Kesinlikle RX 480'den daha iyi demek herşeyde daha başarılı demek. GTX 1060 her oyunda RX 480'i geçiyor mu? RX 480 DX 12 oyunlarda daha iyi performans veriyor, GTX 1060 DX 11 oyunlarda. Bunun dışında RX 480'nin 2GB fazla VRAM'ı, Vulkan desteği, FreeSync monitör ucuzluğu gibi avantajları var hala GTX 1060 iyi diyorsanız diyecek bir şey yok. Sadece DX 11 oyunlar için GTX 1060 alırsanız bir şey demem fakat ileriye dönük alınıyorsa tercihim RX 480 olur.
Tabiki FreeSync monitör kombinasyonuyla AMD'nin tercih edilebilirliği artıyor, bu monitör düşünülüyorsa söyleyecek sözüm yok. Ancak Dx12 ve Vulcan olayının fazla abartıldığı kanaatindeyim. Şuan aktif olarak oynanan baba oyunların neredeyse tamamı VR ve Dx11 altyapılı, tabiatıyla da Nvidia Dx11'e yüklenmiş vaziyette. Ama yakın zamanda baba oyunlar Dx12'ye geçtiğinde Nvidia'da cihazları optimize edecek güncellemeleri yayınlayacaktır. Unutulmamalı oyun geliştiricileri genelde Nvidia ile dirsek temasındadır yani sektörün ipleri biraz da onların elindedir. Amd geriden takip eder işin doğası gereği.
Vulcan olayı ise biraz kumar gibi yani bana sorarsanız bu saatten sonra VR'den tamamen kopulamaz. Oyunlar yine VR endeskli olacaktır ve o zamana kadar gtx1060'da Dx12'ye optimize edilecektir. Tabi benim kanaatim bu. Sadece Doom oyununu baz alarak değerlendirmek doğru değil, bana göre neredeyse "her alanda" GTX1060 daha güçlü.
Verdiğim fiyat için özür dilerim dalgınlığıma gelmiş. Evet aradaki fiyat farkı monitör kombinasyonuyla değerlendirilirse tabi ki mantıklı olur buna ben de katılıyorum.
Yada en kralı 1500 tl bandına inerse GTX1070 alman. En azından kafan rahat olur bi ömür yeter sana
Son düzenleme: