3200 TL RX 480 sistem toplama

Kesinlikle RX 480'den daha iyi demek herşeyde daha başarılı demek. GTX 1060 her oyunda RX 480'i geçiyor mu? RX 480 DX 12 oyunlarda daha iyi performans veriyor, GTX 1060 DX 11 oyunlarda. Bunun dışında RX 480'nin 2GB fazla VRAM'ı, Vulkan desteği, FreeSync monitör ucuzluğu gibi avantajları var hala GTX 1060 iyi diyorsanız diyecek bir şey yok. Sadece DX 11 oyunlar için GTX 1060 alırsanız bir şey demem fakat ileriye dönük alınıyorsa tercihim RX 480 olur.

Tabiki FreeSync monitör kombinasyonuyla AMD'nin tercih edilebilirliği artıyor, bu monitör düşünülüyorsa söyleyecek sözüm yok. Ancak Dx12 ve Vulcan olayının fazla abartıldığı kanaatindeyim. Şuan aktif olarak oynanan baba oyunların neredeyse tamamı VR ve Dx11 altyapılı, tabiatıyla da Nvidia Dx11'e yüklenmiş vaziyette. Ama yakın zamanda baba oyunlar Dx12'ye geçtiğinde Nvidia'da cihazları optimize edecek güncellemeleri yayınlayacaktır. Unutulmamalı oyun geliştiricileri genelde Nvidia ile dirsek temasındadır yani sektörün ipleri biraz da onların elindedir. Amd geriden takip eder işin doğası gereği.

Vulcan olayı ise biraz kumar gibi yani bana sorarsanız bu saatten sonra VR'den tamamen kopulamaz. Oyunlar yine VR endeskli olacaktır ve o zamana kadar gtx1060'da Dx12'ye optimize edilecektir. Tabi benim kanaatim bu. Sadece Doom oyununu baz alarak değerlendirmek doğru değil, bana göre neredeyse "her alanda" GTX1060 daha güçlü.

Verdiğim fiyat için özür dilerim dalgınlığıma gelmiş. Evet aradaki fiyat farkı monitör kombinasyonuyla değerlendirilirse tabi ki mantıklı olur buna ben de katılıyorum.

Yada en kralı 1500 tl bandına inerse GTX1070 alman. En azından kafan rahat olur bi ömür yeter sana :) Amazon'da var yurtdışı alışveriş tecrüben varsa 400-410$ bandında. Mükemmel fiyat

Son düzenleme:
Selamlar bende bir tavsiye pc topladım, bakarsan sevinirim. Anakart olarak yine 2133mhz ama H serisi değil B serisi artı yanına msi mouse veriyor. Ekran kartı Msi gaming x 8gb modeli (birde gaming 8g var , x modeli daha pahalı). En önemlisi i5 6500 var tavsiye ettiğim sistemde. i5 6402p'de akıllı önbellekleme yok o yüzden önermiyorum. (ebrarbilgisayar.com dan toplanmıştır)
tavsiyepc.JPG

Tabiki FreeSync monitör kombinasyonuyla AMD'nin tercih edilebilirliği artıyor, bu monitör düşünülüyorsa söyleyecek sözüm yok. Ancak Dx12 ve Vulcan olayının fazla abartıldığı kanaatindeyim. Şuan aktif olarak oynanan baba oyunların neredeyse tamamı VR ve Dx11 altyapılı, tabiatıyla da Nvidia Dx11'e yüklenmiş vaziyette. Ama yakın zamanda baba oyunlar Dx12'ye geçtiğinde Nvidia'da cihazları optimize edecek güncellemeleri yayınlayacaktır. Unutulmamalı oyun geliştiricileri genelde Nvidia ile dirsek temasındadır yani sektörün ipleri biraz da onların elindedir. Amd geriden takip eder işin doğası gereği.

Vulcan olayı ise biraz kumar gibi yani bana sorarsanız bu saatten sonra VR'den tamamen kopulamaz. Oyunlar yine VR endeskli olacaktır ve o zamana kadar gtx1060'da Dx12'ye optimize edilecektir. Tabi benim kanaatim bu. Sadece Doom oyununu baz alarak değerlendirmek doğru değil, bana göre neredeyse "her alanda" GTX1060 daha güçlü.

Verdiğim fiyat için özür dilerim dalgınlığıma gelmiş. Evet aradaki fiyat farkı monitör kombinasyonuyla değerlendirilirse tabi ki mantıklı olur buna ben de katılıyorum.

Yada en kralı 1500 tl bandına inerse GTX1070 alman. En azından kafan rahat olur bi ömür yeter sana :) Amazon'da var yurtdışı alışveriş tecrüben varsa 400-410$ bandında. Mükemmel fiyat
DX 12 ve Vulkan'ın fazla abartıldığı yok. Aktif oynanan en baba oyun GTA5 bana göre diğer çoğu oyun yavaş yavaş kalkıyor. Yakın zamanda Nvidia DX 12 optimizasyonunu yapsa bile AMD aradaki farkı koruyacaktır diye düşünüyorum. AMD kartların çekirdeklerinin asenkron çalışmasıda avantaj, Nvidia'da varmı bilmiyorum. Diğer konu oyun geliştiricileri dediğin gibi değil artık. Vulkan'ın bütün platformlarda çalışabilmesi onu avantajlı kılıyor, konsol oyunlarından port edilen PC oyunlarıda bir avantaj AMD için. Şu anda iki kartta en son sürücülerle kullanılıyor ve DX 12'de RX 480 önde. Nvidia artık bir sonraki seride gerekli optimizasyonları yapar. Neredeyse heralanda güçlü derken yine yanlış konuşuyorsunuz. DX 11'de Nvidia önde fakat DX 12'de dediğim gibi AMD önde. AMD kartlar DX 11'de tam performans çalışamıyor bu sorunu DX 12'de çözdüler. AMD ilk önce orta ve alt segmentte atak yaptı böylece pazar payını arttıracaktı sebebi kullanılan kartların çoğu alt ve orta segmentte.

1478298906314.png
1478298933745.png
anakartı gigabyte z170x gaming 7 ramleri 3000mhz predator yaparsın muhteşem olur monitör alıcakmısın bilmiyorum monitorsüz max. 3300tl gibi bir fiyata denk gelir monitörde istiyorsan 3800 tl o zaman anakart tan kısarız b150 m yaparız ayrıca viewsonic in 21.5" freesync 1ms 75 hz bir monitörü var onu alırsan süper olur [emoji106] hata bulan düzeltirse sevinirim

Eki Görüntüle 198204Eki Görüntüle 198205 anakartı gigabyte z170x gaming 7 ramleri 3000mhz predator yaparsın muhteşem olur monitör alıcakmısın bilmiyorum monitorsüz max. 3300tl gibi bir fiyata denk gelir monitörde istiyorsan 3800 tl o zaman anakart tan kısarız b150 m yaparız ayrıca viewsonic in 21.5" freesync 1ms 75 hz bir monitörü var onu alırsan süper olur [emoji106] hata bulan düzeltirse sevinirim
***Çarpan kilitli bir işlemci için anakarta "abanmaya" hiç gerek yok.
*****Hdd olmadan bu bütçeye sistem toplanmaz.
**"O kasaya" o kadar para verilmez.
*Güç kaynağı 500 W civarı seçilse yeterlidir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı