3500 TL i5 6600 Sistem Toplama

Sitenin kefali neden benim üzerime olsun? Burada ben öneri yapıyorum. Ayrıca konunun başında da söylediğim gibi 15 gün içerisinde nedensiz geri verme hakkınız var. Ben kendi deneyimimi aktarıp iyi niyetli bir şekilde olayı size iza ederken siz direk suçlamaya başlıyorsunuz. Ayrıca şikayet başarılı alışverişin %1 lik kısmıdır büyük ihtimalle. Burada çoğu kişi alışveriş yapıp güvenilir olduğunu söylerken siz sanki adamlar her alışverişde arızalı ürün gönderiyor gibi anlatıyorsunuz. Ayrıca Recep Baltaş Teknobiyotik'in güvenli olduğunu video da değil forumda söylüyor. Teknobiyotik'in ne kadar iyi olduğunu bilmiyorum ama forumda buradan alışveriş yapan bir çok kişi var. Araştırın derken kastım sadece kötü alışverişleri değil iyi alışverişleri de araştırmanız. Ayrıca Vatan Bilgisayar'ın da ne şikayetler aldığını biliyoruz. Onlari da okuyun bence. Kusura bakmayın ama olaya tek bir bakış açısıyla bakıyorsunuz. Size geri dönmeyen hangi site acaba?
Ayrıca ben güvenilir mağazalar olduğunu söyledim. En iyisi veya hatasız olduğunu soylemiyorum. Ben zaten şikayetleri okudum. Daha yüksek fiyatli bir PC neden alsın? 15 günde koşulsuz geri iadenizin olduğunu unutmayın. Sıkıntı çıktığı anda kullanırsınız hakkınızı. Zaten kendiniz toplayacaksınız sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum.
İstanbul'da oturuyorsanız sinerjinin Kadıköy'deki şubesine gidip alabilirsiniz.
Ben de biliyorum %1 memnuniyetsizlik olduğunu. Ama sorun da tam da o %1 ilk şanssız müşterilere dahil olunca çıkıyor. Genel olarak ben mecbur değilseniz internetten almayı önermiyorum. Sizi niye suçlayayım. Şimdi sizi birisi dolandırıcılıkla itham eder de siz ona yorum yapmaz mısınız? Sükut ikrardandır. Aynı şikayetin üstünde altında daha ligt sorunlara hemen eğilirken neden meblağ yükselince ilgisiz kalınıyor. Açıkcası Tatan Kompresör'de ben öyle bir duruma rastlamadım. Ortalama %10 pahalı satıyorlar fakat Kurumsal firma olduklarını da gösteriyorlar. Yoksa hiç biri babamın oğlu değil. İmkanı olan Amazon'dan alsın diyorum zaten. Sonuçta ithal mal. Ha diz ithal etmişsiniz ha başkası. Duruma göre 3-5 gün geç gelir belki ama %20 kar etmeniz çok olası. O onu önermiş bu bunu önermiş olabilir. Görünen köy klavuz istemez. Yanlış anlaşıldıysam çok çok özür dilerim gayet naif hislerle yazdım. Yazıya yansıtamadığım için de ayrıca özür dilerim.

Estağfirullah özüre gerek yok. Eleştirmek ve tartışmak gerek zaten. Vatan'daki fiyatların ben marka adı olduğı için bu şekilde sattığını düşünüyorum. Ayrıca o kar çalışanlara ve firmaya gidiyor. Tek sorun diğer sitelere göre çok daha pahalı satması. Güvenilirliği tartışılmaz ya da duruma göre tartışılabilir fakat çalışanları bazen saçmalıyor. Oradan alın buradan alın derken daha fazla para ödüyoruz. İyi niyetli çalışan fazla değil bence. Ayakta kalmak için iyi bir satış yapmak gerek fakat çöp bilgisayarlar toplattirdiklari oluyor. Donanımdan habersiz insanlar orada öneri yapabiliyor. Elbette bu dedilerim genel değil fakat Vatan'da da böyle bir risk var. Artık yurtdışından mal getirtmek de zor. 30€'ya düşürdüler gümrük sınırını.

Bende vatan'dan sistem toplamayı düşünüyorum ve sürekli fiyatları kontrol ediyorum. Örneğin ; monitör dahil 5200 TL tutan sistem şuan indirimlerde 4600 TL civarına toplanabiliyor. Bileşenler de düşük değil aşağıda gösteriyorum.

asusindirim.jpg

Şimdi bahsetmek istediğim şey şu ; Vatan pahalı satıyor olabilir. Evet satıyor da. Ama Türkiye'de mağaza bazında bu hizmeti sunan başka bir firma yok bu da onları tekel yapıyor. İndirimleri takip ederseniz uygun fiyata alabiliyorsunuz. Örneğin kasa vatanda 317 TL iken teknobiyotikte 500 TL gibi bir fiyata satılıyor ki buna PSU dahil değil. Teknobiyotik sinerji belli başlı parçaları ucuza satıyor. Amacım kötülemek tabiki değil. Ama ben ucuza toplamak istiyorum diyorsanız akakçe.com'a gidin size en ucuz firmaları gösteriyor. Ama alacağınız siteden garanti güvenilirlik tartışılır. Türkiye'de OEM ürünleri pahalı arkadaşlar. 4600 TL lik bir sisteme %18 vergi ile 700 TL ödüyorsunuz ve bunu hangi siteye giderseniz gidin ödemek zorundasınız. Yukarıda gösterdiğim sistemi teknobiyotik ve sinerjiden toplamanızı ve fiyata bakmanızı öneriyorum. Bunun yanında vatandan topladığınız sistem ile garanti konusunda bir artınız olacağı da aşikar diye düşünüyorum. Amacım vatanı savunmak ya da diğer satıcıları kötülemek değil arkadaşlar sadece kendi fikirlerimi sunuyorum.

Zaten parçaların arızalı gelme olayı şans meselesi ama sistem parçalarını başkasına taktırmak da riske girmek demektir. Adam mesela bir parçaya zarar verdi diyelim takarken ki böyle olaylar oluyor, adam öylece gönderecek ürünü ve sen "bu arızalı" dediğinde işinden olmamak için suçu sana atmaya çalışacak. Ben bunun için parçaları, kullanıcıların kendilerinin takmalarından yanayım.

Bak buna katılıyorum. Sistemi her türlü evde kurabileceğimize inanıyorum ben. Hem toplarken ayrı bir zevk veriyor hemde kendi malınız sonuçta zarar vermemeye çalışıyoruz. Aynı zamanda tecrübe ediyoruz. Benim ağabeyin antika bir masaüstü bilgisayarı var. Her bozulduğunda açıyor kurcalıyor ve bir bakıyorum onarmış. Yapa yapa öğrendi. Ayrıca başkasına kurdurmanın ayrı bir tehlikesi de var. Örneğin adam ana kartın kutusunu açıyor ve kuruyor. Ama kutudan fazla çıkan vidaları vs cebe indiriyor.

Parçalarınız ne zaman elinize ulasir?
Önümüzdeki ayın 2 sinde sipariş vermeyi düşünüyorum bende.
Sinerji ve diğer siteleri karsilastirdim sinerjide parçalar daha uyguna geliyor ekran kartını da teknobiyotikten alacağım.
Parçalarınız elinize ulaştığında geri dönüşünüzü bekliyorum. Hayırlı olsun.

Bu yüzden parçaları kendim birleştireceğim powet ve reset switchlerinde zorlanacagimi düşünüyorum yapamazsam buradan yardım alırım zaten...

Ben 2 gün önce siparişi verdim. Verdikleri kargo takip numarasıyla arattığımda aralığın 26. gününde elime geçeceği yazıyor. Ama ben yarın veya bugün yurt içi kargoyu arayıp soru yağmuruna tutacağım. Bu arada bana İstanbul`dan geliyor bileşenlerin hepsi. O yüzden bu kadar uzun. Adana da oturuyorum.
Ben ram , kasa ve psu sinerjiden , ekran kartımı teknoloji pazar sitesinden , anakart işlemci ve hdd ince hesaptan aldım. Çokta karlı oldu benim için. Ayrıca ince hesap ve teknoloji pazar kargo ücreti almadılar.
Aldıklarım ; anakart: bazooka , ekran kartı: msı gtx 1070 gaming x 8gb ram : kingston 8gb , kasa: dark n10 , işlemci i56600 ve Aerocool KCAS 600W 80+ Bronze Aktif PFC Güç Kaynağı.

Estağfirullah özüre gerek yok. Eleştirmek ve tartışmak gerek zaten. Vatan'daki fiyatların ben marka adı olduğı için bu şekilde sattığını düşünüyorum. Ayrıca o kar çalışanlara ve firmaya gidiyor. Tek sorun diğer sitelere göre çok daha pahalı satması. Güvenilirliği tartışılmaz ya da duruma göre tartışılabilir fakat çalışanları bazen saçmalıyor. Oradan alın buradan alın derken daha fazla para ödüyoruz. İyi niyetli çalışan fazla değil bence. Ayakta kalmak için iyi bir satış yapmak gerek fakat çöp bilgisayarlar toplattirdiklari oluyor. Donanımdan habersiz insanlar orada öneri yapabiliyor. Elbette bu dedilerim genel değil fakat Vatan'da da böyle bir risk var. Artık yurtdışından mal getirtmek de zor. 30€'ya düşürdüler gümrük sınırını.
Önceden de 70 € idi. İşlemci ve Ekrankartı haricinde tek tek sipariş verdiğinizde vergi ödemekten kurtuluyordunuz. Yine de %20 kar edebilirsiniz. Sonuçta vergi kutsaldır. :) Türkiye'deki şirketlerin kâr marjlarını çok yüksek tuttuğunu düşünüyorum. Fırsatçılık yapıyorlar.

Bilgisayar parçaları zaten genellikle 75 Euro ve üzeri olduğu için PC parçası getirtmek konusunda bir değişiklik yok. SSD fiyatları değişebilir en fazla ki zaten SSD'ler amazon.com'da TR'deki ile hemen hemen aynı. Amazon.com üzerinden örnek veriyorum ben genellikle, işlemciler falan daha ucuza gelmiyor, sadece ekran kartları daha ucuza geliyor. Bu 30 Euro sınır daha çok klavye gibi, kulaklık gibi ekipman alanların başını ağrıtacaktır.

Bende vatan'dan sistem toplamayı düşünüyorum ve sürekli fiyatları kontrol ediyorum. Örneğin ; monitör dahil 5200 TL tutan sistem şuan indirimlerde 4600 TL civarına toplanabiliyor. Bileşenler de düşük değil aşağıda gösteriyorum.

Eki Görüntüle 206147

Şimdi bahsetmek istediğim şey şu ; Vatan pahalı satıyor olabilir. Evet satıyor da. Ama Türkiye'de mağaza bazında bu hizmeti sunan başka bir firma yok bu da onları tekel yapıyor. İndirimleri takip ederseniz uygun fiyata alabiliyorsunuz. Örneğin kasa vatanda 317 TL iken teknobiyotikte 500 TL gibi bir fiyata satılıyor ki buna PSU dahil değil. Teknobiyotik sinerji belli başlı parçaları ucuza satıyor. Amacım kötülemek tabiki değil. Ama ben ucuza toplamak istiyorum diyorsanız akakçe.com'a gidin size en ucuz firmaları gösteriyor. Ama alacağınız siteden garanti güvenilirlik tartışılır. Türkiye'de OEM ürünleri pahalı arkadaşlar. 4600 TL lik bir sisteme %18 vergi ile 700 TL ödüyorsunuz ve bunu hangi siteye giderseniz gidin ödemek zorundasınız. Yukarıda gösterdiğim sistemi teknobiyotik ve sinerjiden toplamanızı ve fiyata bakmanızı öneriyorum. Bunun yanında vatandan topladığınız sistem ile garanti konusunda bir artınız olacağı da aşikar diye düşünüyorum. Amacım vatanı savunmak ya da diğer satıcıları kötülemek değil arkadaşlar sadece kendi fikirlerimi sunuyorum.
Konu biraz sapacak ama 4600tl bütçeye RX480 yakışmaz. Hele hele İ7 6700'e.

Son düzenleme:
@muhammed huten bütçe buna el veriyor elbette daha iyi ekran kartı alınabilir. Rx480in cf desteği sebebiyle bu kartı istiyorum. Ki 1060 ile performans konusunda yarışan bir kart. Çift kullanımda 1080 ile yarışıyor bunu da belirtmek isterim. Neyse konu daha fazla karışmasın.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı