3500-4000 TL'ye Sistem Önerisi

Eğer render vs. şeylerle uğraşıcaksan İ7 alıp anakartı MSI H97 Gaming 3 yapabilirsin. Eğer oyun için istiyosan işlemcinin o kadarda önemi yok.

GTX 900' ler de CW sorununun daha fazla görülme sebebi kartın çok satması. Diğer kartlarda da bu problem çıkabilir ayrıca CW performansı etkilemez ya da karta zara vermez. Vram eksikliği olsa ne olacak 4 yerine 3.5 GB olsun. GTX 970 hala en iyi F/P ürünü bana göre. Ayrıca üstteki arkadaşın sisteme o paraya yazık demişsiniz... 4.000 TL sistem alacak olsam o arkadaşın sistemi alırdım. R9 390 ile GTX 970 rakip kartlar diye biliyorum ve GTX 970 biraz daha önde. R9 390X diyorsanız da az daha ekleyip GTX 980 alın. I7 istiyorsanız da @STanos ' un sisteminden SSD' yi çıkarıp işlemciyi I7 4790K yapıp alınız.

GTX 980 1080P'de ve 2K'da R9 390X'dan daha fazla performans veriyor. R9 390 GTX 970'i düşünmeyin bile bu bütçede bence. Aşağıdaki sistemi tercih edin. İ7 koyarsanız GTX 980 yerine R9 390X tercih etmeniz gerekecek ve SSD'den feragat etmeniz gerekecek 3800 TL tutuyor böyle fiyat fakat 200 TL'ye SSD konabilir.

Bu bütçede GTX 970 veya R9 390 neden düşünülmesin ? Ayrıca sapphire tavsiye edilmiyor.

Bu bütçede GTX 970 veya R9 390 neden düşünülmesin ? Ayrıca sapphire tavsiye edilmiyor.

Katılıyorum. Bence GTX970 hala en iyi f/p kartı. Bana kalırsa - ki çoğu arkadaşınıza göre de öyle - 5-10 FPS farkı için yaklaşık 600 TL fazla vermek biraz saçma olur açıkçası. Ben de 4000 TL'lik bir sistem topluyorum ve bence sistemin gayet dengeli ve güzel oldu. GTX 970'den de Vazgeçmem kolay kolay.

Sırf daha iyi F/P ürünü diye GTX 980 alabilecekken neden GTX 970 alsın. Bu arada inventus stoklarında Sapphire'den başka marka olmadığı için onu koydum oraya. Bu fiyata en mantıklı ikili İ5 4690K + GTX 980 dir. Ama arkadaş sonradan İ7 istediğinden ötürü R9 390X koydum Sapphire marka olsa bile yinede GTX 970 yerine tercih edilmelidir. Zaten R9 390 bile GTX 970'den daha performanslı ve aynı fiyata gelirken nasıl en iyi F/P ürünü GTX 970 diyorsunuz anlamak güç. GTX 970'in R9 390 yerine hala tercih edilmesinin sebebi daha iyi F/P oluşu değil Nvidia teknolojileri, Düşük güç tüketimi gibi avantajlarıdır.

R9 390 ile GTX 970 arasında 2-3 fps oynuyor en fazla. Hatta bazı oyunlarda GTX 970 daha performanslı. Sırf 2-3 FPS için Nvidia' yı bırakıp AMD almam ben. Hele ki AMD kart Sapphire, Nvidia olan MSI,Asus,Gıgabyte gibi markalar ise hiç almam. Arkadaş ileriye dönük sistem yapmak istiyor belli ki o yüzden I7 istiyor. GTX 970+4790K bu bütçeye çok iyi olur. GTX 980 için bütçeyi zorlayıp diğer bileşenlerden kısmaya gerek görmüyorum zaten GTX 970 3-4 sene hayli hayli yetecektir.

Oradaki kartı öylesine koyduğumu belirttim sitede sadece Sapphire olduğunuda söylediğim birşey üzerinden savunma yapamazsınız. FPS farkını kartı tercih etmek için yeterli bulmuyorsanız siz tam bir FANBOY'sunuz bunu bilin. İ7 + 390X daha iyi ve daha uzun ömürlü bir ikili olacaktır.Diğer bileşenlerden kısma derken İ5 4690K neyinize yetmiyor bunu kısma olarak görüyorsanız sizle daha fazla tartışmak istemiyorum. PSU yetersiz denmiş ilk önerdiğim GTX 980'li sisteme o bile yetecektir fakat 20 TL daha verip Z3 Plus'un 700W lu versiyonu tercih edilebilir. R9 390 bile GTX 970'den daha iyi performans verirken 390X yerine GTX 970 almaktan bahsetmişsiniz.

Öncelikle Sapphire önerilmiyor lerken burada banada birazcık fanboyluk yapılıyor gibi geldi. Sırf AMD diye bu kadar gömmeye de gerek yok gibi hissediyorum sadece fikirlerinizi merak ederken burada ikili marka tartışmalarına girmek anlamsız

i5 4 çekirde i7 8 çekirdek bundan kaynaklı i5'de oc yapılsa bile hiç bir zaman İ7 nin performansına ulaşamayacağını düşünüyorum izlekten dolayı birazda bundan dolayıdır i7 ısrarım. Açıkcası bir sistem topladıktan sonra aşağı yukarı 5 sene kafamın rahat etmesini en azından High - Ultra ayarlarda istediklerimi yapmayı bekliyorum.

Bunun dışında R9 390X ilk başta söylememin sebebi AMD'nin 290x serisinin güncellenmiş versiyonu tarzında birazda GTX 970'deki duyduğum sorunlar beni buraya itti GTX 980 ile R9 390X arasındada yaklaşık 400-600 TL arası ( dolar fiyatına göre ) fark olunca otomatik olarak kendimi AMD'nin içerisinde buldum. İmkanım olsa aklımda ki sistemde AMD'nin en güncel tasarımı olan Fury X'i tercih edecektim fakat neredeyse GTX 980 lerden daha pahalı hatta neredeyse değil daha pahalı

* Kasa olarak biraz görsel olup çokta yer kaplamayacak bir kasa arıyorum
* Birde önerileri sunarken bu özelliğinden dolayı bunu söyledim arkadaşın şu düşüncesi yanlış şeklinde fazla agresif olmadan yaparsak bence çok daha hızlı sonuca varabiliriz. Şu ana kadar ki değerli yorumlarınız için teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…