3200 MHz RAM 2133 MHz'de Çalışıyor

kerioooo

Megapat
Daha fazla  
Corsair Dominator Platinum 8 GB x2 3200 MHz RAM'lerim var. Anakartım MSI B350 Tomahawk, RAM'leri 2133'de görüyor. BIOS ayarlarından XMP kullanarak birinci profili seçtim ve 2933 olarak ayarladım. Bu şekilde belli bir süre kullandık dan sonra, bilgisayarım çeşitli mavi ekran hataları verdi. Bu yüzden garantiye gönderdim anakartımı ve RAM'imi garanti bir sorun olmadığını söyledi bana geri yolladılar. Garantiden geldiğinden beri bir sıkıntı yok idi, ama son 2-3 gündür durduk yere donma kasma oluşuyor. Oyun oynarken donuyor. Klavye, mouse çalışmıyor. Kapatıp açıyorum bilgisayarımı o zaman da üç dört kere kapanıp açılıyor ve RAM MHz'imi 2133'e döndürüp öyle açıyor kendini. BIOS'tan XMP ile tekrardan 2933'e çıkarıyorum ama aynı sorunu tekrardan alıyorum. Bunun çözümü nedir, neler yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Muhtemelen anakartında sorun var. Anakartı bu sorunları bildirerek garantiye gönderebilirsin.
Ramleri tekrar sök, tak yaparsan belki bir faydaasını görebilirsin. Benzeri bir sorun benim dizüstü bilgisayarımda olmuştu. Slota tam oturtamamış veya ufak temassızlık olması muhtemel.

Muhtemelen anakartında sorun var. Anakartı bu sorunları bildirerek garantiye gönderebilirsin.
Ramleri tekrar sök, tak yaparsan belki bir faydaasını görebilirsin. Benzeri bir sorun benim dizüstü bilgisayarımda olmuştu. Slota tam oturtamamış veya ufak temassızlık olması muhtemel.
Bahsettiğim sebep den dolayı garantiye gönderdim bir şey yok dediler Ram'lerin temasızlık gibi bir sıkıntı da yok en olmadı dediğiniz gibi garanti yolunu tekrar zorlayacağım

Bu rehberdekileri bi' deneyebilir misiniz?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu rehberdekileri bi' deneyebilir misiniz?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradaki Ram MHz kendi elimizle ayarlamayı diyorsan eğer hiç yapmadığım bir şey denemek isterim ama bir sıkıntı çıkar mı :) ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı