3500 TL Civarı GPU'suz Sistem Tavsiyesi

O kasa piyasada yokki nereden alıcaksın, üstelik olsa bile 600 TL falandı. Cooler Master HAF XM var mesela ona bakabilirsin daha ucuz hemde üstelik PRO 5'e görede daha şekil duruyor. RAM belleklerinide 2400 veya 2666 MHZ al bence, madem evladiyelik frekansları yüksek olursun.

Kasanın şekli değilde özellikleri, modüler yapısı benim çok hoşuma gitti. İntelin sitesinde en fazla 2133 mhz desteklediği yazıyordu o yüzden direk onları yazdım. Daha yüksek almak faydalı olur mu onu bilmiyorum.

3600 MHZ'e kadar ram destekliyormuş o anakart, sizin linkini verdiğiniz sitede öyle yazıyor ki zaten o anakart üst seviye, destekliyordur. Oyun değilde daha çok masaüstü işlem yapıyorsanız RAM frekansı o noktada farkediyor.
Kasa görsel bişey onun seçimi size kalmış tabi ben piyasada yok diye alternatif gösterdim aslında.

3600 MHZ'e kadar ram destekliyormuş o anakart, sizin linkini verdiğiniz sitede öyle yazıyor ki zaten o anakart üst seviye, destekliyordur. Oyun değilde daha çok masaüstü işlem yapıyorsanız RAM frekansı o noktada farkediyor.
Kasa görsel bişey onun seçimi size kalmış tabi ben piyasada yok diye alternatif gösterdim aslında.
İşlemciden bahsediyorum ben anakarttan değil. :)

Bellek Özellikleri
Maksimum Bellek Boyutu (bellek türüne bağlıdır)64 GB
Bellek TürleriDDR4-1866/2133, DDR3L-1333/1600 @ 1.35V
Maks. Bellek Kanalı Sayısı2
Maksimum Bellek Bant Genişliği34,1 GB/s
ECC Bellek Desteği ‡No
[TBODY] [/TBODY]

İşlemciden bahsediyorum ben anakarttan değil. :)

Bellek Özellikleri
Maksimum Bellek Boyutu (bellek türüne bağlıdır)64 GB
Bellek TürleriDDR4-1866/2133, DDR3L-1333/1600 @ 1.35V
Maks. Bellek Kanalı Sayısı2
Maksimum Bellek Bant Genişliği34,1 GB/s
ECC Bellek Desteği ‡No
[TBODY] [/TBODY]
Dostum i7 6700K işlemciden bahsediyoruz demi, o işlemciyede 3000 MHZ ram takamıycaksak hangisine takıcaz. Yanlış yazıyodur bakma ona.

Render alıcaksan veya yani oyun değilde iş için kullanıcaksan yüksek frekans daha hızlı oluyormuş.
Okey. Ramlerle ilgili bütçeyide göze alarak bir daha bakıcam.

Arkadaşlar rami hyperx fury 2666 mhz ile değiştirmeyi planlıyorum. Kasa olarak Corsair Spec 2 düşündüm. İçerisindeki psu 80+'mış. Fakat soğutma konusunda iyi bir kasa olmadığını duydum bir kaç yerden. Ssd'yi belkide bununla değiştirebiliriz Samsung 250GB 850 EVO M.2. Birde 250 liraya kadar soğutucu tavsiyelerinizi bekliyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı