32 Bit bilgisayar için Linux dağıtımı önerisi

Yer
İstanbul
Elimde eski bir cihaz var. Halihazırda Android X86 kurulu fakat aktif kullanılmadığı için işe yaramıyor. 2 GB RAM ve Intel atom 32 Bit işlemci var. Ansible tarzı bir yazılımla yönetilebilir hale getireceğim. Lokal web sunucu veya VPN ağı olarak kullanmayı düşünüyorum. Kurabileceğim en uygun dağıtım sizce ne olur?

Sunucu için Debian veya Ubuntu önerildiğini gördüm. Kendim lokal bir sunucu oluşturmadığım için bilemiyorum.
@Disty yardımcı olabilir.

Elimde eski bir cihaz var. Halihazırda Android X86 kurulu fakat aktif kullanılmadığı için işe yaramıyor. 2 GB RAM ve Intel atom 32 Bit işlemci var. Ansible tarzı bir yazılımla yönetilebilir hale getireceğim. Lokal web sunucu veya VPN ağı olarak kullanmayı düşünüyorum. Kurabileceğim en uygun dağıtım sizce ne olur?

Lubuntu kesinlikle.

Ubuntu 32 bit desteğini kesmişti.
Debian kurabilirsiniz.

Fedora Workstation en iyisi. 🙂

Fedora'nın bildiğim kadarıyla 32 bit desteği mevcut değil.

Dediğiniz işlerde ağırlıklı olarak Debian veya Slackware tercih ediliyor. Hangisi sizin için daha uygunsa onu kullanırsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı