35.000TL başlangıç motoru önerisi

Bende senin gibi başlangıç olarak başladım ve drift aldım. Şuan keşke biraz daha koyup daha yüksek cc alsaymışım diyorum. Adventure Istanbul YouTube kanalına bak istersen son videolarında önerileri vardı.
Tamamen aynı düşüncelerle NS200'e geçmeye karar verdim. Ailem hala ikna olmuş değil ama 3-4 yıl kafam rahat binmek istiyorum motora.

Arkada abs olmaması sorun yaratır mı? Başlangıç için gerek ağırlık gerek CC fazla gelir mi? Bir de yedek parça bulunabilirliği ve fiyatları nasıl acaba?

• Arkada ABS olan motorsikletlerin fiyatları biraz daha uçuk eğer alınabiliyorsa acemiler için arkanın ABS olması avantaj. Eğer isteniyorsa Dominar serisine çıkılmalı.
    Bana katılmayan olacaktır ama Ben neden arkanın abs olmasını istemem, bazen öyle bir durum oluyor ki kaçmak için motoru kontra ile yatıramam ama kurtulmam gereken bir nesne var o durumda arka freniz kızaklatıp belimle motoru yönlendiriyorum bu ani refleks ile gerçekleşecek bir şey ve bazen hayat kurtarır. ABS bunu büyük ölçüde engelliyor.

• Ağırlığı fazla ama motorsiklette ağırlık iyidir kuryelik yapmayacaksan ve 200kg'yi aşmadığı sürece.
  • Bence başlangıç için oldukça ideal 200cc ne çok güçsüz ne de aşırı güçlü. Güçsüz motor insana kaza yaptırır motorsikletin avantajı kaza anında kolayca kaçıp saklanabilmek arabada öylemi frene basarsın 3 İhlas bir Fatiha kaçacak yerin yok çoğu zaman ama motorsikletle bir araya dereye girersin. Bu sebepten bastığında atik bir şekilde saha sola kaçabileceğin kadar güçlü olmalı motorsiklet.
  • Henüz bir parçası bozulmadı ama 2014ten beri Türkiyede oldukça da fazla satan motorsiklet parça sıkıntısı olacağını düşünmüyorum. Fiyatları pahalı yani pahalı da demeyelim günümüz şartlarında. Yani motorsiklet ucuz diye parçası da ucuzdur diye bakma parçası normal düzeylerde.

• Arkada ABS olan motorsikletlerin fiyatları biraz daha uçuk eğer alınabiliyorsa acemiler için arkanın ABS olması avantaj. Eğer isteniyorsa Dominar serisine çıkılmalı.
    Bana katılmayan olacaktır ama Ben neden arkanın abs olmasını istemem, bazen öyle bir durum oluyor ki kaçmak için motoru kontra ile yatıramam ama kurtulmam gereken bir nesne var o durumda arka freniz kızaklatıp belimle motoru yönlendiriyorum bu ani refleks ile gerçekleşecek bir şey ve bazen hayat kurtarır. ABS bunu büyük ölçüde engelliyor.

• Ağırlığı fazla ama motorsiklette ağırlık iyidir kuryelik yapmayacaksan ve 200kg'yi aşmadığı sürece.
  • Bence başlangıç için oldukça ideal 200cc ne çok güçsüz ne de aşırı güçlü. Güçsüz motor insana kaza yaptırır motorsikletin avantajı kaza anında kolayca kaçıp saklanabilmek arabada öylemi frene basarsın 3 İhlas bir Fatiha kaçacak yerin yok çoğu zaman ama motorsikletle bir araya dereye girersin. Bu sebepten bastığında atik bir şekilde saha sola kaçabileceğin kadar güçlü olmalı motorsiklet.
  • Henüz bir parçası bozulmadı ama 2014ten beri Türkiyede oldukça da fazla satan motorsiklet parça sıkıntısı olacağını düşünmüyorum. Fiyatları pahalı yani pahalı da demeyelim günümüz şartlarında. Yani motorsiklet ucuz diye parçası da ucuzdur diye bakma parçası normal düzeylerde.
Çok güzel açıklamışsınız teşekkür ederim. Son olarak CF Moto 150NK hakkında ne düşünüyorsunuz?

Çok güzel açıklamışsınız teşekkür ederim. Son olarak CF Moto 150NK hakkında ne düşünüyorsunuz?

Rica ederim satın almadan önce benim de bir kafam kaydı 150NK ya çünkü arada 20 bin lira fark vardı. Sahibinden birinin motorunu sürme şansım oldu sürünce direk yok ya bu ne NS200 alayım dedim (Daha önce 3 NS200 test etmiştim). Plastik kalitesi hoşuma gitmedi. motor gücü ise zaten NS200 CF150nin iki katı güçte arada bayağı fark var. Ama ağır da motor sanki CF250 motorunu söküp yerine sadece 150lik motor takmışlar gibi galiba vergi avantajından dolayı. yani motor ile ağırlık pek uyumlu olmamış. Bu arada NS200ler biraz daha öğrenci işi olduğundan araba piyasasının hondası gibi çok oynanmış veya hor kullanılmışı çok var ikinci elde dikkatli ol ben motoru satın aldığım gün bir başkasınınkini kullandım ikisi asla aynı motor diyemezsin motorun içinden geçmişler sanki.

Ben TVS Apache öneririm kendim 2007 model olanını kullanıyorum yerden oldukça yüksek hafta içi okula hafta sonu tarlaya sürüyorum şuan 73k km ye geldi ne yağ yakar ne de öter ns serisi krank kırıyor diye biliyorum dikkatli olmanı öneririm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı