32 GB RAM vs 16 GB RAM

Makaleler
1
Bende Kingston HyperX Fury 16 GB 3200 MHz DDR4 RAM var. Tek kanalolduğu için FPS kaybı yaşıyorum bu yüzden çift kanala geçmek istiyorum. RAM'imin aynısını bulmak zor. 2024 yılında aynısını bir şekilde bulup 2x16 RAM yapmak mı daha mantıklı yoksa satıp 2x8 3600MHz RAM'ler almak mı daha mantıklı?

Aynısı olmak zorunda değil RAM lerinizin CL değeri nedir? CL ve MHz değerleri aynı olursa yine Dual channel olur.
Aynı olmadığında uyumsuzluk ihtimali artmıyor mu? Ve ne yazık ki CL değerini bilmiyorum

İllaki aynısını bulmak zorunda değilsin aynı değerlede farklı marka bulup 2x16 yapman daha mantıklı.
Kingston HyperX Fury 16 GB 3200 MHz DDR4 ile uyumlu çok uçuk olmayan bir ram önerir misiniz? ve 2x8 3600mhz, 2x16 3200mhz'den kötü müdür yine?

Aynı olmadığında uyumsuzluk ihtimali artmıyor mu? Ve ne yazık ki CL değerini bilmiyorum.

Kingston HyperX Fury 16 GB 3200 MHz DDR4 ile uyumlu çok uçuk olmayan bir RAM önerir misiniz? Ve 2x8 3600MHz, 2x16 3200MHz'den kötü müdür yine?

CPU Z programıyla bu ekrana bakabilirsin CL değeri kaç diye. 2x16 yapmandaki avantaj ileriye yönelik olur, mevcut durumda 2x8 ile 1x16 çok uçuk farklar oluşturmaz. Sistemdeki RAM miktarını arttırırsan eğer video düzenleme gibi yazılımlar kullanıyorsan sana avantaj sağlar daha fazla RAM kullanmak ayrıca multi taskingde de sıkıntı yaşama ihtimalin azalır mevcut durumda oyun ve Chrome açtığında zaten RAM neredeyse Full dolmaya yakın oluyordur. En azından eski kendi sistemimde öyleydi.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-06-17 201430.png
    Ekran görüntüsü 2024-06-17 201430.png
    114,8 KB · Görüntüleme: 29
CPU Z programıyla bu ekrana bakabilirsin CL değeri kaç diye. 2x16 yapmandaki avantaj ileriye yönelik olur, mevcut durumda 2x8 ile 1x16 çok uçuk farklar oluşturmaz. Sistemdeki RAM miktarını arttırırsan eğer video düzenleme gibi yazılımlar kullanıyorsan sana avantaj sağlar daha fazla RAM kullanmak ayrıca multi taskingde de sıkıntı yaşama ihtimalin azalır mevcut durumda oyun ve Chrome açtığında zaten RAM neredeyse Full dolmaya yakın oluyordur. En azından eski kendi sistemimde öyleydi.
1x16, 2x8'e göre 10 fps az veriyor gösteriyor videolarda. Durum öyle değil mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı