3425 TL'ye Sistem Toplama

Can Yalçın

Hectopat
Merhaba arkadaşlar biraz Technopat önerilen sistem konfigurasyonu biraz da bütçem sebebiyle düşürmem gereken parçalarla birlikte 3425 TL'ye bir AMD Ryzen sistem konfigürasyonu yaptım ama pek oyun oynamayacağım, daha çok render alacağım için ve bütçem nedeniyle ekran kartına çok önem vermemeye çalıştım. Gösterişten ziyade işimi göreceğini düşüneceğim bir kasa tercih ettim onun dışında pek kısmamaya çalıştım. Benim korkum ekran kartı sisteme herhangi bir darboğaz yapar mı? Ayrıca şuan bütçem yeterli olmadığı için SSD'yi ilerde alacağım. SSD dışında unuttuğum bir şey var mı?

Sistemim bu arkadaşlar:
-ASUS PRIME B350-PLUS AMD B350 AM4 Ryzen™ DDR4 3200+(O.C.) MHz USB 3.1 Anakart -439 TL
-AMD Ryzen 5 1500X Soket AM4 3.6GHz - 3.7GHz 16MB 65W 14nm İşlemci -825 tl
-Kingston 16GB (2x8GB) HyperX FURY Black Series DDR4 2666MHz CL15 1.2V XMP Ram -460 tl
-WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk -228 tl
-ASUS GeForce GTX1050 Ti GDDR5 4GB 128Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı -779tl
-ZALMAN Z9 PLUS MidT ATX SİYAH KASA 284tl
-COOLER MASTER G650M 80PLUS 650W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI 410 tl

Toplam: 3425 TL

Önerilerinize açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu devirde SSD'siz sistem olmamalı ayrıca bileşen hızları için render için SSD çok önemli bence bir SSD alın sonra 230TL biriktirip istediğiniz HDD'yi almanızda fayda var.AMD hakkında çok bilgi sahibi değilim ancak bilen arkadaşlar hatalıysam düzeltsin 650W fazla değil mi sisteminiz için?

Merhaba, eğer istediğiniz şey Render performansı ise sizin için çekirdek sayısı daha önemli, bu durumda 1500x yerine 1600 tercih edebilirsiniz.
1500x'den stok soğutucu çıkıp çıkmadığını bilmiyorum fakat 1600'den çıktığına eminim.

Alternatif olarak kendiminde kullanmış olduğu bir kasa önereceğim;
Dark N10 5 Fanlı, Fan Kontrolcülü, USB 3.0 Pencereli Bilgisayar Kasası (DKCHN10)

Mini bir sistem toplamıyorsunuz bu yüzden kabloları kasanın içine tıkıştırabilirsiniz(Dark N10'un PSU bölümü bir kapakla yalıtılmış yanii o kablolar ön taraftan gözükmüyorlar).
Elinizde bu imkan varken modüler bir PSU için ekstra para vermenizi önermem 600W'lık 80+ Bronze sertifikalı bir PSU örneğin; Aerocool KCAS 600W 80+ Bronze 12V 45A Aktif PFC Güç Kaynağı Fiyatı işinizi rahatlıkla görecektir.

Kasa ve Güç kaynağınızı daha doğru seçerek, Ryzen R5 1600 aldığınızda bütçenize en uygun Render sistemini almış olacaksınız.

SDD konusunda arkadaşlar haklı, mutlaka sistemde bir SSD olmasını öneririm fakat bütçe yoksa yapılabilecek birşeyde kalmıyor malesef.

Şahsen ben anakatta Gigabyte tercih ediyorum, güç kaynağını kısıp ekran kartına yönelebilirsin ki arkadaşların söylediği gibi SSD olmayan bir sistem tavsiye etmiyorum.

Arkadaşlar başlık sebebiyle ceza yediğim için 1 gün boyunca konuya yazamadım bu yüzden özür diliyorum. Öncelikle ssd konusuna değineyim; illaki ssd alacağım, ssd siz bir sistemin ferrariye at arabası lastiği takmak gibi bişey olduğunun farkındayım. Ancak şuanki bilgisayarımın çok eskimesinden dolayı ve beni kanser edecek derecede yavaşlığı yüzünden yeni bir sisteme hemen geçmek istiyorum. SSD`yi maksimum 1 ay sonra alıp sisteme elbette ekleyeceğim.

PSU fazla olmuş ondan kısıp ekran kartını daha iyi bir model ile değiştirmelisiniz ve kasa olarak Dark N10 tercih ederseniz güzel bir sistem olur.

PSU konusuna gelecek olursak; bu konu ile ilgili şöyle bir şey söylemek istiyorum fazla Watt değerinin sisteme bi zararı yok sonuçta ve geleceğe yatırım olarak görüyorum. Belki 1 yıl sonra çok güçlü bir ekran kartı takarım vs bu noktada PSU nun zorlanması ve ısınması beni mutsuz eder. O yüzden 650 W bir psu almak istedim ve PSU yu değiştirme taraftarı değilim.

Merhaba, eğer istediğiniz şey Render performansı ise sizin için çekirdek sayısı daha önemli, bu durumda 1500x yerine 1600 tercih edebilirsiniz.
1500x'den stok soğutucu çıkıp çıkmadığını bilmiyorum fakat 1600'den çıktığına eminim.

Alternatif olarak kendiminde kullanmış olduğu bir kasa önereceğim;
Dark N10 5 Fanlı, Fan Kontrolcülü, USB 3.0 Pencereli Bilgisayar Kasası (DKCHN10)

Mini bir sistem toplamıyorsunuz bu yüzden kabloları kasanın içine tıkıştırabilirsiniz(Dark N10'un PSU bölümü bir kapakla yalıtılmış yanii o kablolar ön taraftan gözükmüyorlar).
Elinizde bu imkan varken modüler bir PSU için ekstra para vermenizi önermem 600W'lık 80+ Bronze sertifikalı bir PSU örneğin; Aerocool KCAS 600W 80+ Bronze 12V 45A Aktif PFC Güç Kaynağı Fiyatı işinizi rahatlıkla görecektir.

Kasa ve Güç kaynağınızı daha doğru seçerek, Ryzen R5 1600 aldığınızda bütçenize en uygun Render sistemini almış olacaksınız.

SDD konusunda arkadaşlar haklı, mutlaka sistemde bir SSD olmasını öneririm fakat bütçe yoksa yapılabilecek birşeyde kalmıyor malesef.

Kasa öneriniz için çok teşekkür ederim kasayı sizin önerdiğiniz olan Dark N10 kasayı alacağım. Ryzen 1600 e geçmemi önermişsiniz bu bana mantıklı geldi ancak bu işlemcinin vatan pc de stokda olmaması ve fiyatı nedeniyle biraz bütçemi aşmasından dolayı 1500x in bana yeteceğini düşünüyorum. Zaten çok ticari amaçla bi kullanım yapmayacağım, youtuber felan da değilim sadece kendimce 3-5 adobe premier, çok nadir de after effect renderi felan alacağım. Yani çok abartı bi üst düzey şeyler yapmayacağım aslında. Ama ekran kartı önerilerinize açığım bu ekran kartının 128 bit olması beni biraz güçsüz hissettirdi özellikle ben amd tarafından ekran kartlarının daha ucuz olduğunu varsayıyorum bu sisteme uygun 256bit bir ekran kartı önerileriniz neler olur maksimum 850tl fiyatına ?

Sistemini illa vatandan alıcaksan, kasayı Zalman Z3 ile değiş, senin seçtiğin modelden hem daha ucuz hem daha iyi.

Sistemi vatana toplatmayacağım kendim birleştireceğim için kasayı başka yerden alma imkanım var. Ancak ben önemli bileşenleri internetten almak istemiyorum gidip mağazadan almak istiyorum. Kasanın başına yolda bişey geleceğini düşünmediğim için onu internetten alabilirim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı