35-40 bin TL civarı monitör dahil sistem önerisi

Makaleler
11
Yer
Castel Sant'Angelo
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 16 R1056NT
i5-14500HX | RTX 4060 Mobile 120W | 32 GB DDR5 5200Mhz
Sistemi ben değil arkadaşım alacak, 3-4 sene yetmesi yeterli olacaktır çünkü sonra dizüstü bilgisayara geçecek. Benim aklıma şu sistem yattı, 2K'da darboğaz yapacağını sanmıyorum. AM4 olması yükseltme yapması bakımından sıkıntı çıkartabilir ama zaten çok ağır oyunlar oynamayacağından yeteceğini varsaymaktayım.

Nasıldır? SSD ve soğutucu masrafı olarak 2-3k daha çıkacağız tahminimce. RAM nasıldır, sıkıntı çıkarır mı? Ya da başka daha mantıklı sistemler var mıdır?

Bir de 2K bir monitör lazım yanına 7-8k civarına. Onu da önerirseniz çok iyi olur.

Sistem fiyatına göre çok iyi, bu fiyata daha iyi hazır sistem zor bulunur, ileride Erkan kartını 9070 XT veya 5070ti gibi kartlara rahatça yükseltebilirsiniz.
Monitör olarak ise ikiside kalitelidir beğendinizi alın ama fiyatından dolayı KTC daha iyi olacaktır

(Kasayı; Vento,Cooler Master, Corsair, Thermaltake bunlardan birini seçip alsın)

Sistem fiyatına göre çok iyi, bu fiyata daha iyi hazır sistem zor bulunur, ileride Erkan kartını 9070 XT veya 5070ti gibi kartlara rahatça yükseltebilirsiniz.
Monitör olarak ise ikiside kalitelidir beğendinizi alın ama fiyatından dolayı KTC daha iyi olacaktır

(Kasayı; Vento,Cooler Master, Corsair, Thermaltake bunlardan birini seçip alsın)
KTC markasını ilk defa duydum, nasıldır acaba?

Attığınız sistemde 7700 XT var, dediğim gibi aldıktan sonra yükseltme yapmayı düşünmüyoruz. 7800 XT daha mantıklı olmaz mı bu durumda?

Attığınız sistemde 7700 XT var, dediğim gibi aldıktan sonra yükseltme yapmayı düşünmüyoruz. 7800 XT daha mantıklı olmaz mı bu durumda?
Attığın sistemde 7800XT var, ancak hem DDR4 sistem hem de R5 5600 var, o ekran kartına darboğaz yapar. Atılan 7700XT'li sistemi alabilirsin.
Ayrıca KTC markası da pek bilinmeyen ama güzel markalardandır.

Attığın sistemde 7800XT var, ancak hem DDR4 sistem hem de R5 5600 var, o ekran kartına darboğaz yapar. Atılan 7700XT'li sistemi alabilirsin.
Ayrıca KTC markası da pek bilinmeyen ama güzel markalardandır.
2K'da da yapar mı ki darboğaz? Benim bildiğim 4K'da 4090 bile besliyor 5600.

7700 XT de gayet güzel bir karttır yükseltme yapmada bile hemen her oyunu oynatwcak güçlü bir kart, VRAM ide 12GB hsls 2-3 yıl rahat götürür. 2-3 yıla 7800 XT alsa bile yükseltme yapacağından eminim, herkes öyle der ama sonunda yükseltme yapar😅
KTC TR piyasasında yeni olduğundan çok bilinmiyor, paneli falanda kaliteli, isterseniz araştırabilirsiniz.
Ayrıca ekran kartı 7800 XT olsa bile, AM4 artık eskidi ve 5600 ün 4k olsa bile 4090 besleyeceğini hiç sanmıyorum 5600x ve 5700x bile besleyemeyebilir. Hem AM5 her açıdan daha karlı, 2k monitör ile isterseniz o sisteme 5080 takın yine sıkıntı çıkarmaz ve RAM hızı, işlemci gücü, BIOS, güncellik, ekstra özellikler ve teknoloji olarak AM5 ciddi anlamda daha mantıklı

7700 XT de gayet güzel bir karttır yükseltme yapmada bile hemen her oyunu oynatwcak güçlü bir kart, VRAM'i de12GB halen 2-3 yıl rahat götürür. 2-3 yıla 7800 XT alsa bile yükseltme yapacağından eminim, herkes öyle der ama sonunda yükseltme yapar😅
Hiç sanmıyorum yükseltme yapacağını, şuan kullandığı sistem aşırı kötü ve sadece hafta sonları ikizinin 3050 laptopun kullanıyor ve fazlasıyla yetiyor onun için.

Hiç sanmıyorum yükseltme yapacağını, şuan kullandığı sistem aşırı kötü ve sadece hafta sonları ikizinin 3050 laptopun kullanıyor ve fazlasıyla yetiyor onun için.
Olsun yine de AM5 7700XT olan sistem daha mantıklı.

Olsun yine de AM5 7700XT olan sistem daha mantıklı.
Geçen 28k'ymış, 30'a zamlamışlar diye pek bakmıyordum ama herkes öyle diyorsa onu öneriyorum o zaman arkadaşa, teşekkürler.

Yinede hocam dediğim gibi AM5-7700 XT çok daha iyi olacaktır, oyunlarda falanda AM4'ten daha akıcı olacaktır ve isterse birazcık ayar kısarak 8-10 yıl kullanır

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı