3200 MHz RAM'ler 3600 yapılır mı?

SilverBusYY

Centipat
Yer
Kocaeli,Gölcük
Daha fazla  
Merhaba, 16 GB(8x2) 3200MHz Crucial Ballistix RAM var kasada, anakart BIOSTAR B600MX-E Ver. 6.0, internetten baktım anakart 4000MHz'ye kadar destekliyor, acaba RAM'leri 3600'e çekebilir miyim?

Merhaba, 16 GB(8x2) 3200MHz Crucial Ballistix RAM var kasada, anakart BIOSTAR B600MX-E Ver. 6.0, internetten baktım anakart 4000MHz'ye kadar destekliyor, acaba RAM'leri 3600'e çekebilir miyim?
Hayır yapamazsın overclock ile belki 3250,3300 yaparsın ama fazla voltaj vermeni önermem.

Samsung b-die çipli RAM ise çok rahat yapabilirsin. Google da arat bu çip setini kullanan RAM modüllerin listesi var. O listede senin RAM kodun varsa yapabilirsin.
Benim diğer sistemimde ( şu an RAM'leri satıyorum hatta )
G.Skill Trident Z DDR4-3200MHz C14 32 GB (4x8GB) bulunuyor. Bu RAM'ler Samsung b-die çipli.
Ben voltaj vermeden 3600MHz hızında çalıştırıyordum. Voltaj vererek 4000MHz hızlarına kadar çıkıyor ve stabilite korunuyordu.
Ama tabii aldığım dönemde de çok uçuk rakamlarda satıldı bu çip barındıran RAM modülleri.

Hayır. Micron Rev.E var Crucial Ballistix'lerde. Samsung B-Die ondan daha iyi olsa da sağlam bir çip.
Yine de yapılabilir diyorsunuz yani, çok ukalalık yapmak istemem de RAM'lerime güveniyorum :D

Yine de yapılabilir diyorsunuz yani, çok ukalalık yapmak istemem de RAM'lerime güveniyorum :D
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videodakine benzer olacak elbette işlem ancak benim RAM'lerime uygun bir rehber bulabilir miyim? Hani Voltaj ayarlama her sistemde farklı oluyor neticede? Sizin bir öneriniz var mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videodakine benzer olacak elbette işlem ancak benim RAM'lerime uygun bir rehber bulabilir miyim? Hani Voltaj ayarlama her sistemde farklı oluyor neticede? Sizin bir öneriniz var mı?

Buna bakabilirsin. DDR5 rehberlerine bakman mantıklı değil, bayağı farklılar.

3600 MHz CL14 yaparsın fakat 1.50-55V civarı vermen gerekebilir. Bu voltajlar Rev. E için sorun yaşatmaz.

Elindeki Rev. E C9BJZ'ydi diye hatırlıyorum. Ryzen sistemde böyle bir ayar yapılmıştı.

ZenTimings_Screenshot.png

Emin olmak için bu programı kullanabiliriz.

Buna bakabilirsin. DDR5 rehberlerine bakman mantıklı değil, bayağı farklılar.

3600 MHz CL14 yaparsın fakat 1.50-55V civarı vermen gerekebilir. Bu voltajlar Rev. E için sorun yaşatmaz.

Elindeki Rev. E C9BJZ'ydi diye hatırlıyorum. Ryzen sistemde böyle bir ayar yapılmıştı.

Eki Görüntüle 1905066

Emin olmak için bu programı kullanabiliriz.

Sistem Intel hocam, ZenTimings çalışmayacaktır, keza Thaiphoon da error veriyor başka bir program var mı veya ürün koduyla çipleri öğrenebilir miyim?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı