3500 TL bütçe ile güçlü işlemci mi güçlü ekran kartı mı?

mrcek98

Megapat
Daha fazla  
Merhaba iyi forumlar. Uzun süredir doğru seçimler için araştırmalar yapıyorum konular açıyorum ve sizlerinde yardımıyla kafamda oturuyor birşeyler. Şimdi ki takıldığım nokta ise şöyle:

Şimdi 3500 lira gibi bir bütçem var bu bütçeyle sağlam bir işlemci anakart alıp yanında idareten bir ekran kartı alıp 1-2 sene oyunları high ayarlarda 1080p oynayıp daha sonrasında yeni nesil bi ekran kartına mı geçmeliyim bu mümkün mü bu bütçe ile. Bazı parçaları para buldukça eklerim işlemci soğutucu hdd, 2x ram gibi

Yada 3500 liralık bütçeyle işlemciyi i5 6500 gibi çok üst düzey olmayan ve MSİ h170 gaming m3 gibi bi anakart alıp ekran kartınıda r9 390x gibi sağlam bir ekran kartlı mı almalıyım düşüncelerinizi görüşlerinizi bekliyorum.

@JaroxJamaica @Recep Baltaş Görüşlerinizi bekliyorum :)

3500 Tl ile zaten üst seviye bir sistem toplayamazsınız. Fakat güzel de bir sistem toplanır yani fiyatının üstünde bir performans verecek bir sistem olur. Oyun amaçlı bilgisayar toplayacaksanız aklınızda bulunsun her zaman sistemin en pahalı parçası ekran kartı olması daha iyidir. Fiyata takılmayın çok demek istediğim. Oyunları işlemci değil ekran kartı yükleniyor. Ekran kartına yardımcı olarak da bellek ve işlemci devreye giriyor ve bu da ekran kartının yükünü biraz hafifletiyor. İşlemciyi İ5 6400 alıp ekran kartını GTX 970 veya R9 380 - 380x gibi ekran kartları bu gibi bütçelere ideal. Bazı parçalardan kısılır daha sonra siz takviye yaparsınız. Ekran kartı en önemlisi oyun için öyle söyleyeyim.

3500TL gibi bir bütçeniz varsa şöyle bir sistem önerebilirim. Ekran kartını Amazon'dan Gigabyte R9 390 veya Evga SC 2.0 ACX GTX970 almanız almanız yararınıza olacaktır. Eğer isterseniz daha geleceğe dönük olması için SSD'yi şimdi almayın. Anakartı Z170A Gaming Pro, işlemciyi ise İ5 6600K yapın. Ama ozaman Akasa Venom Pico almayı unutmayın.

Dosya Ekleri

• 2370TL Ekran Kartsız.png
    2370TL Ekran Kartsız.png
    32,1 KB · Görüntüleme: 282
Skylake herhangi bir işlemci alırsanız kalanıyla iyi bir ekran kartı seçebilirsiniz. 900 serisi Nvidia öneririm. Yeni nesil olursa bir sıkıntı çıkmaz hiçbirinde.

3500 Tl ile zaten üst seviye bir sistem toplayamazsınız. Fakat güzel de bir sistem toplanır yani fiyatının üstünde bir performans verecek bir sistem olur. Oyun amaçlı bilgisayar toplayacaksanız aklınızda bulunsun her zaman sistemin en pahalı parçası ekran kartı olması daha iyidir. Fiyata takılmayın çok demek istediğim. Oyunları işlemci değil ekran kartı yükleniyor. Ekran kartına yardımcı olarak da bellek ve işlemci devreye giriyor ve bu da ekran kartının yükünü biraz hafifletiyor. İşlemciyi İ5 6400 alıp ekran kartını GTX 970 veya R9 380 - 380x gibi ekran kartları bu gibi bütçelere ideal. Bazı parçalardan kısılır daha sonra siz takviye yaparsınız. Ekran kartı en önemlisi oyun için öyle söyleyeyim.

En önemli parçanın ekran kartı olduğunu biliyorum ama düşündüğüm şeyde ekran kartını zamanla upgrade yapabilirsin ama işlemciyi i5 6500 alıp anakartı ona keza O.C desteklemeyen bi sistem kurup işlemci performansını geride bırakırsak ileride zaman geçince tüm sistemi yenilemek gerekmez mi?

3500TL gibi bir bütçeniz varsa şöyle bir sistem önerebilirim. Ekran kartını Amazon'dan Gigabyte R9 390 veya Evga SC 2.0 ACX GTX970 almanız almanız yararınıza olacaktır. Eğer isterseniz daha geleceğe dönük olması için SSD'yi şimdi almayın. Anakartı Z170A Gaming Pro, işlemciyi ise İ5 6600K yapın. Ama ozaman Akasa Venom Pico almayı unutmayın.

Benimde düşüncem o i5 6600k alıp anakartıda z170 serisi bi anakart alıp ileride ekran kartı tarafında geliştirme yapabilirim. İ5 6600k ve i7 6700 arasında 300TL ye değecek bi performans farkı olur mu?

En önemli parçanın ekran kartı olduğunu biliyorum ama düşündüğüm şeyde ekran kartını zamanla upgrade yapabilirsin ama işlemciyi i5 6500 alıp anakartı ona keza O.C desteklemeyen bi sistem kurup işlemci performansını geride bırakırsak ileride zaman geçince tüm sistemi yenilemek gerekmez mi?

Benimde düşüncem o i5 6600k alıp anakartıda z170 serisi bi anakart alıp ileride ekran kartı tarafında geliştirme yapabilirim. İ5 6600k ve i7 6700 arasında 300TL ye değecek bi performans farkı olur mu?

Tabi ki doğru düşünüyorsunuz. İşlemci ve ekran kartı uyumlu bir şekilde olmalı fakat i5 6600 almak yerine i5 6400 alıp arada ki farkı ekran kartına vermek gibi bir durumdan bahsetmek istedim. Aşağıda önerdiğim sistem arkadaşa fazla fazla yetecektir.

Dosya Ekleri

• 3500.png
    3500.png
    49 KB · Görüntüleme: 233
Tabi ki doğru düşünüyorsunuz. İşlemci ve ekran kartı uyumlu bir şekilde olmalı fakat i5 6600 almak yerine i5 6400 alıp arada ki farkı ekran kartına vermek gibi bir durumdan bahsetmek istedim. Aşağıda önerdiğim sistem arkadaşa fazla fazla yetecektir.

Hocam r9 390x için 600w PSU yetiyor mu tam bilmiyorumda?

Bende ekran kartı haricinde böyle bi sistem düşündüm sistemi bu şekilde toplasam ve üstüne para biriktirip ekran kartı alsam daha mı iyi olur? Yoksa işlemci ve anakarttan kısıp ekran kartını direk mi toplasam bilemedim?

Dosya Ekleri

• 2016-03-28 20-10-57 Ekran görüntüsü.png
    2016-03-28 20-10-57 Ekran görüntüsü.png
    27,1 KB · Görüntüleme: 347
Hocam r9 390x için 600w PSU yetiyor mu tam bilmiyorumda?

Bende ekran kartı haricinde böyle bi sistem düşündüm sistemi bu şekilde toplasam ve üstüne para biriktirip ekran kartı alsam daha mı iyi olur? Yoksa işlemci ve anakarttan kısıp ekran kartını direk mi toplasam bilemedim?
390X elektrik yemesiyle meşhurdur en çok güç tüketen ve performansına göre çok ısınan nadir kartlardan sonuçta bir AMD :)

Overclock yapmayacaksanız gerek yok 6600K işlemciye Z serisi işlemciye de gerek yok. Sadece oyun oynayacaksanız işlemci ve ana karta o kadar yüklenmenize gerek yok. Ekran kartı daha önemli. Tabi siz bilirsiniz yine de. Kasayı da aşağıdaki gibi 700W da yapabiliriz. 600 Watt düşündürdü şimdi biraz beni fakat 700 W yetecektir işinizi garantiye almış olursunuz.

COOLER MASTER RC-K380 80PLUS 700W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı