₺3200 2K Monitör Önerisi

Sorumun cevabını hala alamadım. LoL, Valorant ve CS:GO oynuyorum çoğunlukla. Ve MMORPG oyunları oynuyorum. Buna göre öneri sunabilecek yok mu birbirine laf sokacak dışında?
Merhaba, oynadığın oyunlar, grafik kartın ve isteklerin doğrultusunda önerim 1080P, 165Hz, 0.5 MS TN panel monitörlerdir. Sizin grafik kartınız 1080P'de harika isler yapıyor.

Eğer yüksek grafikli, hikaye odaklı 3A oyunları oynayacağım, 30-60 FPS alsam da çözünürlük, keskinlik benim için çok önemli diyorsanız bu sefer 2K VA panel bir monitör almanızı tavsiye ederim. 2060 2K için de yeterli bir kart fakat 1080P'de gerçekten akıyor oyunlar o kart ile.

Ben 144Hz 1MS 1080P monitör kullanıyorum 144 FPS'te drop yaşamadan oyun oynamak benim için 2K oynamaktan çok çok daha ön planda. Ben çok uzun süre 2K 4K teknolojilerine geçmeyi düşünmüyorum. 2K'da her oyunda 144 FPS verebilecek bir kartım olsa dahi 2K monitör almam. 1080P, 240-300-360 HZ monitör almayı tercih ederim.

Ha tabi ki bunlar kişisel tercihlerdir. Kimi de 4K, 32-65 inc ekranda oyun oynamaya bayılıyor.
 
Bu saatten sonra da HD monitör onermek, bilemedim...

Ileriye donuk olarak dusunerek bence 2K'dan asagi cozunurlukte bir monitör almak biraz para israfi olur diye dusunuyorum. Konsollar bile 4K'ya geciyorken, Full HD alinmaz bana kalirsa. Sonucta 27 inc ve monitor oldugu icin yakindan kullanilacak pixelleri sayarsiniz tek tek artik.
 
Bu saatten sonra da HD monitör onermek, bilemedim...

Ileriye donuk olarak dusunerek bence 2K'dan asagi cozunurlukte bir monitör almak biraz para israfi olur diye dusunuyorum. Konsollar bile 4K'ya geciyorken, Full HD alinmaz bana kalirsa. Sonucta 27 inc ve monitör oldugu için yakindan kullanilacak pixelleri sayarsiniz tek tek artik.

Yok ekran kartı RTX 2060 olduğu için dedim yoksa tabii ki 1080P mantıksız.
 
Merhaba, @SkyRose

Biraz daha düşündüm ve yaptığım işler ve oynadığım oyunlar doğrultusunda senden bir öneri almak istedim tekrardan. Bilgine güveniyorum.

Çoğu zaman Grafik & Tasarım, Gündelik İşler (Tarayıcı gezintileri, sosyal medya kullanımı, dizi, film ve video izleme) tarafında zaman geçiriyorum bilgisayar başındayken.

Bu işler dışında oyun oynamak istediğimde ise League of Legends, VALORANT, MMORPG ve Hayatta Kalma oyunları tercihim oluyor.

Bunlara hitaben 2K monitör mü tercih etmeliyim yoksa Full HD olan bir monitör mü? benim şahsi görüşüm ileride 3000 serisinin (3070) ile ekran kartımı güncelleyeceğim doğrultusunda. Bunu hemen yapamam ancak bir kaç yıl içinde planlarımın arasında. Şuan ki kullandığım sistem R7 2700x ve RTX 2060 OC. Bu sistem ve yapmış olduğum işler dahilinde bana önerin 2K monitör mü olurdu Full HD mi? 3.500 TL civarında (muhtemel bunu aşamam aşsam bile 100-200 TL olabilir) bana 2K ve Full HD monitör modellerinden önerebilir misin tekrardan?
@Silinen üye

2K 144Hz aslında oynadığınız oyunlar çok hafif olduğundan alınabilir, yine de 1080p alternatifler sunacağım.

Rekabetçi oyunlar oynadığınızdan 2K veya 4K 60/75Hz önermiyorum.

Önerilerim;

Çok iyi bir VA panel (Çok yüksek renk gamutları, gerçek 8 bit renk derinliği, oldukça yüksek kontrast oranı).


Standart bir IPS.

27" isterseniz de;

HDR10 ve G-Sync avantajı var, ama uzaktan bakmıyorsanız 1080p 27" pikselleşme yapacaktır.


2K'lara gelirsek;


Samsung çok daha iyidir. HP'nin sadece IPS olma avantajı var. Eğer 2K düşünürseniz avantajlarını uzun uzadıya açıklarım.


Ayrıca 1080p 240Hz de sunmak isterim. Bkz;


Eğer profesyonel derecede düşünüyorsanız bu modellere göre renkleri ve görüş açıları çöp olan ama biraz daha hızlı monitörler (Gecikme/tepkime olarak) önerebilirim isterseniz ama biraz gecikme için çöp derecesinde renk ve görüş açısı almanızı şahsen önermiyorum.

Yine de tercih sizindir.

Yukarıda ki mesajım için senden cevap bekliyorum :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Silinen üye kusura bakmayın, müsait olmadığımdan yazamadım.

Son konunuza eklediğim Acer dışında önerilerim aynıdır, yanlız 1080p 144Hz önermem. RTX 3000'e geçince çok sıkıntı olacaktır.

Hem oynadığınız oyunların hafif olması ve grafik tasarım yapmanız da bunu destekler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı