345 TYT matematik bittikten sonra kaç net yaparım?

Ester Hirsch

Hectopat
Katılım
23 Haziran 2019
Mesajlar
2.030
Çözümler
1
Yer
İsrail
Arkadaşlar hiç deneme çözmedim yani kaç net yapabiliyorum hiç bilmiyorum. Aslında net yapabiliyor muyum onu da bilmiyorum 0 net bile olabilir belki :D tabii 2021 ÖSYM'nin çıkmış TYT matematik sorularına baktım 2 tane kolay sayılabilecek soruyu çözdüm. Her neyse şu an 345 TYT matematik soru bankasını çözüyorum ÖSYM sorularını yapamayınca hemen çözüm izlemiyorum düşünüyorum deniyorum sonra yapabildiğimi fark ediyorum. Çözüm videosunu ise şöyle izliyorum; çözdüğüm soru kafama takılırsa hocanın çözümünü görmek için izliyorum. Kısaca çözüm videosunu gerçekten çaresiz kaldığımda izleyeceğim. Arkadaşlar bu kitap bittikten sonra kaç net yaparım tahminen? Evet kişiden kişiye göre değişir ama nasıl çalıştığımı yazdım ona göre ortalama tahminde bulunabilirsiniz. @LAPSEKİLLİ BIG SMOKE
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kitabı tam anlamıyla bitirirseniz 10 civarı bence yapabilirsiniz.

Başlangıç için iyi bir net miktarı diye düşünüyorum. Teşekkür ederim hocam. Bu arada kitabı çözmeden önce kesinlikle izlemelisin dediğiniz bir kamp var mı? Kitabın kendi konu anlatım kampını dinliyorum ama aşırı sıkıcı geliyor. Normalde sıkılmam ama hocanın anlatımı sıkıcı geliyor.
 
İlyas Güneş'in videolarını çok beğeniyorum. Temelden en zora doğru gidiyor.
Bu oynatma listesi değil mi hocam? https://www.youtube.com/playlist?list=PL5kIOunpmSBMfc7pJhXSAefqBqBoHWAue
SML matematik özet kamptır ama güzeldir ben 3 sene önce onu izliyordum baya da kısa ve özdü.
Teşekkür ederim buna da bakacağım.
Problemlere ne zaman başlamalıyım sizce? 345 te problemler kısmına gelene kadar beklemeli miyim? @LAPSEKİLLİ BIG SMOKE @yakamozbey
 
Problemler her zaman olmalı günde 20 diye ilerletin yeterlidir
 
Kitabı tam anlamıyla bitirirseniz 10 civarı bence yapabilirsiniz.

Hocam sanırım sınav süreçleri hakkında çok bir şey bilmiyorsunuz. Şimdi kitap tabii ki havadan çözülmüyor önce konunun öğretmenden dersini dinlemek gerekli ondan sonra soruları çözmemiz lazım daha önce çalışmadıysak veya yeterli değilse ya da tekrardan üstünden geçiyorsak. Sadece kitap çözmek için laylaylom çözüp yapamadığın sorularla cebelleşmeyip özellikle çözümlerini de izlemezsen senin önüne o soru denemede veya gerçek sınavda gelir ve sen yapamazsın. Çözdüğün kaynak? Etkisi çok sınırlı olur sadece işlem yeteneğin gelişir. Arkadaşlar bir kitabı sadece "oooo bak kitap bitirmek için bitirdim 3 tane kitap çözdüm" şeklinde çözerseniz sonra YouTube'da çalışıyorum deyip 20 netlerde kalanlar gibi tıkanırsınız. Emin ol sadece bu kitabı hakkını vere vere ve yanlış yapamadığin tüm soruları öğrenerek (tavsiyem o soruların fotoğraflarını çekip kendine özel deneme yapman) 20-25net altına düşmezsin. Geometriyi saymıyorum burada 25 net için. Tavsiyem bir kampa video ders kitabı başlanıp yanında 2 kitapla bitirip sonra tekrardan bunlar bitince bir tane daha zor bir kaynakla devam etmek.

Ek olarak kitabı tam anlamıyla bitirip 10 net bandında birisi zaten kitabın 30 sayfasını bitirmemiştir. Bunu söyleyen birisinin hiç kusurma bakmasın süreçle en fazla uzaktan alakası olabilir.
 
Normalde yazmayacaktım da neyse yazayım, bir kitap sadece konuyu öğretir. Soru şekilleri hakkında da fikir verir, kitap da belirli bir yere kadar getirir. Sonrasını da kişinin çalışması, çözdüğü denemeler falan belirli bir etken olur. Bunun Geometrisi de var, o kitabın içinde Geometri zaten yok. Matematik 1 kitabı.

Senin bu mantığına göre bir kitap bitiren herkes 20-30 net yapmalı ama bu işler öyle yürümüyor. Yeterli hissedene kadar kitap çözer, kitap içinde de çok boğulmadan sonra denemelere geçersin. Netini denemeler arttırır, kitap çözmek ciddi net arttırmaz. Zaten ihtimal konuştum, kesin konuşmadım o yorumumda.

Kişinin temeli yoksa 0'dan 10 nete çıkabilir bu kitapla. Bu durum o kişi için %100 başarıdır, kişinin temeli olmasına rağmen bu kitabı çözerse de belki ciddi net artışı da sağlamayabilir. Kişiden kişiye göre bu durum değişkenlik gösterir. Kaldı ki kitabı bitirince şu kadar net yapacaksın da demedim, bu yazıyı yazarak saldırı moduna geçen kişinin de hiç kusuruma bakmasın ama okuduğunu anlama konusunda en fazla uzaktan alakası olabilir.

Kitap çözüp o kadar deneme çözenlerin de enayiliklerine kusura bakma, tek kitapta iş bitiyormuş zaten :D 1 ay önce mesaj yazdığım konuyu da bulurken çok zorlanmışsındır herhalde. Son olarak şunu da belirteyim, bir kitapta çok boğulmadan serice denemelere geçmeye çalışın. Kitap ciddi net artışı sağlamaz, önemli olan denemelerdir. Zaman kontrolünü ve soru şekillerini tam anlamıyla öğretir.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı