3300 TL Sinerji'den Sistem Toplama

Yer
Gaziantep
Daha fazla  
Merhaba. Sinerjiden 3300 TL tutarında bir sistem topladım. Kapıda ödeme vardır diye düşünüyordum ama yokmuş. Çok klişe bir soru olacak ama sormadan edemiyorum. Sinerji ne kadar güvenli? Bu soruyu sorma ihtiyacı duymamın sebebine gelecek olursak; Yaklaşık bir yıl önce sinerjiden sistem önerisi yapmak grupta yasaklanmış. Üzerinden bir ay geçtikten sonra yasak kaldırılmış. Bütçem gerçekten sınırlı ve zaten üçyüz lira aşmış bulunmaktayım. Bugün vatan bilgisayar ve birkaç oem satan mağazaya gittim. Sinerjide 3300 TL olan sistemi bana 4200 TL civarında fiyat çıkardılar. Yani sinerjiden almaktan başka çarem yok. Ve son olarak iki sorum var: İnternetten ödeme yaparken taksit yapabiliyor muyuz, ve sistemi montajlıyorlar mı?

Sinerji güvenli bir site, endişeniz olmasın. İstersen sana belli bir ücret karşılığında montaj yapıyorlar. Montaj ücreti de sitede yazıyor. Sistem montajı ücreti de 25-30 TL arasıydı.

Sinerji'nin bir anahtar dezavantajı var: Vatan Bilgisayar nakit fiyatına taksit yaparken Sinerji fiyat bindiriyor.
İşte bu kötü oldu. :(

@BERWAR Hocam, gtx 970, i5 6600k, 8gb ddr4 2133 mhz tek modül ram, 1TB hdd, 2133 mhz Msi b150m bazooka anakart ve sonradan ekleyeceğim 120 GB SSD toplam kaç watt elektrik tüketir? 600W yeterli olur mu?

Yukarı.

750W almaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Artık AMD de Nvidia da az enerji tüketen kartlar üretecek. İleride SLI/Crossfire değil de direk ekran kartı almayı düşünüyorsanız 600W ihtiyacı karşılayacaktır.

750W almaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Artık AMD de Nvidia da az enerji tüketen kartlar üretecek. İleride SLI/Crossfire değil de direk ekran kartı almayı düşünüyorsanız 600W ihtiyacı karşılayacaktır.
Peki hocam. 600W yeterlidir o halde.

Tekrardan Merhaba dostlar. Hortlatmış gibi olacak ama işlemci kafama takıldı. İ 6600k mı tercih edeyim yoksa i5 6600 mü? Overclock yapınca ne kadar performans farkı olur ve stok soğutucu kullanacağım için işlemcinin ömrü kısalır mı? Hangisini önerirsiniz? 80 lira civarı bir fark var.

Peki hocam. 600W yeterlidir o halde.

Tekrardan Merhaba dostlar. Hortlatmış gibi olacak ama işlemci kafama takıldı. İ 6600k mı tercih edeyim yoksa i5 6600 mü? Overclock yapınca ne kadar performans farkı olur ve stok soğutucu kullanacağım için işlemcinin ömrü kısalır mı? Hangisini önerirsiniz? 80 lira civarı bir fark var.

80 lira olmuyor o fark. Anakartı Z170 serisi, RAM'leri daha yüksek frekanslı, soğutucuyu ise ekstra almak durumunda olacaksınız. Bu da 250-300 TL fark ediyor. Ekran kartınız GTX 970 veya 980 (R9 390/390X) ise i5 6600'in yeterli gelecektir.

80 lira olmuyor o fark. Anakartı Z170 serisi, RAM'leri daha yüksek frekanslı, soğutucuyu ise ekstra almak durumunda olacaksınız. Bu da 250-300 TL fark ediyor. Ekran kartınız GTX 970 veya 980 (R9 390/390X) ise i5 6600'in yeterli gelecektir.
Teşekkürler hocam. O halde 6600k yerine 6600 koyuyorum.

Bugün sistemi topladım ödemeyi yaptım. Anakart Adana şubesindeymiş bende monitörümü aldım geldim. Anakartın elmesi 2 günü bulurmuş yani 2 gün sonra kasama kavuşuyorum. Hafta sonundan kalma indirim varmış ve onun sayesinde sistem 250 lira uygun geldi. O paraya da mouse ve monitör için 80 lira açığım vardı onları tamamladım. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. @BERWAR hocam özellikle sizin başınızı çok şişirdim ama hiç şikayet etmediniz, çok iyisiniz. @numbuhzero size de teşekkür ederim. Aylarca hayali sistem tavsiyeleri istedim ve kısmet bugüneymiş. Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın ilk defa güçlü bir sistemim oldu ve çok heyecanlıyım. Size minnettarım. Yaşasın Technopat :D

Teşekkürler hocam. O halde 6600k yerine 6600 koyuyorum.

Bugün sistemi topladım ödemeyi yaptım. Anakart Adana şubesindeymiş bende monitörümü aldım geldim. Anakartın elmesi 2 günü bulurmuş yani 2 gün sonra kasama kavuşuyorum. Hafta sonundan kalma indirim varmış ve onun sayesinde sistem 250 lira uygun geldi. O paraya da mouse ve monitör için 80 lira açığım vardı onları tamamladım. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. @BERWAR hocam özellikle sizin başınızı çok şişirdim ama hiç şikayet etmediniz, çok iyisiniz. @numbuhzero size de teşekkür ederim. Aylarca hayali sistem tavsiyeleri istedim ve kısmet bugüneymiş. Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın ilk defa güçlü bir sistemim oldu ve çok heyecanlıyım. Size minnettarım. Yaşasın Technopat :D
Resim yüklemek istedim fakat 1mb yetmedi.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı