3500 TL'ye Dizüstü Bilgisayar Önerisi

GT70 modeli. İsterseniz siz merak ettiğiniz noktaları sorun. Ancak kısa bir şekilde özetlemem gerekirse;
1- İşim gereği malzemelerden anlarım, plastik metal, seramik her neyse. Bu modelde kullanılan malzemeler çok kaliteli, dış tasarım olarak.
2- Donanımsal özellikleride çok iyi.
3- Turbo fan özelliği var. Epey ses yapıyor ancak turbo fanı muhtemelen oyunlarda açılıyor. Yanında gelen kulaklıkda iyi. Fan sesi duyulmuyor.
4- Ekranı mat. Çok iyi bir özellik.
5- Yaptığım bazı sıcaklık testlerinde işlemci 75-80 dereceyi geçmedi, ekran kartıda en fazla 80 derece diyebilirim.
6- Klavye için bir şey dememe gerek yok sanırım :)
7- Şarj cihazı epey büyük.
8- Şarjı düşündüğümden de iyi gidiyor. 3-4 saat gidiyor, bazen daha fazla. Yapılan işe göre değişiyor.
9- Kalın ve ağır. Mobiliteye önem vermediğimden tercih ettim. Mobiliteye önem vericekseniz GS modellerine bakabilirsiniz.
10- Yanındaki mouse+çanta+kulaklık değerlendirmem ise;
10.1. Mouse- Uzun süre mouse kullanmam gerekebiliyor. Daha önce kullandığım mouse Microsoftun küçük kız mouse u dedikleri mouse :D Eliminiz 4 te birine geliyordu, yani rahatsızdı. MSI mouse ise ondan büyük, yaklaşık 2 katı. Fonksiyonellik ön planda tutulmuş. Aynı zamanda kullanışlı ancak daha büyük olabilirdi.
10.2. Çanta- Çantası taşımak için çok gerekli oluyor. Kaliteli bir çanta.
10.3. Kulaklık- Kulağı iyice sarıyor ancak sanırım kafam biraz büyük olduğu için rahatsız etti. Büyüklüğü ayarlanmıyor, yani lastik var o şekilde ayarlanıyor ama o bir yere kadar. Son sınırı bile bana küçük geldi. Kalite olarak çok mükemmel diyemem. Orta üstü diyebilirim.

Özet uzun oldu sanırım :)

Bende 5 aya Almanya ya yerleşeceğim. Oradan GT72 Dominator Pro almak istiyorum. Buradan alacaktım ama gene vergilerle bir ayar yapmışlardır diye oradan alacağım. :) Benim sorunum bu GT modellerinin biraz ağır olması ile ilgili. Her gün taşırken zor olur mu acaba?
Birde Almanya dan nereden ucuza alınır?
Klavyesi nasıl olur? ( Türkçe Q klavyeler gibi soruyorum.)

Ağır gerçekten. Her gün taşıyacaksanız, MSI GS70 2QE-252TR Stealth Pro Core i7-4720HQ 16GB 2x128GB (256GB) SSD +1TB GTX970M 3GB 17.3" Full HD Win 8.1 | sanalmarketim bu modele bakın yada diğer GS modellerine bakın. İlk sırtladığınızda, tamam ya bunu taşırım bu ne ki diyorsunuz, 5 dakika aralıklarla sırtınıza +5 kg yük binmeye başlıyor :)
Almanya dan alırsanız Türkçe klavye olucağını sanmıyorum ama tuşların üzerine baskı tekniği ile Türkçe karakterler basılabiliyor. Ama bunu önermem. Bana sorarsanız Türkçe klavye taktırın yada buradan alın. Klavye tam anlamı ile görsel şölen. Yada böyle şeylere alışık olmadığım için bana öyle gelmiş olabilir.
Son olarak, GT serisi her gün taşımaya kesinlikle uygun değil. Aracınız varsa ayrı tabii.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı