32 Bit Bilgisayara 64 Bit OS Kurulu HDD Takmak

lockijas

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bizim şirketteki PC benim şu anda elimdeki PC'den daha iyi, bu yüzden PC'leri değiştirmek istiyorum ama şirketteki bilgisayarda gerekli programlar kurulu. Babam da bundan dolayı izin vermiyor. Benim aklıma da bir fikir geldi, fikir şöyle; benim PC 32 Bit, şirketteki 64 Bit. Benim PC'yi oraya verip HDD'leri değiştirsek bir sıkıntı çıkarır mı? 64 Bit HDD'ye 32 Bit olan PC takılırsa ne sorun çıkartır? Çözümü olur mu? Şirket bilgisayarı olduğu için uyumluluklarda pek sorun yaşanacağını sanmıyorum ama yine de bilmek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir sorun olmaz. Sorun en fazla donanım sürücüleri ile ilgili olabilir. Mesela bir bilgisayarda AMD sürücüleri kurulu diğerinde nVidia sürücüsü. Donaımları değiştirince sürücüleri sağlıklı bir şekilde kaldırıp yenilerini yüklemelisin.

Diskleri değiştirip kullanabilirsiniz. Fakat format gerekir. Çünkü işlemciniz 64 bit desteklemiyorsa 64 bit kurulu işletim sistemini çalıştıramazsınız.

Artık 64 bit desteklemeyen işlemci kaldığını sanmıyorum.

Asus Zenfone 5 cihazımdan Tapatalk ile gönderildi. -BpK

945PM ya da GM ise çipseti 4GB sistem belleği de destekler.
Haklısınız araştırdım bende sizin söylediğiniz bilgiye ulaştım fakat birkaç yerde anakartın desteklediği max. bellek miktarını 2GB olarak gördüm daha da uğraşmadım. Zaten bilgisayar film izletme ve okey dışında kullanılmıyor.
Dizüstülerle ilgili bilginiz var işlemci ile ilgili bir soru sorayım hocam. Uzun süredir aklımda ama fırsat olmadı değişim. 64 bitten ziyade bazen takılma yaşanıyor bilgisayarda. İşlemciden olduğunu düşünüyorum. Bu anakarta takabileceğim çok pahalıya kaçmadan alabileceğim en yüksek işlemci nedir? Bir ara bakmaya fırsat bulduğumda T2600 modelini bulmuştum. Fiyatına oranla en yüksek olarak. Bu işlemciyi alırsam anakartla uyumulu mudur? FSB, soket, Chipset vs. uyuyor.

Çipsetin tam modeli 945GM ya da 945PM ise T7600, T7400, T7200.Bunlar 64bit.
T7600 kolay kolay bulamazsın, pahalı da olur.
T7400'ü ben 3 ay önce 35'e satmıştım. %30-40 arası fark yaratır.
TDPleri 34W ama sorun olmasını beklemem. Bulamazsan T5600 da olur ama fark %20lerde kalır.

Laptop zaten çok ısınıyor diyorsan TDPleri 31W olanlardan T2700, T2600.. Bunlar 32 bit.

Öncesinde işlemci lehimli mi soketli mi diye bakmadan işe girişmeni tavsiye etmem. BIOS desteklememe riski her makinada olduğu gibi senin makinan için de geçerli, geçmişte yaptığım 3 upgrade'in hiçbirinde sorun yaşamadım ama bilemezsin tabii.
Isınma sorunu varsa işlemcide, google'da enpedi undervolting diye aratırsan sonuçlar seni şaşırtabilir.
Sattığım işlemcinin stres testi sırasındaki maks. sıcaklıkları:https://www.technopat.net/sosyal/eklenti/isi-png.39803/

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı