3090 2. el sistem 25 bin TL'ye alınır mı?

  • Konuyu başlatan YeL
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 24
  • Görüntüleme 1B
Ekran kartı 1 yıllık, o yüzden belki 0 öneririrsiniz sandım facebook gruplarında ki parçaların miningden içi geçmiş olma ihtimali çok yüksek.
Bahsettiğim Facebook grupları herkesin girdiği gruplar değil. Düzgün ve kaliteli gruplar. Mining varsa bilinen zaten söylenen gruplar. Zaten miningli karttan normal kullanımda bir şey fark etmiyorsanız başınıza bir şey gelmez, öyle aşırı bir zararı yok.

Ekran kartı 1 yıllık, o yüzden belki 0 öneririrsiniz sandım facebook gruplarında ki parçaların miningden içi geçmiş olma ihtimali çok yüksek.
Ki buradaki Founders Edition, benim bahsettiğim modeller EVGA, ROG, Gigabyte, MSI gibi üst seviye kutu, fatura, garanti tam modeller.
 
Nedense bu kasa bana hiç güven vermedi. İşlemci ile ekran kartı uyumu sıfır zaten. 3090'ı bırak beslemeyi çerezi bile olamaz. Boşu boşuna eski donanımlara yatırım yapmış olursun. Tekrardan anakart ve işlemci değiştirmek zorunda kalırsın. Her oyunda drop ve takılma yapar bu sistem.
 
10 bin daha masraf yapmanız lazım bu sistemi düzgün bir seviyeye getirmek için. Ekran kartı ve işlemci soğutucu dışında adam gibi parça yok neredeyse.
 
İlk fotoğrafta bağırsak tasarımlı AiO'yu görünce anlıyorsun dolandırıcı olduğunu.
14 USB portlu kasaya 2 Port'lu USB kartı takmasınamı şaşayım yoksa 3 RAM'in aynı 4. RAM'in farklı olmasınamı. Bu sistemi sadece program ile kullanacak birisini olduğu varsayıyorum (kullandığı işlemci ve anakarttan) neden PCI-e 3.0 anakart kullanırsın? PCI-e 4 ile 3'ün arasında programlarda oldukça büyük farklar varken bir de.
Mining'li kartların VRM'lerini boyayan insanlar varken bunlara kanmak saçma, bariz zamanında 980 Ti'lı kasaları ucuza alıp alıp mining yaptılar. Ellerinde kalan kasa ve diğer komponentleride böyle böyle satıyorlar. 3090'a para verecek insan diğer parçaları az uz değiştirir, adamın PSU'dan belli zaten üçkağıtı.
 
Ekran kartı mining'den çıkartılıp sisteme takılmış büyük ihtimal çünkü geri kalan parçalar nereden baksan 6 yıllık. Sistemin sayısal loto gibi olduğunu da söylemeye gerek yok zaten biri diğerini tutmuyor.

Üstte ki öneriyi dinlemeyin. İşlemciyle beraber anakartta değişecek, sıvı soğutma da değişecek ve belleklerde değişecek. Sistemden uzak durmanızı öneririm.
 

Geri
Yukarı