3500-4000 TL'ye Sistem Önerisi

Gwiazdka

Kilopat
Katılım
2 Haziran 2015
Mesajlar
442
Makaleler
3
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Evet arkadaşlar, bütçem 3500-4000 TL arasında ve monitörsüz günümüz oyunlarını ultrada ayarlarda rahat oynatabilecek bir sistem önerisi istiyorum. Tercihen bütçeyi aşmayacak bir sistem önerisi sunarsanız memnun kalırım.

Birde unutmuşum yazmayı kasada biraz da olsa görsellik istiyorum buna dikkat ederek öneride bulunursanız güzel olur.
 
Dostum bende 4000 TL civarında bir sistem toplayacağımız ve büyük bi ihtimal bu sistem olacak. Sistem bence iyi. Ancak çok aşırıda bilgim yok bu konularda daha bilgili kişilere de sor bence. Sistem bu :

Anakart: MSI Z97 GAMİNG 7
Ekran Kartı: MSI GTX 970 GAMING 4G
İşlemci: INTEL CORE I5 5690K
RAM: KINGSTON SAVAGE HYPERX 16 GB (2x8)
Hard Disk: WD 3.5" 1 TB
SSD: KINGSTON HYPERX 3K 120 GB
Soğutucu: COOLER MASTER HYPER 212 EVO
Kasa: ZALMAN Z11 NEO 700W

Söylemeyi unuttum sistemi Sinerji'den topladım Vatan'dan değil.
 
O sistem bana göre değil dostum karar veremediğim şeyler var buradaki yorumlara göre değerlendiricem. Senin sistemde ki ana kart çok abartı ve ben i7 tabanlı birde mümkünse AMD'nin yeni çıkan serilerinden bir ekran kartıyla tamamlamak istiyorum ama kararsızım belki buradaki öneri yapanların fikirleri beni etkileyebilir.

Ayrıca bence sistemi alırken bir kere daha düşün o paraya yazık o sistem gibime geliyor ( nacizene fikrim :) )
 
Ayrıca bence sistemi alırken bir kere daha düşün o paraya yazık o sistem gibime geliyor ( nacizene fikrim :) )

O paraya yazık derken ekran kartını mı kasdediyorsunuz? Anakartı kabartmanın sebebi bu benim ilk ve son sistem toplayışım ilerde belki upgrade edebilirim o yüzden anakart biraz abartı. Ekran kartını gelince AMD sevmiyorum bu yüzden 300 serisini koymadım. Bir de GTX 980 f/p bir ekran kartı değil bence. GTX 970 de istediğim oyunları oynatmama yardımcı olacak. Benim sistemin buydu ben de paylaşmak istedim. Kolay gelsin :)
 
Gaming 5 üstü bana çok parası varda nereye harcayacağını bilemeyenlerin alacağı kartlar gibi geliyor :D

Neyse konuyu şişirmeye gerek yok, bakalım diğer arkadaşlar ne tür öneriler yapacak :)
 
İnventus-4000.png

  • Bence o fiyata alınabilecek en iyi sistemlerden biri budur R9 390 veya GTX 970 tercih etmeyin. GTX 980 yerine 390X tercih edebilirsiniz çok ufak bir performans kaybınız olur fakat SSD ekleyebilirsiniz böylece.
 
GTX 980 390x'den daha mı fazla performans veriyor o halde 390x biraz daha f/p olmuş yine :)

Birde buna ek olarak ileriye dönük olarak işlemciyi İ7 istiyorum çok farkı olur mu ?

Not: önerisi olan arkadaşlar öneri vermeye devam edebilirler.
 
Aşağıdaki sistemi topladım bence 4000 TL ile toplanabilecek en iyi sistem.
cats.jpg

Ayrıca HDD olarak Seagate 3.5" 1Tb Barracuda Sata 3.0 64Mb Cache 7200Rpm Harddisk - Vatan Bilgisayar bunu alabilirsin . Bu HDD mağazalarda var en yakınından alırsın . Biri GTX 980 olan bi sistem önermiş fakat GTX 970 ile GTX 980 arasında en fazla 10 FPS farkı var o fiyata değmez, Recep Baltaş'da destekliyor bunu.
 
*GTX 970 lerdeki CW sorunu ve VRAM eksikliği sorunu nedeniyle 970 almayı düşünmüyorum açıkcası ama kararsızlığımda yok değil. Okuduğum mesajlarda vs son zamanlarda 4 bin lira civarı sistemlerde artık R9 390X öneriliyor gibime geldi. Benchmarklarını vs daha inceleme fırsatım olmadı tatilden yeni döndüm.

*Yukarıdaki aynı soru sizler içinde geçerli ; sistemi ileriye dönük olarak kurmak istiyorum bu yüzden i7 işlemciye sahip bir sistem almak istiyorum. Farkları çok fazla olur mu ?
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı