3500 TL i5 6400 Sistem Toplama

megl

Hectopat
Katılım
18 Aralık 2015
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam arkadaşlar, kendi çapımda yardım alarak birkaç sistem topladım fakat hala aklımda bir sürü soru var, hemen sorularıma geçiyorum.
Öncelikle bu kategoride bu sistemler arasında kazanan kim olur? (Nedeniyle birlikte söylerseniz sevinirim.)
(Sapphire R9 390x vs Asus GTX970 vs MSI GTX970)

1) (Sapphire R9 390x Model ekran kartı)

5.jpg


2)(MSI GTX 970 Ekran kartı, 390x ile aynı parada)

6.jpg


3) (Asus GTX 970 Model Ekran Kartı, 390x ile aynı parada)

7.jpg


1. Soru - Sizce bu kategorinin kazananı kim olur? Sebepleriyle birlikte açıklarsanız çok mutlu olurum, 390x çok daha iyi bir ekran kartı diyorlar fakat 970'in de msı veya asus gibi markası var. Ayrıca GTX970 Ailesinde '' Asus vs MSI vs Galax '' konusunda ne düşünüyorsunuz? Neden asus veya neden MSI?

2. Soru - Sapphire markası ucuz olduğu için onu ekleyebildim, sizce Sapphire r9 390x yerine 390 eklersem bir değişiklik olur mu? Ayrıca MSI/ASUS GTX970 yerine Sapphire R9 390X alırsam pişman olur muyum? Sonuç olarak uzun zaman kullanıcam bu bilgisayarı.

3. Soru - 390x serisi fala güç tüketiyor diyorlar, bu yüzden 700w'lık bir kasamı tercih etmeliyim? GTX970 alırsam psu yükseltme ihtiyacı duyar mıyım? Bütçenin çokta üstüne çıkmak istemiyorum, zaten bir hayli aştım bütçemi.

4. Soru - Vatan PC'de montaj yaptırtmak doğru mu? Zira kendim bu işlerden anlamıyorum. Ayrıca mecburen işletim sistemini de bilgisayarcıya kurdurmak zorundayım.

5. Soru - GTX970 arasındaki marka farklılıkları nedir? Örnek olarak Galax markası daha ucuz, asus daha pahalı vs. Herkes deli gibi MSI GTX970 öneriyor nedense. Bazıları da asusçu.
(Bilgisayarı video çekmek için kullanmayacağım, sadece oyun oynamak ve gündelik işleri halletmek için kullanacağım, GTA 5 , Battlefield gibi oyunlada iyi çözünürlükte (1080p kullanıcam bu arada) iyi fps'ler almak istiyorum.)

6. Soru - OC ne işe yarar? Yapmak gerekli mi? Ayrıca sistemdeki bileşenleri yeterli görüyor musunuz? (Kasa, Ram, HDD, SSD)

- - EK olarak konu kirliliği yapmak istemediğimden dolayı Windows 10 ile ilgili sorularım var, onlarıda sormak istiyorum.

-Herhangi bir bilgisayarcıya götürdüğüm zaman windows 8.1 mi yoksa win10 mu yükletmemi önerirsiniz?
-Sistem yeni olacağı için bilgisayarcıya neleri yapmasını söylemeliyim, malsef bu konularda biraz acemiyim. (Bios ayarları, Ekran kartı / driver güncellemeleri, Office programları)
-Bilgisayarcılarda orjinal windows 10 veya windows 8.1 yükletmek tahminen kaç para olur? Malum lisanslı işletim sistemi alınca pahalıya geliyor.
-Windows 10 cracklı ve korsan oyunları (torrent dahil) çalıştırmıyor, oynatmıyor diyorlar doğru mu?


Çok soru sorduğumu biliyorum fakat fazla konu kirliliği yapmak istemedim, benim gibi bir çok yardıma muhtaç arkadaş olduğuna eminim, onlarda bu konuya bakarak yardım alacaklardır. Şimdiden çok çok çok teşekkür ederim, iyi akşamlar dilerim. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Onu bunu bilmem de sana gtx 970 hakkında şunu söyliyim;
3.5 GB VRAM cart curt 1080p'de etklilemiyor. Kuzenimde r9 390 var. FPS değerlerini bizzat karşılaştırdım güncel 5-10 oyunda. Bazen 390 bazen bazen 970 geçiyor. Yani denk kartlar. Enerji tasarrufu veya Nvidia güvenilirliği açısından 970 seçilebilir.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı