3100 TL PC toplama önerisi

Slsksmsmenen

Attopat
Daha fazla  
Selamlar. 3100 TL ile bir sistem toplama isteğim vardı. Tabii ki artık şansıma mı desem piyasaya mı desem mayıs ayında 850 TL olan 2200G şu an 1600 TL. Haziran ayında almak istediğim 4300GE 1800-1900 TL. Aklımda beklemek var ancak oynayacağım oyunlardaki (LoL, Valorant) güncellemeler ve gelişmelerden geri kalacağımdan, aynı zamanda bu güncellemelerle oyunların 3100 TL ile toplayacağım sistemde performans olarak düşmesinden korkuyorum. Yani piyasanın düzelmesini beklemek ne kadar mantıklı? Nisan mart aylarında yaz sonuna düzelir diyen arkadaşları dinleye dinleye al şimdi istediğim sistemi toplayamıyorum. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle sistem fiyatları öyle kısa bir sürede duseceğe benzemiyor. Size tavsiyem fiyatları takip ederek APU sistem toplamanız R3 2200G için bu fiyat çok fazla illaki indirim veya kampanya olacaktır onları takip edebilirsiniz. Oyun performansına gelecek olursak LoL-Valorant-CS-tarzı oyunları çok rahat oynarsınız dilerseniz ileride ekran kartıda takabilirsiniz bütceyi biraz daha arttırıp R3 4300G alırsanız çok daha iyi olur ben yine de şu anki fiyatlarıyla bir sistem oneriyim:
CPU: R3 4300G-1900 TL
Anakart: MSI A320M a Pro-(350, 400 TL arasında rahatça bulabilirsiniz.)
RAM: 2x8GB 3000 MHz Patriot Viper Steel-600, 650 TL civarı rahatça bulabilrsiniz
SSD: 240 GB Hikvision C100-250 TL
PSU: 550 Watt 80 Plus bir PSU rahatça yetecektir-(400-500 TL arasında bulabilirsiniz PSU çok onemli Corsair-FSP tarzı markaları oneririm kaliteli bir PSU iyi olacaktır)
Kasa: Kasa biraz da size kalmış hava akışı iyi olan en az 2-3 fanlı bir kasa alabilrsiniz

Toplam: 1900+400+650+250+500+400 = 4100

Fiyatlar Akakçe üzerinden hesaplanmış olup fiyatları en fazla olacak şekilde alınmıştır zaman içerisinde değişiklik gosterebilir indirim kovalayarak daha ucuza toplayabilirsiniz eğer hazır bir PC alacaksanız parçaları iyice araştırınız umarım işinize yarar

Öncelikle sistem fiyatları öyle kısa bir sürede duseceğe benzemiyor. Size tavsiyem fiyatları takip ederek APU sistem toplamanız R3 2200G için bu fiyat çok fazla illaki indirim veya kampanya olacaktır onları takip edebilirsiniz. Oyun performansına gelecek olursak LoL-Valorant-CS-tarzı oyunları çok rahat oynarsınız dilerseniz ileride ekran kartıda takabilirsiniz bütceyi biraz daha arttırıp R3 4300G alırsanız çok daha iyi olur ben yine de şu anki fiyatlarıyla bir sistem oneriyim:
CPU: R3 4300G-1900 TL.
Anakart: MSI A320M a Pro-(350, 400 TL arasında rahatça bulabilirsiniz.)
RAM: 2x8GB 3000 MHz Patriot Viper Steel-600, 650 TL civarı rahatça bulabilrsiniz.
SSD: 240 GB Hikvision C100-250 TL.
PSU: 550 Watt 80 Plus bir PSU rahatça yetecektir-(400-500 TL arasında bulabilirsiniz PSU çok onemli Corsair-FSP tarzı markaları oneririm kaliteli bir PSU iyi olacaktır)
Kasa: Kasa biraz da size kalmış hava akışı iyi olan en az 2-3 fanlı bir kasa alabilrsiniz.

Toplam: 1900+400+650+250+500+400 = 4100.

Fiyatlar Akakçe üzerinden hesaplanmış olup fiyatları en fazla olacak şekilde alınmıştır zaman içerisinde değişiklik gosterebilir indirim kovalayarak daha ucuza toplayabilirsiniz eğer hazır bir PC alacaksanız parçaları iyice araştırınız umarım işinize yarar.

Elimde şu an 1500 TL var ve gerisini babam ekleyecek. Bu fiyatların düzelmesini beklerken aynı zamanda da para biriktirerek hem babama fazla yük kalmaz hem de bir iki parçasını kendim tamamlarım. Teşekkürler 👍

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı