiliyor.
Hocam, ilk mesajda Windows kaynaklı demişsiniz şimdi de PSU kaynaklı diyorsunuz, hangisi?

Linux'ta sorun yaşamazken Windows'ta bu hata alınıyor. Windows'a göre hatanın sebebi PSU.
Windows hatanın sebebinin psu olduğunu nerede gösteriyor?

10.06.2022 güncellemesi:
Bir gelişme var, ben havalar ısınınca odama vantilatör almıştım, normalde kendim için açıyorum ama bilgisayarın ön yüzüne doğruda üflüyor, önde de 3x140 fan var. Ne zaman vantilatörü açsam 10 dk sonra bilgisayar kilitleniyor bu şekilde, bununla alakası olduğunu düşünmeye başladım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı