35.000₺ sistem önerisi

Screenshot_1.png

Ben bunu tercih ederdim Vatan'dan. Sizin attiginiz sistemin kasa, psu, anakart, islemci fani cok kotu. Tek iyi yani 16GB VRAM olmasi ama o kadar parcayi cop ettikten sonra bir zahmet onu koyabilsinler.

Eki Görüntüle 2592232

Ben bunu tercih ederdim Vatan'dan. Sizin attiginiz sistemin kasa, PSU, anakart, islemci fani cok kotu. Tek iyi yani 16 GB VRAM olmasi ama o kadar parcayi cop ettikten sonra bir zahmet onu koyabilsinler.

Kasada Frisby'in herhangi bir sorun çıkaran modelini görmedim aynı şekilde soğutucudada öyle artı olarak anakartı internete yazın çok abartı şikayetler yok. Asla attığınız sistem alınmaz ekran kartı iki katı güçlü konu sahibinin attığı sistem bir kere.

Kasada Frisby'in herhangi bir sorun çıkaran modelini görmedim aynı şekilde soğutucudada öyle artı olarak anakartı internete yazın çok abartı şikayetler yok. Asla attığınız sistem alınmaz ekran kartı iki katı güçlü konu sahibinin attığı sistem bir kere.
Frisby'nin TR pazari disinda satildigini gordunuz mu veya hic yabanci kaynaklardan guzel detayli bir incelemesi var mi guc kaynaklarinin? Cin'den 1 TL'ye getirdigi urunlere logosunu basip 2 TL' ye satan bir marka. Rastgele bir elektrik kesintisinde sisteminiz paralel evrene giderse beni degil Frisby PSU'yu suclarsiniz.

Konu sahibinin attigi sistemde RX 9060 XT var benimkinde de o var. Nasil 2 kat daha guclu olabiliyor?Birebir ayni GPU'yu kullaniyorlar. Aydinlatin.

Kesin emin olmadiginiz seyler hakkinda kesin konusmayin.

Frisby'nin TR pazari disinda satildigini gordunuz mu veya hiç yabanci kaynaklardan guzel detayli bir incelemesi var mi guc kaynaklarinin? Cin'den 1 TL'ye getirdigi urunlere logosunu basip 2 TL'ye satan bir marka. Rastgele bir elektrik kesintisinde sisteminiz paralel evrene giderse beni degil Frisby PSU'yu suclarsiniz.

Konu sahibinin attığı sistemde RX 9060 XT var benimkinde de o var. Nasil 2 kat daha guclu olabiliyor? Birebir ayni GPU'yu kullaniyorlar. Aydinlatin.

Kesin emin olmadiginiz seyler hakkinda kesin konusmayin.

https://www.itopya.com/thunder-5060...060-ti-8g-16gb-ddr5-500gb-nvme-m2-ssd-_h30897 şu sistemi 14600k yapıp 32 GB RAM yapınca attığınız sistemi tokatlıyor? Kesin gibi konuşmayın lüften.

Son düzenleyen: Moderatör:
https://www.itopya.com/thunder-5060...060-ti-8g-16gb-ddr5-500gb-nvme-m2-ssd-_h30897 şu sistemi 14600k yapıp 32 GB RAM yapınca attığınız sistemi tokatlıyor? Kesin gibi konuşmayın lüften.
Tam olarak nasil tokatliyor anlamiyorum. Anlatin lutfen.

5060 TI ile 9060 XT denk kartlar. Anakart giris seviyesi, mosfet sogutucusu yok, VRM'leri ne kadar iyi ki oyle guclu bir islemci takacaksiniz?

SSD kapasitesi daha az. Fazeon da Frisby'e denk bir marka yine. O marka Kasa, PSU ve CPU sogutucu almam, aldirmam.

Tam olarak nasıl tokatliyor anlamıyorum. Anlatin lutfen.

5060 Ti ile 9060 XT denk kartlar. Anakart giris seviyesi, MOSFET sogutucusu yok, VRM'leri ne kadar iyi ki oyle guclu bir islemci takacaksiniz?

SSD kapasitesi daha az. Fazeon da Frisby'e denk bir marka yine. O marka kasa, PSU ve CPU sogutucu almam, aldirmam.

Allah aşkına ne dediğinin farkında mısın? 5060 Ti'nin DLSS testlerine baktın mı mesela? Fazeon'u 2 senedir kullanıyorum kasamda 750W F8 modelini herhangi bir sorun yok. SSD'yi yüksel 600TL farkla. Bunları sen de biliyorsun ama yine de zıtlık peşindesin. Öyle güçlü dediğin işlemci yerine i7 14.nesil işlemciyi bile kaldırıyor.

Allah aşkına ne dediğinin farkında mısın? 5060 Ti'nin DLSS testlerine baktın mı mesela? Fazeon'u 2 senedir kullanıyorum kasamda 750W F8 modelini herhangi bir sorun yok. SSD'yi yüksel 600TL farkla. Bunları sen de biliyorsun ama yine de zıtlık peşindesin. Öyle güçlü dediğin işlemci yerine i7 14.nesil işlemciyi bile kaldırıyor.

1. DLSS abartı bir şey sadece 9000 serisinde FSR var (gayet iyi) 2. Sen bir ürünü kullanıyorsun ve sorun çıkmadı diye o ürün mükemmel değil 3. Yarın zaten Gaming gecesi var burada atılan sistemlerin hiçbiri alınmaz. Bir de o anakarta o işlemciyi takarsan sistem günlük 3 defa falan kapanır herhalde birde en az sağlam 240mm bir sıvı soğutucu ister o işlemci.

Tamam hocam siz sadece TR pazarinda satis yapabilen Fazeon, Everest, Powerboost, Frisby gibi markalari kullanmaya ve onermeye devam edin. Ben ucuz mal alacak kadar zengin degilim. Bir gun anlarsiniz.

Test bakmayi cok seviyorsaniz KitGuru, Tomshardware, Techpowerup, GamersNexus vb. gibi sitelere bakmanizi oneririm. Bakalim kullandiginiz veya onerdiginiz hangi markalari ve modelleri bulabileceksiniz. Adamlarin ya o urunlerin varliklarindan haberi yok ya da incelemeye degmeyecek kadar kotuler zaten.

Burada satilan urunlerin global pazarda incelemesi ve satisini gectim, bir varligi bile yok. TR pazari disinda satabilme imkani yok cunku kimse almaz.

Internetin coplugu Reddit'de bile hicbir sey cikmiyorsa hakkinda uzerinde konusmaya fazla gerek yok zaten.

Dedigim de yanlis anlasilmasin, ben attigim sistem en iyisi demiyorum. Parca parca toplanirsa o fiyata ondan daha guclusu alinamaz ama ondan da eminim. Hazir sistemler daha uygun fiyata ayni performansi sunabilir elbette. Sunamamasi komik olur zaten sirketlerin. O zaman kimse almazdi. Baska cazip yani yok.

Her hazir sistemde de mutlaka bir veya iki tane sikintili parca olur onlar da degistirilir bu sefer de butceyi en az 2K asar sistemin fiyati. Bu is boyledir. Bazi fedakarliklar yapmak gerekiyor butce arttirilamiyorsa.

Fedakarlik yapilacak son parca da PSU'dur. Benim topladigim sistemde en buyuk fedakarligi VRAM'den yaptim. Malum piyasa kotu 35K gibi bir butceye entry-mid tier arasi bir kasa toplanabiliyor sadece.

Ne sectigim kasa cok iyi bir kasa ne de koydugum anakart. Ama en azindan ciplak degil veya hazir sistemlerdeki gibi A620 koymamisim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı