3397 TL'ye sistem toplama

• Konuyu başlatan 7Lquid
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 36
  • Görüntüleme 5.051

7Lquid

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba forum sakinleri, elime bir miktar para geçti uzun zamandır bir oyun PC'si toplamayı düşünüyordum sonunda fırsat buldum. Aşağıdaki sistem sizce nasıl? Bu işlerde o kadar iyi değilim, sizinde fikrinizi almak istedim. Sadece kasa değil full PC topladım.

Benim için ekran kartı ve işlemci çok önemli, işlemciden kaygım yok gerçi ama dediğim gibi daha acemiyim.

Minecraft fanı olduğum için bu işlemci ve ekran kartı (shader kullanıcam) beni idare eder mi?

Fiyat performans açısından iyi mi? Çünkü boş yere para israf etmek istemiyorum.

Ayrıca GTA V'i bu PC ile rahat bir şekilde oynayabilir miyim bir de BF4'ü?

ASUS, P9X79 PRO Intel X79 Soket 2011 DDR3 2400MHz
Asus HD7850 DirectCU II GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı
Intel Core i7 4820K Soket 2011 3.7GHz 10MB Önbellek İşlemci
CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Pro DDR3 1866MHz CL9 Ram
Samsung 250GB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD
EVEREST RAMPAGE 72 GAMİNG USB 3.0 MidT ATX SİYAH KASA
AOC 21.5" i2269Vw GENİŞ EKRAN LED IPS MONİTÖR
G430 OYUN HEADSET
EVEREST SM-700 Gaming Mouse Siyah
A4 TECH BLODDY B120 GAMING KLAVYE
WD 3.5" 1TB Purple Sata 3.0 64MB Cache Güvenlik Harddisk

Toplam=3397 Düz 3400TL

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba bu işlerde iyi olmadığın belli kardeşim de sakın ha bu sistemi alıpta paranı çöpe atma benden söylemesi. Senin için işlemci olabilir fakat oynayacağın oyunlar için işlemci çok önemli değildir. Oyunu işlemci değil Gpu yani ekran kartı oynatır. Yani demem o ki aslan payını ekran kartına yatırman gerekiyor. Diğer çevre bileşenlerine para ayırmak istersen sistemde işlemciyi değiştirip Core i5 4460 Soket 1150 3.2GHz 6MB Cache 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar bu işlemciyi alabilirsin.

Adsız.png

Öff gene ceza yemişim, mesaj atma yasağı verdiler. Yeni üyelik oluşturdum neyse saol dostum güzel diyorsun ama minecraft fanıyım o yüzden işlemci çok önemli. Oyun öyle bir şey ki affetmiyor işlemciye direk saldırıyor. Hele ki mod souse felan oynıcaksan felaket kasıyor. Bu işlemci oldukça iyi gözüktü gözüme senin dediğini de alıp 300TL kar'a geçerim ama bilmiyorum bu daha iyi gibi sanki.

Ayrıca işlemciyi geçtik sistemin geri kalanı'nı neden kötü buldun ? Lütfen söyle ki hatalarımı düzelteyim.

Her ne kadar Minecraft fanı da olsan işlemciyi en fazla 4790k yap. Bu anakart yerine gaming 5 veya 3 yeterli. Everest marka hiç bir ürünü almamalısın. O kasa yerine HAF 912 tavsiye ederim. Hem senin koymadığın güç kaynağı da var içinde. O seçtiğin ekran kartı hem eski hem de kötü. Geri kalanı gayet yeterli bir sistem.

Kasa çöp . Cooler Master kaliteli bir ürünü al ve o bütçeye Gtx 970 al . Markası MSI olabilir sana kalmış , o ekipmanları sonra alırsın i7 alıp ultta fps alıcam diyorsan yanılıyorsun . Ayrıca minecraft ta chunk ların yüklenmesi kastırır ve bu işlemciden çok ramlerle alakalıdır .

Kasa çöp . Cooler Master kaliteli bir ürünü al ve o bütçeye Gtx 970 al . Markası MSI olabilir sana kalmış , o ekipmanları sonra alırsın i7 alıp ultta fps alıcam diyorsan yanılıyorsun . Ayrıca minecraft ta chunk ların yüklenmesi kastırır ve bu işlemciden çok ramlerle alakalıdır .

kardeşim kasaya neden Çöp dedin ben o kasayı 1-2 güne almayı düşünüyorum kasa ne gibi çöp olabilir ki :) içinde PSu bile yok zaten tasarım acısından mükemmel bi kasa 3.0 desteği var hayır önemli bişey biliyosan açıkla bizde bilelim 1 haftadır o kasayı almayı hayal ediyorum bknz: EVEREST RAMPAGE 72 GAMİNG MidT ATX SİYAH KASA - Vatan Bilgisayar

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı