3500-4000 TL'ye Sistem Önerisi

Arkadaşım daha çok performans veriyor dediğin 2-3 fps ha 60 fps almışsın ha 62 fps almışsın ne fark eder bunun için Nvidia bırakılır mı ? Nvidia' nın AMD' den üstün olduğunu biliyoruz. Bu Fanboyluk ise evet öyleyim. Ayrıca ''Sapphire marka olsa bile yinede GTX 970 yerine tercih edilmelidir.'' dediğiniz için tekrar sapphirenin üzerinden geçtim. I5 bana yetmiyor başkasını bilemem.

Öncelikle Sapphire önerilmiyor lerken burada banada birazcık fanboyluk yapılıyor gibi geldi. Sırf AMD diye bu kadar gömmeye de gerek yok gibi hissediyorum sadece fikirlerinizi merak ederken burada ikili marka tartışmalarına girmek anlamsız :)

i5 4 çekirde i7 8 çekirdek bundan kaynaklı i5'de oc yapılsa bile hiç bir zaman İ7 nin performansına ulaşamayacağını düşünüyorum izlekten dolayı birazda bundan dolayıdır i7 ısrarım. Açıkcası bir sistem topladıktan sonra aşağı yukarı 5 sene kafamın rahat etmesini en azından High - Ultra ayarlarda istediklerimi yapmayı bekliyorum.

Bunun dışında R9 390X ilk başta söylememin sebebi AMD'nin 290x serisinin güncellenmiş versiyonu tarzında birazda GTX 970'deki duyduğum sorunlar beni buraya itti GTX 980 ile R9 390X arasındada yaklaşık 400-600 TL arası ( dolar fiyatına göre ) fark olunca otomatik olarak kendimi AMD'nin içerisinde buldum. İmkanım olsa aklımda ki sistemde AMD'nin en güncel tasarımı olan Fury X'i tercih edecektim fakat neredeyse GTX 980 lerden daha pahalı hatta neredeyse değil daha pahalı :D

* Kasa olarak biraz görsel olup çokta yer kaplamayacak bir kasa arıyorum :)
* Birde önerileri sunarken bu özelliğinden dolayı bunu söyledim arkadaşın şu düşüncesi yanlış şeklinde fazla agresif olmadan yaparsak bence çok daha hızlı sonuca varabiliriz. Şu ana kadar ki değerli yorumlarınız için teşekkür ederim :)
GTX 970' te sadece 3.5GB Vram ve CW var. Bunlar pek sorundan sayılmamalı. CW her kartta olabilir tekrar belirtiyorum ve performansı etkilemez. R9 390X ile GTX 970 arasında kaldıysanız R9 390X alın buna bir şey diyemem ha ben olsam yine GTX 970 alırım ama size kalmış. Ama R9 390 ile GTX 970 arasında kaldıysanız GTX 970 tercih etmelisiniz. Kasa olarak Zalman Z11neo öneririm neden derseniz tasarımı çok hoşuma gidiyor ve tabiki Zalman kalitesi.:)

Şimdi şöyle bir durum var Vram sorunu etkinlemez derken ? Sen gidip kilosu 2.5 liradan 4 kilo domates alıyorsun eve geliyorsun domates 3.5 kilo çıkıyor ertesi gün gidip adama böyle böyle yapmışsın demiyor musun ? Bunuda onun gibi düşün 4GB için para veriyorsun neredeyse 1400+ ama aldığın ürün yazdığı özelliklerde çıkmıyor bu işte benim kafamı karıştıran konu ayrıca GTX 970 almak benimde işime gelir fiyat bakımından sistemin fiyatını azaltıyor :)

Şimdi şöyle bir durum var Vram sorunu etkinlemez derken ? Sen gidip kilosu 2.5 liradan 4 kilo domates alıyorsun eve geliyorsun domates 3.5 kilo çıkıyor ertesi gün gidip adama böyle böyle yapmışsın demiyor musun ? Bunuda onun gibi düşün 4GB için para veriyorsun neredeyse 1400+ ama aldığın ürün yazdığı özelliklerde çıkmıyor bu işte benim kafamı karıştıran konu ayrıca GTX 970 almak benimde işime gelir fiyat bakımından sistemin fiyatını azaltıyor :)
Artık alacağın üründe 3.5 GB Vram olduğunu bildiğine göre sorun yok. :) 0.5 GB için GTX 970 bırakılmaz ya da kötülenmez sonuçta hala en iyi F/P ürünü.

Birde bir sorum daha var şirketin gemisi yurtdışına çıkıyor bilgisayarı yurtdışından alabileceğim bir yer var mı? Ayrıca diyelim ki aldık bilgisayarı yurtdışından gemiyle gelecek ( kasa içinde toplanmış halde olursa ) gümrükte herhangi bir problem çıkar mı ?

++

Anakart : Gigabyte Z97X-Gaming 5/DDR3 1600MHz S+V+GL+16X
İşlemci : Intel Core i7 4790K 4.0GHz 1150Pin 8MB HD4600 Box
RAM : Kingston 8GB HyperX Savage (4x2)
SSD : Samsung 120GB 850 Evo 2.5" 540/520MB MZ-75E120BW
Güç kaynağı : High Power Element 750W Smart 80+Mavi Ld Güç Kaynağı
HDD : 1 TB WD 3.5" WD10EZEX Caviar Blue 7200Rpm 64MB
İşlemci soğutucu : Cooler Master RR-212E-16PK-R1 Amd + İntel Hyper 212 EVO Cpu Fan
Ekran kartı : GIGABYTE GV-R939G1-GAM-8GD 8GB R9 390 GDDR5 512B GAMING
Kasa : Corsair Carbide 300R Mid Tower Kasa

4200TL fiyat verdi alacağım yer sizce eksik-gedik var mı ?

PSU' yu 600W, anakartı MSI Z97 Gaming 5 yapıp hatta gerekirse SSD' yi çıkarıp artan para ile GTX 980 sığdırmaya çalıştır olmuyorsa 970 alırsın.

Ayrıca sistemi montajlanmış şekilde getirtmeni tavsiye etmem taşıma esnasında ekran kartı vs. zarar görebilir.

Gtx 980Ti da bile CW sorunu var bir sıkıntı olmaz Nvidia Tercihin olsun oyunlarda ki teknojisi güzel ve 970 R9 390 ile aynı performansı veriyor 970 al derim.
Anakartı bana kalırsa Msı al.

Arkadaş gerçekten fan boyluk'ta level atlamış. Senin seçtiğin sistemin her parçası kesinlikle en alınası olanlar. 4790k için z97x 'den vazgeçmesini msi g5 almasını söleyen ilk arkadaş olsa gerek. Gigabyte'ın oc konusunda bariz üstün olduğunu bilmeyen yoktur her halde.

Bunun dışında gerçekten bana değiştirmem gereken parça olduğunu düşünen varsa nedenleriyle açıklayabilir mi ? Bu hafta cuma günü en geç toplamış olacağım.

Birde ''Monitör'' gerekiyor. Monitör önerilerinizi de bekliyorum :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı