32 bin TL masaüstü bilgisayar önerisi

Tekrar sizin için toplama yaptım 34200 etti fiyat. fakat 7800xt değil 7700xt

Parçalar.

Hocam birkaç yıl sonra anakartla beraber köklü bir değişiklik yapabilirim BLADE-DUAL7800XT / AMD Ryzen 5 5600 MPK / ASUS Dual Radeon RX 7800 XT OC 16GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi. bu sistem mesela anakarti çok mu kötü? Birkaç yıl için bile götürmezmi bu paralara toplama çıkmıyorsa?
Eğer ki bir kaç yıl sorun etmezseniz bence 7800xt li bu sistem gayet iyi. ilerde anakart işlemci ve rami satarsınız 8k falan şuan eder. üzerine 4k daha ekleyip 7500f b650 16gb ddr5 ram alma şansınız olacak.

Tekrar sizin için toplama yaptım 34200 etti fiyat. Fakat 7800XT değil 7700XT

Parçalar.

Eğer ki birkaç yıl sorun etmezseniz bence 7800XTLI bu sistem gayet iyi. İleride anakart işlemci ve RAM'i satarsınız 8K falan şu an eder. Üzerine 4K daha ekleyip 7500F B650 16 GB DDR5 RAM alma şansınız olacak.

Sağ olun hocam uzun uzun yazdığınız için, ikisini de değerlendireceğim.(Not:34.200 hala aşıyor beni)

Hocam oldukca kıstım zaten 7500F yerine 7400F koydum 16 GB RAM 500GB SSD en uygun fiyatli Thermalright kule tipi sogutucu. En F/P B650 anakarti koydum ayrıyeten en uygun fiyatli alinabilir sistem boyle oluyor maalesef. Arc b580 alabilirsiniz isterseniz. 4060ti seviyesinde bir kart ve fiyat oldukca uygun. 13K ya bulunuyor. Ssd 1tb ve islemciyi 7500f yapabilirsiniz en azindan.
anakart ve kasa arttırılırsa alınmaz mı 31.400 gibi bir fiyatı oluyor. illa hazır sistem olucaksa bu fiyatlar 7700xt için çok sınırda kalıyor diğer bileşenleri çok düşürmek yerine ekran kartı 7600xt olsa bir süre rahatlıkla götürür diye düşünüyorum güncelleme yapıldığında da ekran kartını yükseltmeye öncelik gösterir. bu fiyata 8400f 7700xtli sistem bulabildim en iyi seçenek olarak ama benim attığım sistemde özelleştirme yapınca nerdeyse aynı fiyata denk geliyo ve işlemci,kasa,ssd olarak daha iyi ama işte diğer tarafta 7700xt performans olarak çok önde kalıyor o yüzden bilemedim senin düşüncen nedir bu konu hakkında
7700xtli sistem

Anakart ve kasa arttırılırsa alınmaz mı 31.400 gibi bir fiyatı oluyor. İlla hazır sistem olacaksa bu fiyatlar 7700XT için çok sınırda kalıyor diğer bileşenleri çok düşürmek yerine ekran kartı 7600XT olsa bir süre rahatlıkla götürür diye düşünüyorum güncelleme yapıldığında da ekran kartını yükseltmeye öncelik gösterir. Bu fiyata 8400F 7700XTLI sistem bulabildim en iyi seçenek olarak ama benim attığım sistemde özelleştirme yapınca neredeyse aynı fiyata denk geliyor ve işlemci, kasa, SSD olarak daha iyi ama işte diğer tarafta 7700XT performans olarak çok önde kalıyor o yüzden bilemedim senin düşüncen nedir bu konu hakkında.
7700XTLI sistem.

Bu sistem yerine ekran kartı olarak B580 konulabilir tek tek topladigim sisteme. Daha uyguna gelir ve daha iyi olur ozellestirme yapilmamis fiyatta. Attigim sistem ise daha iyi olur tek tek toplamak sorun olmayacaksa. Donanımlardan kısmadım diyebilirim. 7500F yerine 7400F koydum sadece. SSD olarak attigim sistemin SSD'si Windows kurulumuda yapilacagi icin daha iyi.

Bu sistem yerine ekran kartı olarak B580 konulabilir tek tek topladigim sisteme. Daha uyguna gelir ve daha iyi olur ozellestirme yapilmamis fiyatta. Attigim sistem ise daha iyi olur tek tek toplamak sorun olmayacaksa. Donanımlardan kısmadım diyebilirim. 7500F yerine 7400F koydum sadece. SSD olarak attigim sistemin SSD'si Windows kurulumuda yapilacagi icin daha iyi.
anladım hocam 7600xtden daha mı iyi b580 iyice araştırmıştım b580i ama yinede hala sorunlarının olduğunu farkettim ve açıkçası pek güvenemiyorum bazıları şiddetle alınmasını bazılarıysa sorunların hala devam ettiğini söylüyor oyun testlerinede baktığımda optimizasyonun tam oturmadığını gördüm bazı oyunlarda gerçekten çok iyi performans vermesine rağmen daha alt sistem karşılayan bir oyunda fps çakılabiliyor tabi bunlar zamanla düzelicek şeyler ama onun yerine 7600xt alıp 1 yıldan az bir sürede daha iyi bir ekran kartına geçmeyi tercih ederim. sen bunlar arasından hangisini tercih ederdin
-7500f 7600xt (kasa olarak daha iyi +1tb ssd)
-8400f 7700xt (500gb ssd)

anladım hocam 7600xtden daha mı iyi b580 iyice araştırmıştım b580i ama yinede hala sorunlarının olduğunu farkettim ve açıkçası pek güvenemiyorum bazıları şiddetle alınmasını bazılarıysa sorunların hala devam ettiğini söylüyor oyun testlerinede baktığımda optimizasyonun tam oturmadığını gördüm bazı oyunlarda gerçekten çok iyi performans vermesine rağmen daha alt sistem karşılayan bir oyunda fps çakılabiliyor tabi bunlar zamanla düzelicek şeyler ama onun yerine 7600xt alıp 1 yıldan az bir sürede daha iyi bir ekran kartına geçmeyi tercih ederim. sen bunlar arasından hangisini tercih ederdin
-7500f 7600xt (kasa olarak daha iyi +1tb ssd)
-8400f 7700xt (500gb ssd)
8400f ile 7700xt secerdim hocam. Islemciyi degismek daha az malitetli olur. B580'in sorunlarinin bircogu ise cozuldu. 7600XT ile denk denebilecek bir kas gücü var ve RT performansı daha iyi.

Hocam sonradan ekran kartı gibi daha pahalı olan bir bileşeni yükseltmek yerine ilk ekran kartını iyi alıp sonradan anakart ve işlemci yükselmesine gitmek mantıklı değil mi? Attığım sistemdeki amaç o. @kxy cevaplarsan sevinirim.

Hocam sonradan ekran kartı gibi daha pahalı olan bir bileşeni yükseltmek yerine ilk ekran kartını iyi alıp sonradan anakart ve işlemci yükselmesine gitmek mantıklı değil mi? Attığım sistemdeki amaç o. @kxy cevaplarsan sevinirim.

AM4 sistemler bu seviyelerde alinmaz hocam. Hem ram hem islemci hem anakart degistirmenin maliyeti neredeyse ekran kartı kadar zaten. AM5 ama islemci olarak biraz geride bir model daha tercih edilebilir bana gore.

AM4 sistemler bu seviyelerde alinmaz hocam. Hem RAM hem islemci hem anakart degistirmenin maliyeti neredeyse ekran kartı kadar zaten. AM5 ama islemci olarak biraz geride bir model daha tercih edilebilir bana gore.

Anladım hocam peki hazır sistemler var mıdır bu fiyatlarda? Toplama beni biraz aşıyor maalesef.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı