Emirhan Demirci
Hectopat
Daha fazla
3600TL'ye güzel bir sistem toplamışsın. Alınabilir fakat kasadan kısılmalı. Kasa biraz fazlaEki Görüntüle 141421 Ram leri corsair olarak değiştiriniz.
@Sarpkibar Dostum 3200TL'ye sistem toplayacaksan üst seviye bir sistem istediğini söylüyorsun demektir. Önerdiğim sistem üzerinde performans testleri bulunmakta.
Intel Skylake Core i5 6500 3.20 GHz 6 MB LGA 1151p
MSI B150 GAMING M3 DDR4 2133MHz S+V+GL 1151
Kingston Hyperx Savage 8GB 2400 D4 HX424C12SB/8
Gigabyte GTX970WF3OC 4GB 256Bit GDDR5 16X
Seagate 1 TB 7200RPM 64MB SATA3 ST1000DM003
CoolerMaster K380 600W (%85 verimlilik) USB3.0 Pencereli Siyah MidTower Kasa
Dostum şimdi dediğin sistemle benim dediğim sistemi karşılaştıralım. Bu işte yeni olduğun belli. Bazı eksiklerin var.
Kasa olarak benim kasam biraz daha ''şekil'' bir kasa. Tabii biz şekline bakmıyoruz
Senin kasanda 600W bu kasa da. Sadece bu kasa biraz daha verimli çalışıyor o kadar. Zaten denildiği gibi %85 verimlilik.
Dostum koyduğun anakart OC edilebilecek işlemciler için kullanılıyor. Ondan dolayı pahalı. Benim koyduğum anakart fiyat olarak çok uygun. Yani şöyle diyebiliriz ; seninkiyle benimki arasındaki fark sadece benimki OC edilemeyen model. OC nedir dersen: OC işlemcinin hızını aşırtmak ( hızı arttırmak ) demektir. Ekran kartlarına ve RAM'lere de yapılabilir. Senin koyduğun anakart 3 modeli de ( işlemci , anakart , RAM ) OC edebiliyor. Benim modelim ise 2 modeli ( RAM ve ekran kartını ) OC edebiliyor. Aradaki fark bu. Fiyata da yansıyor ama oyun odaklı olduğu için senin için OC gerekli değil.
Koyduğun işlemci i3 6100. i3 6100 ile i5 6500'ün arasında dağlar kadar fark var. i3 6100 2 çekirdek ve az önbelleğe sahip i5 hem 4 çekirdek hem de yüksek önbelleğe sahip. Aralarındaki işlemci hızı yüksek olabilir fakat önemli olan çekirdek sayısı.
HDD'ler aynı.
RAM'ler aynı DDR4 gibi gözüksede benimkinin Cl değeri daha düşük olduğu için seninkinden biraz daha verimli.
Ekran kartına gelelim. MSI çok gözde bir marka bunu herkes biliyor. Dersinki neden Gigabyte koydun. Çünkü en iyi GTX 970 şu an Gigabyte ait. Gigabyte bu ekran kartı en iyi GTX 970 olduğu ve çok sattığı için 2 tane daha değişik modelini çıkardı. Bir tane küçük tek fanlı model ve daha çok yeni bir tane çok renkli GTX 970 Extreme çıkardı. Güzel fakat performans değişmiyor. Sadece gösteriş istiyorsan ve daha fazla paran varsa Extreme modelini alabilirsinGigabyte'ın soğutması gayet iyi. YouTube'dan Gigabyte GTX 970'in testlerini bakabilirsin. Gigabyte iyi iş çıkarmış diyeceksin.
Önerdiğim sistem toplam 3250TL. 3200TL'ye düşülmek isteniyorsa kasa %85 verimlilik modeli yerine klasik modele çekilebilir. Dostum bu sistem tam senlik diye düşünüyorum ve öneriyorum. Ayrıca Technopat Türkçe'ye önem veren bir site. Ondan dolayı mesajındaki bazı yazım yanlışlarını düzeltmeni diliyorum.
Bu testte Ultra + 4x Msaa açık halde 100FPS oynayan değer veriyor. MSI ise 100FPS'i burda zar zor geçiyor. Ayrıca konu açman gerek diye biliyorum Technopat sosyal kurallarına bak. Bir anda biten konuyu tekrar başlatma. Ben aynı zamanda diğer arkadaşa taksit yaparsa diye alternatif olsun diye yazdım. Sana yardım etmek için de yazdım. Bir dahakine konu açmanı diliyorum. Benden yardım alabilirsin beni etiketleyerek.![]()
Bende z170a pro modelini 3400 mhz oldugu icin tercih etmistim ramler 2400 anakart 2133 olmasin istemistim ama bilgilendirdigin icin teşekkür ederim.@Sarpkibar Vatan'ın cahil görevlilerinin(hepsi için demiyorum) yaptığı sistemi almak istiyorsan sana yardım etmem imkansız. Ayrıca Vatan'dan toplayacağını söylemedin. Z170-A Pro önermek ve yanında i3 6100. Cidden cahil o sana söyleyen. i3 6100'e OC mi yapacaksın da o anakartı koyuyor. O Vatan'daki çalışana benden selam söyle. Dediklerimi ona aynen söyle. Ne diyecek çok merak ediyorum. Normal anakartı alıp Gaming'e çevirmek mi? Gülerek sinirimi bozdu o adam. O zaman mantıklı düşün Z170'i de alıp Gaming'e dönüştürdü. Senin alacağın sistemin elinde kalmasını mı istiyorlar anlamadımBuyur önerim:
WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
MSI GTX970 GAMING 4G GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı
Kingston 8GB Hyperx Fury Black DDR4 2133MHz CL14 PC Ram
Intel Core i3 6100 Soket 1151 3.7GHz 3MB Önbellek 14nm İşlemci
ZALMAN Z3 PLUS 600LE 600W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
MSI H170A GAMING PRO Intel H170 Soket 1151 DDR4 2133MHz HDMI&DVI USB 3.1 Anakart
Al bakalım. Bu sistemi yaz ve o Vatan çalışanına söyle. Ayrıca illaki MSI şart değil. Onu da Vatan çalışanı söylediyse nedenini bilmek istiyorum. Sen illaki Z170 alıyım diyorsan buyur:
ASUS Z170-K Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3466MHz(O.C.) USB3.1 Anakart
Z170 ile bu işlemciyi OC etmek zararlı ayrıca OC etmek istiyorsan kesinlikle 150TL daha gözden çıkarmalısın çünkü soğutucu şart. i3 6100'e OC yapılmaz FSB yapılır. Bu da önerilen bir hız aşırtımı değildir. 2 Çekirdek bir işlemciye FSB ya da OC yapmak yanlış. Zaten i3'ün çarpan kilidi açık modeli yok. i3'ün potansiyeli OC veya FSB için pek uygun değil. Vatan çalışanı bunu bilmiyor herhalde. Dostum sistem alıp elinde kalmasın. Senin iyiliğini düşünüyorum. Vatan çalışanını takmamanı rica ediyorum senden.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.