350 TL Oyun İçin Klavye Önerisi

Dewillent

Hectopat
Katılım
12 Şubat 2016
Mesajlar
27
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, yaklaşık 5 saattir bunun için kafa patlatmaktayım. Birçok klavye önerisini Sosyal'den bulup takip ettim lakin en iyisinin danışmak olduğuna karar kıldım.
  • Motospeed Ck 108 (Getirtmem gerekecek)
  • Everest Rampage Blade R10 (Everest tavsiye edilmeyen marka)
  • B328 Bloody Gaming Klavye (8 Mekanik tuş)
  • Logitech G710+ (Mekanik fakat zamanla bozulan tuş takımı yorumlarına tanık oldum)
Son olarak ihtiyaç duyduğum klavye;
Mekanik, aşırı sesli olmayacak şekilde ve çoklu tuş kombinasyonlarını algılayacak algoritmaya sahip olmalı. FPS ağırlıklı CS:GO, H1Z1 ve sürekli değişen tarzda Rust, Skyrim gibi oyunlar oynamaktayım. Gerçekten bilgili arkadaşlardan yardım istiyorum ne almalıyım, ne yapmalıyım? UK bir klavye seçmeli miyim örneğin? SS G6v2 tarzı vb. Yoksa listeden şu ürünü tavsiye ederim ''şu şu sebeplerle'' diyebileceğiniz yorumlarınız var mıdır? Gerçekten yorumlarınız çok önemli, şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

Ozone Strike Pro Aydınlatmalı Türkçe Mekanik Gaming Klavye (Cherry MX RED)

İncelemeye dahildir.
 
Motospeed olabilir. Şahsi tecrübem yok ürün hakkında. Biraz araştırmak gerek, hatta bir üyemiz siparişini vermişti ama kargo sorunu yaşadığı için henüz eline ulaşmadı. Acilen almayacaksanız 1-2 hafta içinde ürün onun eline ulaşır muhtemelen. Dilerseniz konu linki sağlayabilirim bunun için.

Everest'i hiç konuya dahil etmeye gerek yok. 175-250 lira verdikten sonra da A4Tech almak bana mantıklı gelmiyor. Üstelik tamamen mekanik değil, yalnızca 8 tuş mekanik. Bütün mekanik tuşlar tıkır tıkır çalışırken başka bir tuşa bastığımda gacırt diye yay ses çıkıyorsa bir manası kalmaz. Ucuz olsa neyse de, ucuz da değil. :)

Gelelim G710+'a. Şahsen G710 Blue kullanıyorum. Brown modelini bizzat kullanmadım, ama kalite açısından aralarında bir fark yok.
  • Klavyenin kutusunu bile elinize aldığınızda cüssesini belli ediyor.
  • Oldukça ağır bir klavye, kablo dayanıklılığı konusunda şu ana kadar böyle bir şey görmediğimi söyleyebilirim. İnşaat demiri gibi kalın ve aşırı esnek olmayan bir yapısı var. Çember yapıp monitörün ayağına sarabileceğiniz türden bir malzeme değil. Yarı rijit denebilir.
  • UK layout şeklinde Amazon'dan alınmış halini satın aldım. Sonra Logitech yetkililerine ulaşıp TR tuş takımı istedim. Hollanda'dan evime ücretsiz kargo, ücretsiz tuş takımı geldi. Üstelik ürünü ikinci el açılmamış paket olarak almama rağmen. Fatura gibi bir kanıt da göstermedim.
  • Yıllarca standart klavye ve kısacık hareket aralığı bulunan laptop klavyeleri kullandıktan sonra bu klavyenin verdiği geri bildirim hissi çok farklı geliyor. Blue switch olduğu için sesli tabii ki. Aslında niyetim Blue ürün satın alıp switchlerini Brown veya başka bir sessiz Cherry MX ile değiştirmekti ancak bu haliyle de hoşuma gitti. Kendinize ait odanız varsa çok sıkıntı olmaz. Geceleri kullanırken yan odaya biraz ses gidebilir. Çat çut basmadığınız sürece kimseyi uyandırmazsınız sanırım. :) O potansiyel mevcut çünkü.
  • Bolca oyun oynayan ve 3D iş yapan birisiyim, bunun yanında bol miktarda yazı da yazarım. 1 yıl oldu kullanmaya başladığımdan bu yana. En ufak bir deformasyon söz konusu değil. Tuş sesleri ilk aldığım ile aynı. Hatta tuşların kenarlarına basıp kasıtlı olarak yay sesi çıkartmaya çalışsam da pek başarılı olamıyorum. Switch mekanizması olması gerektiği gibi çalışmaya devam ediyor. Space tuşunun neresine basarsanız basın, ortasına basmışsınız gibi eğilmeden bükülmeden alçalıyor tuş. Medya tuşları, özellikle ses kısma tekerleği müthiş bir şey.
  • Tuşların arasına saç sakal kıl falan kaçabiliyor, çoğu klavyede bu sorun mevcut. Önüne geçmek biraz zor, hele ki böyle bağımsız tuşlara sahip mekanik bir klavye ise. Ancak tuşların sökülme işlemi kolay. Çeşmede sabunla bile yıkayabilirsiniz tuşları, klavyeyi de temizlemesi zor değil. Klavyenin yanında mekanik tuş sökme aparatı gelmiyor, olsa güzel olurmuş. Ama ben kalın ve büyük bir ataş bulup telini bükerek aparatı kendim yaptım. YouTube'da bolca rehber video mevcut.
  • Klavyenin genel sağlamlığı konusuna gelecek olursak, çok fazla bir şey söylemeyip bir video paylaşacağım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

  • Tabii ki kimse klavyesiyle savaşa girmeyecek. Ancak düşme veya darbelere karşı ne denli dayanıklı olabileceğini gösteriyor bu video. Klavyeye sıvı dökülme konusuna gelecek olursak, dökmeyin. Ben çay döktüm, birkaç saat kulak temizleyicisi gibi ince pamuklarla ve bolca peçete ile kurulama çabasıyla sorunsuz kullanıma devam ettim. Günümüzdeki "suya dayanıklı" bazı yeni nesil telefonlar bile sıvı teması sonucu oluşabilecek hasarı garantiye dahil etmiyorlar. Dökmemeye çalışın.
  • Switchlerin üstündeki tabii ki kırılabilirler veya çatlayabilirler. Plastik çünkü. Fazla bir şey beklememek lazım. Ama Logitech destek ekibi ile yapacağınız bir telefon görüşmesi bu sorunu çözecektir. Yeni tuş takımını göndereceklerdir. Olası bir kötü senaryoda çözüm hazır.
  • Son olarak, ses konusuna gelince. Biraz sessiz olmasını istiyorsunuz. Bu yüzden Blue size pek uymuyor. Brown olabilir, çünkü ne tamamen sessiz ne de Blue kadar sesli. Elbette klavyeyi satın aldıktan sonra istediğiniz switch takımını takmakta özgürsünüz ama bu da ekstra masraf demek. Bu yüzden size önerim, Media Markt gibi bir mağazaya gidip oraya G710+ modelini test etmeniz. Sert, yavaş, seri gibi her şekilde tuşlara basıp görün tepkisinin nasıl olduğunu.
Başka sormak istediğiniz bir şey olursa çekinmeden sorabilirsiniz. Ozone Strike Pro kullanmadım ancak iyi olduğuna dair yorumlar okumuştum. Çok sık kullandığım ses açma/kapama tekerleğinin olmayışı bana göre bir eksi. Corsair'in K70 gibi serilerinde bu tekerlekten var ancak Corsair ürünleri pek ucuz değil. Ben de K70 RGB almak istiyordum ama G710 oldukça yeterli geldi. 250 liraya bu klavyeyi deneyimlemek çok güzel oldu.
 
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Gerçekten bir şeyler daha kattı bana, G710+ hakkındaki düşüncelerim en azından biraz daha değişti diyebilirim. Ürünü hemen karşılaştırma listeme ekliyorum. Umarım başka yorumlar da gelir ve 2-3 gün içinde ben de tamamen karar verip siparişimi geçebilirim. Yeniden sağ olun :)

Ek olarak Yusuf Bey; Corsair K70 RapidFire Mekanik Gaming Klavye ile Corsair K70 RGB Rapidfire Mekanik Gaming Klavye arasında ki tek fark RGB yani renk seçeneği midir? Arada 200 TL bir fiyat var çünkü bunu da öğrenmek isterim yardımcı olursanız.
 
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Gerçekten bir şeyler daha kattı bana, G710+ hakkındaki düşüncelerim en azından biraz daha değişti diyebilirim. Ürünü hemen karşılaştırma listeme ekliyorum. Umarım başka yorumlar da gelir ve 2-3 gün içinde ben de tamamen karar verip siparişimi geçebilirim. Yeniden sağ olun :)

Ek olarak Yusuf Bey; Corsair K70 RapidFire Mekanik Gaming Klavye ile Corsair K70 RGB Rapidfire Mekanik Gaming Klavye arasında ki tek fark RGB yani renk seçeneği midir? Arada 200 TL bir fiyat var çünkü bunu da öğrenmek isterim yardımcı olursanız.
Bir modelde sabit renk yanar diğerinde RGB tek fark bu. RGB olunca gerçekten şirketler ya da mağazalar olması gerektiğinden daha fazlaya satıyorlar.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı