3500 TL Monitör Hariç Sistem Önerileri

Uymuludur. Ancak 2400 Mhz değil, 2133 Mhz şeklinde kullanırsınız.
Hayır yada evet aslında, BIOS'dan XMP profili devreye sokulursa 2400 olarak kullanır. Hatta yanlış hatırlamıyorsam, o anakart 2400 destekliyor, yani XMP olmasa da 2400 olarak çalışır.

Pardon benim kafa Z170'e gitmiş bu H170. :D
Olsun yine 2400MHz'de çalışır. H170 GAMING M3 | MSI Türkiye | Motherboard - The world leader in motherboard design

Anakartın ve belleğin Extreme Memory Profile(XMP) özelliği olduktan sonra bellek isterse 4200MHz olsun yine 4200MHz'de çalışır, tek yapılması gereken BIOS'dan XMP profilini devreye sokmak veya anakartta EZ XMP anahtarı varsa bilgisayar kapalı durumdayken anahtar açılınca bellek XMP profilinde çalışır.

emir4.png

Eğer anakart MSI Z170A Gaming M3 olsaydı 2400MHz'lik belleği taktığımızda XMP'ye bile gerek kalmadan 2400MHz'de çalışırdı. Bu anakarta da atıyorum 3000MHz bellek takılırsa oda otomatik 2400MHz'de çalışır, XMP devreye sokulduğunda 3000MHz olur. Peki bunun ne artısı var diyorsan şöyle anlatıyım. Z170 anakart genelde işlemci O.C edilsin diye alınır. İşlemci O.C edildiğinde XMP devreye sokulamıyor, dolayısıyla çok para verdiğimiz bellek 2133MHz'de çalışıyor. MSI bazı modellerinde standart desteklediği frekansı bir adım öteye taşımış, Asus ve diğer markalarında bazı anakartlarında var ama en çok model MSI'da var.

Z170A GAMING M3 | MSI Türkiye | Motherboard - The world leader in motherboard design

DDR4 3600(OC)/ 3200(OC)/ 3000(OC)/ 2800(OC)/ 2600(OC)/ 2400/ 2133 MHz

Koyu renkli olan kısım kafanızı karıştırmasın, bunlar XMP yada standart desteklenen frekanslar değil. Bunlar atıyorum 2400MHz belleği O.C ederek 2600MHz yapabilirsin anlamına geliyor. Diğer şekilde ise işlemci O.C edildiğinde XMP devreye sokulamadığı için elimizdeki 3000MHz'lik bellek O.C edilir ve şansa bağlı olarak 2800MHz'de yada daha yukarı çıkar 3600MHz'de kalır. Bellek 5000MHz olsa bile O.C ile en fazla 3600MHz yapılabilir anlamına geliyor. Manuel(elle) O.C bu farklı bir şey, zahmetli ve tehlikelidir, ayrıca garantisi yoktur, yani 2666MHz'lik bellek elle O.C edildiğinde 2600MHz olacak diye bir garanti yok.

Olsa bile, 2133 Mhz ile 2400 Mhz arasında gözle görülemeyecek kadar performans farkı olacağı için, önemli bir durum değil.
%12,51 fark olur ama biz hissedemeyiz sanırım.

Bence frekanstan daha önemlisi düşük CL(gecikme) değeri. Kingston HyperX Savage 2400MHz CL12 bellek var. Aşığım o belleğe. :D

@KralGS Ben bilip bilmediğin hakkında bilgiye sahip değilim, zaten bilmeyenler bilsin diye yazdım. Fakat biliyorsan sana sorulan soruya tam cevap ver, hiç bilmeyen insanların kafası karışıyor yarım bilgi verince. Yanlış anlama ben onları düşünüyorum. :D Sen mesajında 2133 olarak çalışır ama XMP açılırsa 2400 olur demediğin zaman belki adam 3000 alacaktı ama 2133 olur diye almazdı. O yüzden diyorum, dikkat edelim bilgilendirme şekline.

Bellek alacak arkadaşlara duyurulur: Belleklerin özelliklerine, mesela XMP destekler mi CL değeri gerçekten kaç gibi detayları mağazalardan araştırmayın, gidin belleğin resmi sitesinden araştırın.

@Burak Gülşan Doğru da şu yalancı siteden alışveriş yapmayın! Gerçekten üşeniyorum bir yazsam nefret edersin!

Asus Radeon RX 480 8G ROG Strix Ekran Kartı Ekran Kartı

Webdenal'dan sürekli alışveriş yapıyorum, çok hızlı gönderiyorlar.
Hepsiburada yerine başka bir firmadan almanızı öneririm. Sinerji, Teknobiyotik, İnventus, Webdenal gibi yerlerden alırsanız daha iyi olur.
Hepsiburada'yı önermeme sebebiniz nedir tam olarak ? Ben güvenli bir yer olarak görüyordum açıkçası. Çokta memnun insan var açıkçası.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı