3500 TL Skylake PC Toplama

Sıvı soğutma almanıza gerek yok. 100 TL civarı fiyatlı bir hava soğutma oldukça yeterli olur. Kalan parayla anakartı daha üst modele çıkartabilirsiniz.
Overclock yaparken sıvı soğutma daha iyi soğutur diye düşündük bu yüzden sıvı soğutma koyduk. Eğer hava soğutma ile overclock yaparken sorun yaşamıyacağımızı düşünüyorsanız hangi anakart ve hava soğutma'yı önerirsiniz?
 
Zaten bu anakart ile fazla OC yapamazsınız. Anakartı Z170A PC MATE, soğutucuyu da Zalman Performa CNPS5X alırsanız sorun yaşamazsınız. Bu arada 1150 soket uyumlu işlemci soğutucular 1151 sokete de uyumludur. İşlemciye OC yapmanızı önermem, işlemci yetersiz gelmeye başladığında(muhtemelen önümüzdeki 4 yıl boyunca gelmez:D) o zaman OC yaparsınız. Yapacağınız OC muhtemelen işlemciyi 4.4 GHZ'ye felan çıkarır. Skylake işlemcilerde OC hakkında fazla bilgim yok:D. Ama bu parçaları alabilirsin sorun yaşatmaz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten bu anakart ile fazla OC yapamazsınız. Anakartı Z170 PC MATE, soğutucuyu da Zalman Performa CNPS5X alırsanız sorun yaşamazsınız. Bu arada 1150 soket uyumlu işlemci soğutucular 1151 sokete de uyumludur. İşlemciye OC yapmanızı önermem, işlemci yetersiz gelmeye başladığında(muhtemelen önümüzdeki 4 yıl boyunca gelmez:D) o zaman OC yaparsınız. Yapacağınız OC muhtemelen işlemciyi 4.4 GHZ'ye felan çıkarır. Skylake işlemcilerde OC hakkında fazla bilgim yok:D. Ama bu parçaları alabilirsin sorun yaşatmaz.
Z170A PC MATE ile Z170 PC MATE ile arasında ne fark var ?
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı