@Sarpkibar Dostum 3200TL'ye sistem toplayacaksan üst seviye bir sistem istediğini söylüyorsun demektir. Önerdiğim sistem üzerinde performans testleri bulunmakta.
Intel Skylake Core i5 6500 3.20 GHz 6 MB LGA 1151p
MSI B150 GAMING M3 DDR4 2133MHz S+V+GL 1151
Kingston Hyperx Savage 8GB 2400 D4 HX424C12SB/8
Gigabyte GTX970WF3OC 4GB 256Bit GDDR5 16X
Seagate 1 TB 7200RPM 64MB SATA3 ST1000DM003
CoolerMaster K380 600W (%85 verimlilik) USB3.0 Pencereli Siyah MidTower Kasa
Dostum şimdi dediğin sistemle benim dediğim sistemi karşılaştıralım. Bu işte yeni olduğun belli. Bazı eksiklerin var.
Kasa olarak benim kasam biraz daha ''şekil
'' bir kasa. Tabii biz şekline bakmıyoruz
Senin kasanda 600W bu kasa da. Sadece bu kasa biraz daha verimli çalışıyor o kadar. Zaten denildiği gibi %85 verimlilik.
Dostum koyduğun anakart OC edilebilecek işlemciler için kullanılıyor. Ondan dolayı pahalı. Benim koyduğum anakart fiyat olarak çok uygun. Yani şöyle diyebiliriz ; seninkiyle benimki arasındaki fark sadece benimki OC edilemeyen model. OC nedir dersen: OC işlemcinin hızını aşırtmak ( hızı arttırmak ) demektir. Ekran kartlarına ve RAM'lere de yapılabilir. Senin koyduğun anakart 3 modeli de ( işlemci , anakart , RAM ) OC edebiliyor. Benim modelim ise 2 modeli ( RAM ve ekran kartını ) OC edebiliyor. Aradaki fark bu. Fiyata da yansıyor ama oyun odaklı olduğu için senin için OC gerekli değil.
Koyduğun işlemci i3 6100. i3 6100 ile i5 6500'ün arasında dağlar kadar fark var. i3 6100 2 çekirdek ve az önbelleğe sahip i5 hem 4 çekirdek hem de yüksek önbelleğe sahip. Aralarındaki işlemci hızı yüksek olabilir fakat önemli olan çekirdek sayısı.
HDD'ler aynı.
RAM'ler aynı DDR4 gibi gözüksede benimkinin Cl değeri daha düşük olduğu için seninkinden biraz daha verimli.
Ekran kartına gelelim. MSI çok gözde bir marka bunu herkes biliyor. Dersinki neden Gigabyte koydun. Çünkü en iyi GTX 970 şu an Gigabyte ait. Gigabyte bu ekran kartı en iyi GTX 970 olduğu ve çok sattığı için 2 tane daha değişik modelini çıkardı. Bir tane küçük tek fanlı model ve daha çok yeni bir tane çok renkli GTX 970 Extreme çıkardı. Güzel fakat performans değişmiyor. Sadece gösteriş istiyorsan ve daha fazla paran varsa Extreme modelini alabilirsin
Gigabyte'ın soğutması gayet iyi. YouTube'dan Gigabyte GTX 970'in testlerini bakabilirsin. Gigabyte iyi iş çıkarmış diyeceksin.
Önerdiğim sistem toplam 3250TL. 3200TL'ye düşülmek isteniyorsa kasa %85 verimlilik modeli yerine klasik modele çekilebilir. Dostum bu sistem tam senlik diye düşünüyorum ve öneriyorum. Ayrıca Technopat Türkçe'ye önem veren bir site. Ondan dolayı mesajındaki bazı yazım yanlışlarını düzeltmeni diliyorum.
Bu testte Ultra + 4x Msaa açık halde 100FPS oynayan değer veriyor. MSI ise 100FPS'i burda zar zor geçiyor. Ayrıca konu açman gerek diye biliyorum Technopat sosyal kurallarına bak. Bir anda biten konuyu tekrar başlatma. Ben aynı zamanda diğer arkadaşa taksit yaparsa diye alternatif olsun diye yazdım. Sana yardım etmek için de yazdım. Bir dahakine konu açmanı diliyorum. Benden yardım alabilirsin beni etiketleyerek.