3200 liraya işlemci ve anakart önerisi

Saf performans olarak evet, ancak AMD gibi OC imkanı sunmuyor. Ayrıca RAM'leri de güçlü olsa R5 3600 tokatlayabilir 10400F'i. Anakart maliyeti konusunda biraz daha insaflı AMD tarafındaki kartlar :)

Arkadaşın alacağı anakart ve stok soğutucuysa OC yapabileceğini sanmıyorum. İmkan sunulsa bile. Ayrıca RAM'ler şu an da gereksiz pahalı 3600 MHz bile olsa belki yetişebilir 10400F'e ki ona da para basman lazım keza Intel'de önemli değil RAM hızı fazla. 3000 MHz yeter. Anakart konusunda insaflı ama işlemcilerine getirdiği zamlardan bahsetmeme gerek yok sanırım. Arkadaş indirime bulmasaydı Ryzen 5 2600 10400F'ten pahalıya satılıyor normalde komik cidden. 2000 işlemciye 1500 anakarta verip kaliteli işlemci ve anakart almak mı 2500 işlemciye 500 anakarta verip iyi bir işlemci ve zayıf bir anakart almak mı oda tartışılır.

2500 TL'ye R5 3600 mü? Zaten fazla şişirildiğini düşündüğüm bir işlemci kendisi, 1300 1400 iken bile hiç ilgimi çekmezdi... Hocam illa bu işlemciyi alacaksan gözünü seveyim bari ikinci el al, işlemciler dayanıklı parçalardır, kolay kolay bozulmaz, bu kadar parayı bu işlemcinin sıfırına verme.

3 ay önce 2499 TL'ye 5600X vardı ah ulan ah dolar sen nelere kadirsin. :/

2500 TL'ye R5 3600 mü? Zaten fazla şişirildiğini düşündüğüm bir işlemci kendisi, 1300 1400 iken bile hiç ilgimi çekmezdi... Hocam illa bu işlemciyi alacaksan gözünü seveyim bari ikinci el al, işlemciler dayanıklı parçalardır, kolay kolay bozulmaz, bu kadar parayı bu işlemcinin sıfırına verme.
Hocam bide bu indirimli hali. geçenlerde baktım 3500'e satılıyordu dolar 16 iken falan. şuan düşmüştür.

Hocam bide bu indirimli hali. geçenlerde baktım 3500'e satılıyordu dolar 16 iken falan. şuan düşmüştür.

Yine biraz daha düşer dostum, dolar düştü ve düşme eğiliminde hala. Az daha bekle derim. Kur farkının fiyatlara yansıması biraz sürecektir. Ama sana tavsiyem al ikinci el bi 9600K, yap 5 GHZ'a OC ve keyfine bak. Zamanında kullandığım bi işlemci ve aşırı memnundum. KF serisi de tercih edilebilir.

Edit: Seni konu sahibi sandım dostum.

Yine biraz daha düşer dostum, dolar düştü ve düşme eğiliminde hala. Az daha bekle derim. Kur farkının fiyatlara yansıması biraz sürecektir. Ama sana tavsiyem al ikinci el bir 9600k, yap 5 GHz'a OC ve keyfine bak. Zamanında kullandığım bir işlemci ve aşırı memnundum. Kf serisi de tercih edilebilir.

Edit: Seni konu sahibi sandım dostum.

Bende sistem topluyorum 1650 Super'li. Renderla falan işim olmaz ekran kartını beslediği için ucuza 1200 liraya kutulu 10100F siparişi verdim gelecek yakında yeter o bana ya. (1650 liraydı kurdan dolayı düşürmüşler direk)

Arkadaşın alacağı anakart ve stok soğutucuysa OC yapabileceğini sanmıyorum.

OC herkesin işlemciyi aldığı gibi yapacağı bir şey değil zaten, ileride yapmak isterse performans yetmediği için o zaman yapması gerekir.

Ayrıca RAM'ler şu an da gereksiz pahalı 3600 MHz bile olsa belki yetişebilir 10400F'e ki ona da para basman lazım keza Intel'de önemli değil RAM hızı fazla. 3000 MHz yeter.

Belki değil, direkt yetişir zaten. Buradaki püf nokta çift kanal olması, daha geçen bi' tane Kingston 2x8'lik set 900 TL idi. İndirim kovalamak lazım. RAM'ler de uçuyor.

Nakart konusunda insaflı ama işlemcilerine getirdiği zamlardan bahsetmeme gerek yok sanırım. Arkadaş indirime bulmasaydı Ryzen 5 2600 10400F'ten pahalıya satılıyor normalde komik cidden.

İkinci el diye özellikle belirttim ya hani, ne dersin?
Fiyatlar her üründe berbat AMD zaten zamlamıştı öyle daha berbat oldu.

2000 işlemciye 1500 anakarta verip kaliteli işlemci ve anakart almak mı 2500 işlemciye 500 anakarta verip iyi bir işlemci ve zayıf bir anakart almak mı o da tartışılır.

2300 TL işlemci, 1200 TL anakart.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı