3090 Ti için işlemci önerisi

Bütçe
40000

Mustafaismar

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayar toplamak istiyorum ama hangi işlemciyi seçeceğim hâlâ karar veremedim. Intel veya AMD fark etmez. Yaklaşık 40.000 TL gibi bir bütçem var. Bu bilgisayarı iş için kullanacağım. UE4, 3DS Max, Blender, Substance Painter vb. uygulamaları kullanacağım. Ekran kartı olarak 3090 Ti almayı düşünüyorum, 2000 serisi ekran kartı almak istemiyorum. İşlemci için yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar toplamak istiyorum ama hangi işlemciyi seçeceğim hâlâ karar veremedim. Intel veya AMD fark etmez. Yaklaşık 40.000 TL gibi bir bütçem var. Bu bilgisayarı iş için kullanacağım. UE4, 3DS Max, Blender, Substance Painter vb. uygulamaları kullanacağım. Ekran kartı olarak 3090 Ti almayı düşünüyorum, 2000 serisi ekran kartı almak istemiyorum. İşlemci için yardımcı olursanız çok sevinirim.
Şu an Thredripper serisi hariç alabileceğiniz en iyi işlemci Ryzen 9 5900X. Bu ay içerisinde stoklara gelecek.

3090 Ti diye bir ekran kartı piyasada daha yok. Üstüne üstlük konu sahibinin ilk mesajı olması ve olmayan bir karttan bahsetmesi yüzünden hayali sistem olduğu konusunda oldukça kararlıyım. Eğer hayali sistem olmadığına ve gerçekten toplayacağınıza ikna edebilirseniz, seve seve yardımcı olurum.

@SypeR yıllardır inceleme, rehber yapmamışsınız eskiden daha aktiftiniz galiba, tekrar olur mu öyle bir dönem? :)
Çok isterim, bu arada SSD sağlığım düşmeye devam ediyor. :D

Konuya benim de bir güvenim yok ama anlam da veremiyorum.
Bir insan neden durduk yere insanları uğraştırmak ister anlamıyorum...
Profilinizde 15 yaşında olduğunuz yazıyor babanızın soyadı Koç mu?
40 bin TL ile sistem toplayacak bir baba görmedim de...

@SypeR yıllardır inceleme, rehber yapmamışsınız eskiden daha aktiftiniz galiba, tekrar olur mu öyle bir dönem? :)
Çok isterim, bu arada SSD sağlığım düşmeye devam ediyor. :D

Profilinizde 15 yaşında olduğunuz yazıyor babanızın soyadı Koç mu?
Değil 40, 80'e bile toplar duruma göre. Misal ailem :D. Ama her ne kadar öneride bulunmuş olsam da, benim de güvenim yok gibi. Bu tarz konular açmıyor insan çünkü kendimden biliyorum. Zaten yeteri kadar araştırıp parçaları almış oluyorsun. Sonra montaj sırasında veya problem yaşarsan buraya geliyorsun :D.

3090 Ti diye bir ekran kartı piyasada daha yok. Üstüne üstlük konu sahibinin ilk mesajı olması ve olmayan bir karttan bahsetmesi yüzünden hayali sistem olduğu konusunda oldukça kararlıyım. Eğer hayali sistem olmadığına ve gerçekten toplayacağınıza ikna edebilirseniz, seve seve yardımcı olurum.

3090 Ti kartının henüz piyasaya çıkmadığını biliyorum. Bu sistemi birkaç yıl içinde toplayacağım bu yüzden 3090'ı seçtim. Hayali bir sistem olduğunu düşünmeniz çok normal lakin bu sistemi iş için toplayacağım. Oyun yapımıyla alakalı bir sistem olacak. 3090'ı seçmemin diğer nedenleri ise amper mimarisinin gücüne kıyasla daha az enerji tüketmesi, 2080 Ti kartı 1200 dolar 3090 Ti kartı ise 1500 dolar 300 dolar farkla çok yüksek performans için seçtim. Dediğim gibi oyun yapımı için alacağım her şeyin en kalitelisi olması gerekiyor. Umarım sizi ikna edebilmişimdir.

çok isterim, bu arada SSD sağlığım düşmeye devam ediyor. :D

Profilinizde 15 yaşında olduğunuz yazıyor babanızın soyadı koç mu?

Benim amacım buradaki büyüklerimden yardım almaktı. Amacım kimseyi uğraştırmak degil. Yaşımın 15 olması da bir şeyi değiştirmiyor ayrıca bu donanımlara sahip bir bilgisayar toplamak için de soyadımın koç olması gerekmiyor. Ben bu bilgisayarı zevk için toplamıyorum. Kendi işimi yapmak için topluyorum.

Olmayan ekran kartına öneri yapılıyor konu sahibi de teşekkür ediyor. Nasıl kafalar bunlar?
Çıkacağı bile belli olmayan bir karttan bahsediliyor.

Bu arada konunun baslığı islemci tavsiyesiydi sanırım, moderatör arkadaslar değiştirdi. Çıkacağı bile belli olmayan bir ekran kartı diyorsun da gören de herhalde içerden bilgi sızmış o yüzden belli değil diyor sanar. Lansmanı yapılmış, performans verileri verilmiş, ilk GPU'lar üretilmiş, "çıkacağı bile belli değil". Söylenecek çok fazla söz olmasa gerek.

3090 Ti'ye karşılık bir tane lansman veya test linki paylaşın, inanacağım. Bir 3090 bir 3090 Ti diyorsunuz. Ne yapacağınıza daha kendinizde karar verememişsiniz.

Ek olarak, karşında işten anlamayan insanlar duruyor zannetme sakın. Oyun yapımında AAA tipi bir oyunu tek başına yapamayacağına göre en tepe donanımlara zerre kadar ihtiyacın yok. Blender, 3DS Max vs gibi modelleme yazılımlarında final çıktıyı alana kadar ekran kartının neredeyse zerre kadar katkısı yok. En fazla 3 boyutlu modelleme çalışma ortamını hızlandırırlar ki onda da entegre grafikler bile iş yapıyor zaten. Yazdığın kodları derleme konusuna gelecek olursam Ryzen 5 5600x veya Ryzen 7 5700X bile işini fazla fazla görecektir. Yok ben illa modellemelerin en yüksek kalitede çıktısını alacağım dersen, o zaman RTX 3060 veya RTX 3070 gibi bir kart işini görecektir fazla fazla.

Unutma iş en güçlü makinede öğrenilmez, orta segment makinede öğrenilir ardından da donanımınıı sonuna kadar kullanabileceğin bilgisayara geçilir.

Son olarak, halen daha sistemin hayali olduğunu düşünüyorum. Ama oyun geliştirmeye başlamak gibi planlarının ve hedeflerinin olması güzel. Dediğim gibi bu işe gerçekten girişeceksen daha uygun fiyatlı parçalarla başla. En azından arta kalan parayla kendine başka şeyler alırsın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı