35 bin TL'ye sistem önerisi

Hocam yanlış anlamada arkadaşın attığı sistem RX 7800 XTli olan bayağı iyi 4060ı ezer geçer 2K çözünürlük için üretilmiş bir kart 4060 ise 1080p eğer ki sadece kasaya 35 k vereceksen alabilirsin ama kasaya vermek istemiyorsan monitör dahilse önerebilirim sana.

Hocam hiç anlamıyorum ben bilgisayar donanimlarindan yana çok az bilgim var o yüzden zaten sizden yardım istedim az önce Excalibur G870 laptopumu sarı sitede sattım az önce gelip aldı arkadaş, beni verem etti resmen bilgisayar sürekli olarak FPS düşüşü yaşıyordum 8 GB 4060 vardı i5 işlemci ve 32 RAM vardı ona rağmen hiç verim alamadim 2 seferde servise gönderdim yine ayniydi en sonda sattım yani bana BF1 de 144 Hz FPS verebilecek bir sistem onerebilir misin yani monitörün yenileme hızıyla aynı FPS alırsam takılma donma yasamam diye düşünüyorum.

Hocam hiç anlamıyorum ben bilgisayar donanimlarindan yana çok az bilgim var o yüzden zaten sizden yardım istedim az önce Excalibur G870 laptopumu sarı sitede sattım az önce gelip aldı arkadaş, beni verem etti resmen bilgisayar sürekli olarak FPS düşüşü yaşıyordum 8 GB 4060 vardı i5 işlemci ve 32 RAM vardı ona rağmen hiç verim alamadim 2 seferde servise gönderdim yine ayniydi en sonda sattım yani bana BF1 de 144 Hz FPS verebilecek bir sistem onerebilir misin yani monitörün yenileme hızıyla aynı FPS alırsam takılma donma yasamam diye düşünüyorum.

Attığım sisteme bakabilirsin hocam.

Hocam normalde o laptop ozellikleriyle hic sikinti yasamaman lazim, arada fps drop oluyorsa thermal throttle oluyordur, o sebeple verim alamamis olabilirsin. Dx12 oynamaya çalıştıysan o da etkilemis olabilir, bf1 dx11'de daha stabil calisiyor, aklinda bulunsun.

Bu arkadasin attigi sistem ile battlefield 2042'yi de cok rahat oynarsin.

Hocam normalde o laptop ozellikleriyle hiç sıkıntı yasamaman lazim, arada FPS düşmesi oluyorsa thermal throttle oluyordur, o sebeple verim alamamis olabilirsin. DX12 oynamaya çalıştıysan o da etkilemis olabilir, BF1 DX11'de daha stabil calisiyor, aklinda bulunsun.

Hayir DX12 açık değildi ama ayarlar full oynadım düşürsemde yükselmedi FPS.

Hocam normalde o laptop ozellikleriyle hiç sıkıntı yasamaman lazim, arada FPS düşmesi oluyorsa thermal throttle oluyordur, o sebeple verim alamamis olabilirsin. DX12 oynamaya çalıştıysan o da etkilemis olabilir, BF1 DX11'de daha stabil calisiyor, aklinda bulunsun.

Bu arkadasin attığı sistem ile Battlefield 2042'yi de cok rahat oynarsin.

2042'yi oynamiyorum çünkü Türkçe dil desteği yok sadece BF1 bana daha gerçekçi geliyor.

Kesin thermal throttle oluyordu, fps dusurduysen islemciye yuklenmissindir, faydasi olmaz. Termal macun, fan temizligi veya montaj ile ilgili bir sorun vardir. 100 derece civarinda islemci kendini downclock eder zarar gormemek icin, daha da isinmaya devam ederse sistem kendini kapatir.

2042'yi oynamiyorum çünkü Türkçe dil desteği yok sadece BF1 bana daha gerçekçi geliyor.
Ornek olarak verdim, bf 2042 hem optimizasyonu basarisiz olan hem de islemciye cok yuklenen bir oyun. Herhangi bir oyunu cok rahat oynarsin, hem de 2k'da.

Kesin thermal throttle oluyordu, FPS dusurduysen islemciye yuklenmissindir, faydasi olmaz. Termal macun, fan temizligi veya montaj ile ilgili bir sorun vardir. 100 derece civarinda islemci kendini downclock eder zarar gormemek icin, daha da isinmaya devam ederse sistem kendini kapatir.

Hocam ömür boyu performans bakımınıda yaptırdım 2 defa asla düzelmedi.

Kesin thermal throttle oluyordu, FPS dusurduysen islemciye yuklenmissindir, faydasi olmaz. Termal macun, fan temizligi veya montaj ile ilgili bir sorun vardir. 100 derece civarinda islemci kendini downclock eder zarar gormemek icin, daha da isinmaya devam ederse sistem kendini kapatir.

Ornek olarak verdim, BF 2042 hem optimizasyonu basarisiz olan hem de islemciye cok yuklenen bir oyun. Herhangi bir oyunu cok rahat oynarsin, hem de 2K'da.

Ama monitörün de 2K olması gerekiyor değil mi?

Ornek olarak verdim, BF 2042 hem optimizasyonu basarisiz olan hem de islemciye cok yuklenen bir oyun. Herhangi bir oyunu cok rahat oynarsin, hem de 2K'da.

Peki monitör dahil önereceğiniz bir sistem var mıdır?

Hocam ömür boyu performans bakımınıda yaptırdım 2 defa asla düzelmedi.

Ama monitörün de 2K olması gerekiyor değil mi?

Peki monitör dahil önereceğiniz bir sistem var mıdır?
Monitor dahil sistem onerilir fakat ben senin yerinde olsam almisken ve bütçem de varken @efebatiin'in onerdigi gibi bir guncel ve guclu bir sistem alip, monitor'u sonra bir sekilde indirim+taksit kovalayarak amazon'dan falan halletmeye calisirdim.

Hocam yanlış anlamada arkadaşın attığı sistem RX 7800 XT li olan bayağı iyi 4060ı ezer geçer 2K çözünürlük için üretilmiş bir kart 4060 ise 1080p eğerki sadece kasaya 35 k vericeksen alabilirsin ama kasaya vermek istemiyorsan monitör dahilse önerebilirim sana
Monitör dahil önerini alabilirmiyim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı