3200 MHz RAM'ler 3600 yapılır mı?

Sistem Intel hocam, ZenTimings çalışmayacaktır, keza Thaiphoon da error veriyor başka bir program var mı veya ürün koduyla çipleri öğrenebilir miyim?

Zentimings'i örnek olarak attım.

Samsung b-die çipli RAM ise çok rahat yapabilirsin. Google da arat bu çip setini kullanan RAM modüllerin listesi var. O listede senin RAM kodun varsa yapabilirsin.
Benim diğer sistemimde ( şu an RAM'leri satıyorum hatta )
G.Skill Trident Z DDR4-3200MHz C14 32 GB (4x8GB) bulunuyor. Bu RAM'ler Samsung b-die çipli.
Ben voltaj vermeden 3600MHz hızında çalıştırıyordum. Voltaj vererek 4000MHz hızlarına kadar çıkıyor ve stabilite korunuyordu.
Ama tabii aldığım dönemde de çok uçuk rakamlarda satıldı bu çip barındıran RAM modülleri.
B-Die'ın olayı Hyper gibi bütün primary timingleri düşük tutabilmesi + düşük trfc + 2.2 Volta kadar performans artışı göstermesi. Birde bunları yakmak zor hyperların aksine :)

Saf Frekans için DJR veya Rev.N daha iyi olur, Ayrıca IMC için daha "hafif".

Zentimings'i örnek olarak attım.

Rehberdekileri yaptım, ancak hala aynı ve girerken error veriyor. Yeniden başlattım bu arada.
1692202826393.png

1692202879681.png

1692202925184.png

1692202966027.png

Riot Vanguardı silmeyi, Chipset sürücüsünü yüklemeyi ve Thaiphoon Burner'ın son sürümünü yüklemeyi deneyebilirsin.
İlkini yaparım, ikincisini tam anlamadım, üçüncüsü için ise zaten güncel, kusura bakma hocam istediğimiz değerleri öğrenmenin farklı yolları var mı? :D

@the Prodigy AIDA64'teki bu veriler nasıl hocam?
1692203717900.png

1692203755237.png

Son düzenleme:
İlkini yaparım, ikincisini tam anlamadım, üçüncüsü için ise zaten güncel, kusura bakma hocam istediğimiz değerleri öğrenmenin farklı yolları var mı? :D

Buradan Chipset sürücüsünü kurabilirsin. Ben Ballistix 3200 MHz CL16'dan C9BJZ geliyor diye biliyorum ama emin olmak istedim. Ballistix Max veya Sport LT değil düz Ballistix değil mi?

Buradan Chipset sürücüsünü kurabilirsin. Ben Ballistix 3200 MHz CL16'dan C9BJZ geliyor diye biliyorum ama emin olmak istedim. Ballistix Max veya Sport LT değil düz Ballistix değil mi?
Evet düz.
Chipset'i kurdum, setuplayıp yeniden başlattım, Thaiphoon aynı.
Bunu kurdum:
1692204180971.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı