Normalde yazmayacaktım da neyse yazayım, bir kitap sadece konuyu öğretir. Soru şekilleri hakkında da fikir verir, kitap da belirli bir yere kadar getirir. Sonrasını da kişinin çalışması, çözdüğü denemeler falan belirli bir etken olur. Bunun Geometrisi de var, o kitabın içinde Geometri zaten yok. Matematik 1 kitabı.
Senin bu mantığına göre bir kitap bitiren herkes 20-30 net yapmalı ama bu işler öyle yürümüyor. Yeterli hissedene kadar kitap çözer, kitap içinde de çok boğulmadan sonra denemelere geçersin. Netini denemeler arttırır, kitap çözmek ciddi net arttırmaz. Zaten ihtimal konuştum, kesin konuşmadım o yorumumda.
Kişinin temeli yoksa 0'dan 10 nete çıkabilir bu kitapla. Bu durum o kişi için %100 başarıdır, kişinin temeli olmasına rağmen bu kitabı çözerse de belki ciddi net artışı da sağlamayabilir. Kişiden kişiye göre bu durum değişkenlik gösterir. Kaldı ki kitabı bitirince şu kadar net yapacaksın da demedim, bu yazıyı yazarak saldırı moduna geçen kişinin de hiç kusuruma bakmasın ama okuduğunu anlama konusunda en fazla uzaktan alakası olabilir.
Kitap çözüp o kadar deneme çözenlerin de enayiliklerine kusura bakma, tek kitapta iş bitiyormuş zaten
1 ay önce mesaj yazdığım konuyu da bulurken çok zorlanmışsındır herhalde. Son olarak şunu da belirteyim, bir kitapta çok boğulmadan serice denemelere geçmeye çalışın. Kitap ciddi net artışı sağlamaz, önemli olan denemelerdir. Zaman kontrolünü ve soru şekillerini tam anlamıyla öğretir.