32 Mbps Kotasız İnternetten 100 Mbps Kotalı İnternete Geçiş

eflatun

Kilopat
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Danışman
Arkadaşlar merhaba.

Ben Fixnet'in 32 Mbps Limitsiz Kotasız internet paketini kullanıyorum. Her ay 159 TL ödüyorum. Aldığım upstream hızı 2047 Kbps, downstream hızı ise 32744 Kbps'dir. Hattımın maksimum kapasitesi ise upstream için 51517 Kbps, downstream için ise 125025 Kbps'dir.

Binet'in 100 MBit'e kadar 200GB AKN'li VDSL2 paketine geçmeyi düşünüyorum. Bu paketin fiyatı ise 99 TL'dir. Bu geçiş sayesinde yeni düzenleme ile eskiye oranla pek fazla etkilenmeyeceğim ve 60 TL tasarrufum olacak diye düşündüm.

Binet ile telefonda yaptığım görüşmede hattım karşıladığı için 100Mbit interneti alabileceğimi söylediler.

Yeni AKK düzenlemesi sonrası 200 GB kotayı aştığım vakit hızım 24 Mbit'e düşecek sadece değil mi? Ama saat 02:00 ile 08:00 arası sınırsız 100Mbit internetin nimetlerinden faydalanabileceğim? Kotayı aşarsam da bu hız düşmesi beni pek etkilemeyecek. Sadece bilinçli indirme işlemlerini 02:00 - 08:00 arası yapmaya gayret edeceğim.

Aşağıda aylık transfer bilgilerimi de paylaştım. Sizce yukarıda bildiklerim doğrultusunda bu geçişi tavsiye eder misiniz?

Teşekkür ederim.

Ekran Alıntısı.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
Olabilir. Şuan kullandığından daha tasarruflu. Geçebilirsin fakat Superonline'nin kampanyalarına bakmanızı tavsiye ederim.

Maalesef bulunduğum bölgede fiber altyapı yok. Superonline'nın tarifelerinin fiber altyapıya ihtiyacı olduğunu hatırlıyorum.

Turknet'de ise her bölgeye AKK'sız hizmet vermeleri yok. Bulunduğum hat numarasından sorgulama yaptığımda 2017 için bulunduğum bölge de AKK'sız hizmet vereceklermiş yani yatırım planları varmış.

Turknet, bulunduğum hat numarasına 150 GB kotalı 75Mbps hizmet vereceğini belirtiyor. Fiyatı ise 59 TL. Yeni AKK düzenlemesi sonrası hızım eğer Turknet'e geçersem kota aşımında 24 Mbps'e inecek ve gece 02:00 - 08:00 arası kotasız 75 Mbps internetin keyfini yaşayacağımı düşünüyorum.

Mevcut tarifemde de taahhüt bulunmadığı için Turknet'e şans vermek istiyorum. Yarın işlemleri başlatacağım.

Diğer tavsiyelerde bulunan arkadaşlara da teşekkürler. Gelişmeleri bu başlık altından izleyebilirsiniz.

Merhaba, son durum nedir? Turknete geçiş yaptınızm mı?

Turknet'e geçiş yaptım. Şu an aktivasyon aşamasında 1-2 güne geçmiş olurum. 75 Mbit 150 GB kotalı. Kota bittiği zaman ise hız 24 MBit'e düşecekmiş. Gece 02:00-08:00 arası da 75 Mbit. Eğer rakamlar gerçeği yansıtırsa ki geçiş olduğunda ölçeceğim daha ne olsun.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı