32 Bit işletim sistemi neden 3GB bellek destekler?

eyup357

Hectopat
Bilgisayar 32 bit işletim sistemi ile 3 GB RAM desteği oluyor ancak bunu da arttırılabiliyor ne yapılıyor da artıyor bu bellek oranı, mantığı nedir? Hem donanımsal açıdan hemde yazılımsal açıdan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam şöyle anlatmak isterim. 32 bit adresle gönderilebilen maksimum alan 4 GB'dır. Ondan dolayı ne yaparsan yap o yükselmez. 64 bit adresle gönderilebilen alan maksimum alan 1 EB'dir. EB ise ExaByte olarak adlandırılır. PetaByte'ın bir büyüğüdür oda 1 Milyar GB'ye tekabül eder. Yani 64 bit bir sisteme koşullar sağlandığı sürece 1 EB RAM takabilirsiniz. :)

Hocam şöyle anlatmak isterim. 32 bit adresle gönderilebilen maksimum alan 4 GB'dır. Ondan dolayı ne yaparsan yap o yükselmez. 64 bit adresle gönderilebilen alan maksimum alan 1 EB'dir. EB ise ExaByte olarak adlandırılır. PetaByte'ın bir büyüğüdür oda 1 Milyar GB'ye tekabül eder. Yani 64 bit bir sisteme koşullar sağlandığı sürece 1 EB RAM takabilirsiniz. :)
Peki hocam o kadar RAM i nasıl bulacağız :D

2 üzeri 32 bit olduğundan ötürü 2 üzeri 32 ile çarpılınca çıkan sayı byte oluyor buda 4.30 filan ediyormuş 64 bitte bu sayı çok çok daya artıyor onuda anladım Windows nasıl 32 bit işletim sistemiyle daha fazla ram desteği sunuyor ve bunun çalışma prensibi nedir? Sorumun donanımsal kısmını açıkladınız için ayrıca teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı