HX Series™ HX850 — 850 Watt 80 PLUS® PLATINUM Certified Fully Modular PSU
The CORSAIR HX Series™ provides 80 PLUS PLATINUM efficiency, extremely tight voltage regulation and a Zero RPM Fan Mode, giving you virtually silent operation.www.corsair.com
Sıvı soğutma varsa kış ayında ısınma olmaz zaten eski FX serisi gibi değil ryzenlar arkada program açık bırakılmadıysa oyun optimisazyonundan olabilir veya RAM'iniz tek slot mu çift slot mu ?Oyunu kapatıp açtığımda FPS yine yükseklerde oluyor sorun uzun zamanlı oynadığımda gerçekleşiyor
Nereden anladın peki
hocam kızma ama güç kaynağı diye düşünüyorum.Neden güç kaynağına saplanıp kaldınız en ufak bir fikrim yok ama güç kaynağı FPS'ye etki etmez. Edemez. Eğer güç yetmiyorsa sistem kapanır. Güç kaynakları anakart tarafından yönetilmez. Data akışı yok bir kere.
Konuyla alakalı da, oyunda veya ısılarda bir problem olabilir. Bazı oyunların optimizasyonları kötü oluyor, şişiyor yavaş yavaş. Isılarda çok yükselirse yine aynı durum söz konusu olur. FPS düştüğünde işlemci ve ekran kartının sıcaklık ve frekans değerlerini kontrol edin. Zor ama bir ihtimal ramlerde ısınıyor olabilir. Onun sıcaklığını göremezsiniz. Tüm değerler normal çıkarsa işlemci ve ekran kartından ramlerin frekansını düşürüp deneyin derim.
Hayır hocam. Takılmayın siz PSU'ya. Bir sorun yok PSU'da.Değiştirmem mi gerekiyor pek anlayamadım
Neden peki? Mantığınızı açıklayın.hocam kızma ama güç kayanağı diye düşünüyorum.
Oyun içi VRAM değerlerini gösteren bir görsel paylaşır mısınız?
Sıvı soğutma varsa kış ayında ısınma olmaz zaten eski FX serisi gibi değil Ryzen'lar arkada program açık bırakılmadıysa oyun optimisazyonundan olabilir veya RAM'iniz tek slot mu çift slot mu?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.