İnanmıyorum demedim yazılarımı net oku lütfen. Gayette beğendiğim bir site.
Bakın benim dediğim günümüz şartlarında 650 Tl değerinde bir işlemci birbirine çok yakındır.
CPU boss sadece iki işlemciyi karşılaştırmış. Ekran kartısız Amd 8350'yi kullanırsan tabikide çöp ekran kartı özelliği yok derece kötü.
Ama gidip İntel İ5 4460'ta alsan Ekran kartsız oyunları yine güzel oynuyamazsın.
Demek istediğim iki işlemcidede Ekran kartı olacağımız ve Ekran kartı aldığımızda bu katogoriyi listeden çıkarırsak;
İşlemcilerin özellikleri birbirine çok yakın.
Yukarıda belirttiğime göre i5 4460, Amd Fx 8350'ye göre biraz daha performanlı Videoda'da bunu gösteriyor.
Eki Görüntüle 118884
Yukarıki tablonun böyle olma sebebi AMD'nin zaten bir ekran kartı alağımız kesin olduğu için bu özellige gerek duymuyor. Ve boy yüzden bu özellik yok. CPU bunu düşünmeyen insanları yanıtır işte.
Kimse demiyor ki neden burası %0 sebebi nedir.
•Eğer ki Ekran kartsız kullanıcam dersen. O zaman tabikide %100 İ5 4460 almalısın derim.
•Ama Yeni Nesil ekran kartı alıp Dx 12 ve Windows 10 kullanıcam dersen ikiside aynı performansta diyorum. Bazı konularda o bazılarında o iyi.
Ayrıca şu konuda diğer arkadaşlara katılıyorum. Soket mimarisi İntelde daha güzel bence.
Ve nedense İntelin anakartları daha güzel oluyor.
----------------------------
Birde şu konuda bilgilendirmek isterim. Kendi teccübem.
Amd 8350: Farcry 4 oynuyorum işlemci %50 Performansda çalışıyor.
i5 4460: Farcy 4 denememde İnteli işlemci %80 Performanda çalıştı.
Burada Hangi işlemci önde Tabikide İ5 4460 biraz daha.
Şimdi bu İşlemcileri zorlayalım iki bilgisayarda 16 Gb Ram bulunmakta.
Ramlar dolana kadar oyun açtık. Toplam: 17 - 18 5Street diye bir oyun açtık
Ve Ram'ler %100 16 Gb oldular.
Burada önemli kısım.
İ5 4460: %100 kullanımdayken;
Amd 8350: %85 Kullanımdaydı.
Birde şu yönü var Yüksek Ram Gb'larına çıktığında ram hızı önemli oluyor. CL önemli oluyor.
İ5 4460 1600 desteklerken
Amd Fx 8350: 1866 destekliyor.
Kullanım amacların önemli işte. Ayı parayı verip çok iş yapıcam dersen Burada Amd 8350 derim.
Bir kaç işlemde en iyi performans dersen fiyatına göre İntel derim.