Çözüldü 3200 MT/s RAM hızı nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Enes Süngüç

Hectopat
Yer
Düzce
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5500 - İnno3D RTX 3050
Meslek
Öğrenci
Anakart
Biostar A520MH
İşlemci
AMD Ryzen 5 5500
Merhaba.
Görev Yöneticisi'nden RAM hızlarını kontrol etmek istedim ve 3200 MT/s yazdığını gördüm. Biraz araştırdım fakat bazı kaynaklarda bir değişiklik olmadığı, bazı kaynaklarda da 3200 MT/s DDR bir RAM'ın 1600 MHz olduğu yazıyor. Kafam karıştı açıkçası. Sizlere de sormak istedim. 😊

Çözüm
3200 MHz dediğimiz RAM'ler aslında 3200 MT/s'dir. MHz değerinde 1600'dür ama bir alışkanlık (?) olarak MHz şeklinde yazılıyor. Sorun yok yani.
3200 MHz dediğimiz RAM'ler aslında 3200 MT/s'dir. MHz değerinde 1600'dür ama bir alışkanlık (?) olarak MHz şeklinde yazılıyor. Sorun yok yani.

Aslında SDR yani Single Data Rate 1600'dür, DDR double data rate değeri 3200'dür. mt/s ile MHz eşitliği yoktur, böyle bir şey mümkün değil. MHz saniye başı değişken voltaj değerine bağlıyken mt/s RAM hızının aktarabildiği veri sayısını söyler.

Aslında SDR yani Single Data Rate 1600'dür, DDR double data rate değeri 3200'dür. mt/s ile MHz eşitliği yoktur, böyle bir şey mümkün değil. MHz saniye başı değişken voltaj değerine bağlıyken mt/s RAM hızının aktarabildiği veri sayısını söyler.
Kimse eşit demedi. Double olduğu için 3200'dür. SDR değil arkadaşın RAM'i, DDR. Başka bir şey anlatıyorsunuz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı