3080 Ti vs 4070s sistem

Ekran kartı olarak kafa kafaya güçteler oyundan oyun ikisinin de öne geçtiği yerler olabilir. Aralarındaki fark 3080 Ti çok daha fazla elektrik çeker. İşlemci olarak R9 ciddi daha güçlü. Ama arkadaşın dediği gibi uzun ömürlülük ve ileride de upgrade yapabilme şansı işe 4070s sistem daha cazip bence. Saf performans arıyorsan ilerisi çok ta önemli değil diyorsan 3080 Ti sistemi de tercih edebilirsin.

Bütçe sorunum var ama 3080 Ti kısmında sorun yaşayacağımı düşünmüyorum.

Bütçe sorunum var ama 3080 Ti kısmında sorun yaşayacağımı düşünmüyorum.

Aralarında çok fiyat farkı yok 5K ya değer. Neden diye sorarsanız 5950X çok güçlü ama AM5 sokette orta segment bir işlemci çıkıp yarı fiyata daha çok performans verebilir bu yüzden de hem yükseltmek için hem de ticari olarak ileriye dönük değil.

Sadece şunu sormak istiyorum. CS2 oynuyorum hangisi daha iyi bir seçim olur?

Çoğu oyunda 7500F önde CS2 de aynı olabilir.

Aralarında çok fiyat farkı yok 5K ya değer. Neden diye sorarsanız 5950X çok güçlü ama AM5 sokette orta segment bir işlemci çıkıp yarı fiyata daha çok performans verebilir bu yüzden de hem yükseltmek için hem de ticari olarak ileriye dönük değil.

Eğer şu an yenilersem sistemi uzun vadede yeni bir parça almayı düşünmüyorum. Şimdilik zaman ne gösterir bilemiyorum tabii ki. Aklına takılan biri 64 MB biri 32 MB ön bellek olması.

Fakat mimari yeni. AM5 sistem daha iyi bir tercih.

Çok teşekkürler zaman ayırdığınız için.

7500F stok soğutucu ile idare edebilecek bir işlemci sivi sogutma sart değil. Hem ileride yukseltmek istediginizde daha cok seceneginiz olacak.
Hocam merhaba tekrardan , araştırmalarıma göre 7500f stok soğutucuyla gerçekten ısınan bir işlemciymiş. Bundan korkuyordum fikrim tekrar değişmek üzere. Sıvı soğutucu ile fiyatlar çok daha farklı yerlere gidiyor..

Son düzenleme:
Çok teşekkürler zaman ayırdığınız için.

Hocam merhaba tekrardan , araştırmalarıma göre 7500f stok soğutucuyla gerçekten ısınan bir işlemciymiş. Bundan korkuyordum fikrim tekrar değişmek üzere. Sıvı soğutucu ile fiyatlar çok daha farklı yerlere gidiyor..
Hocam ısınır ama sorun yasatmaz. Yine de kafam rahat etsin diyorsaniz 1500e asiri kaliteli 7700X bile sogutacak kule tipi sogutuculardan alirsiniz. Sivi sart degil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı