32-35 bin TL R5 7500F sistem önerisi

Aynı paraya, aynı özellikerde DDR5 sistem yok ise DDR4 alsın zaten. Çok gerekli değil. Önemli olan ekran kartı. 4070 Super alabilse 35-36 civarına çok iyi olur. Alamayacağı için 32-33bin TL arasında 7800XTLI bir sistem çok iyi olur sadece video editleme kısmında nasıl olur bilemiyorum.

7700XT ile DDR5 ve AM5 de olmanın artısı 7800xt/4070 super olmasına kıyasla çok daha fazla.

Somut bir şekilde açıklama şansınız varsa bilgilenmek isterim. Performans olarak atıyorum 7700xt li sistem ile 30sn de render alırsın, 7800xt ile 40sn de render alırsın gibi. Ya da performans verileriyle. Kaynak bir video varsa da onu izleyebilirim.

Başka bir konuda şu yorum vardı mesela:
DDR4 + yeni ekran kartı yaptığın zaman; ileride DDR5'e geçmek istersen anakart, ram ve işlemci değişmen gerekecek.

DDR5 + eski ekran kartı yaptığın zaman; ileride ekran kartını yenilemek için sadece ekran kartı yenilemen yetecek.
Bir diğeri de şunu yazmış:
Uzun süre upgrade yapmayacaksan RX 7800XT al. DDR5 sistemin olayı önü açık olması ve GPU için upgrade yapılma ihtimaliydi.

Son düzenleme:
Somut bir şekilde açıklama şansınız varsa bilgilenmek isterim. Performans olarak atıyorum 7700XTli sistem ile 30sn de render alırsın, 7800XT ile 40sn de render alırsın gibi. Ya da performans verileriyle. Kaynak bir video varsa da onu izleyebilirim.

Başka bir konuda şu yorum vardı mesela:

Bir diğeri de şunu yazmış:

Cevabı kendiniz vermişsiniz.

DDR4 + yeni ekran kartı yaptığın zaman; ileride DDR5'e geçmek istersen anakart, RAM ve işlemci değişmen gerekecek.

DDR5 + eski ekran kartı yaptığın zaman; ileride ekran kartını yenilemek için sadece ekran kartı yenilemen yetecek.

Ayrıca o sistemde muhtemelen R5 5600 olacak oda darboğaza sebep olacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı