3500 TL'ye güvenilir HDD önerisi

Bütçe
3500 TL

Hatsumi

Centipat
Daha fazla  
Anakart
Anakart: ASUS EX-B760M-V5 D4-CSM 5333MHz (OC) DDR4
Yaklaşık 1 ay önce bir tane HDD aldım ve bozuk çıktı. Ben de iade değişim talebinde bulundum ve yenisi geldi. Fakat yeni PC almış olduğumdan dolayı, nasıl aklıma gelsin ki herhangi bir uygulamadan diskin sağlığına falan bakmayı. Çok temiz görünüyordu, yeni gibiydi ve yeni PC hevesiyle hemen taktım ve kullandım. Bir süre sonra Windows çöktü ve bir baktım ki hard diskten kaynaklı. Bilgisayarı yeniden başlattım, yaklaşık 20 dakika repair yaptı ve daha sonra açıldığında Hard Disk Sentinel'den kontrol ettiğim zaman 3 yıl boyunca kullanılmış ve 80 gün ömrü kaldığı yazıyordu. Sağlığı ise %12 olarak görünüyordu. Artık iade etmem mümkün değildi. Şimdi tekrardan 3 gün geçti ve 12 gün ömrü kaldı olarak gözüküyor. Şu an çok sıkıntılı bir durumda olduğum için HDD arayışına çıktım. Neredeyse piyasada ki tüm hard disklerin yorumlarına girip 1 yıldız verenlere bakınca, hepsi aynı durumdan şikayetçi.

Hard diskin markası fark etmeksizin, RPM 7200 - 5400 arası bir şey olabilir. 2-3-4 TB fark etmez, ama fiyatı da maksimum 3.500 TL olacak şekilde en güvenli nereden alabilirim?

https://www.hepsiburada.com/kingsto...s-sata3-2-5-ssd-sa400s37-480g-pm-HB0000044VKK bu bir SSD ama HDD istiyorsan Seagate sağlıklı bir tercih olur bu attığım lınktekı SSD'den 2 adet alabilirsin SSD'ler kolayına bozulmas diyelım bırı bozuldu 2.sı var olur.

Hocam, zaten sorun orada. Tüm Seagate satıcılarına baktım; Trendyol olsun, Hepsiburada olsun, hepsinin 1 yıldızlı yorumlarına bakarsanız, 2. el sattıklarını görürsünüz. Diğer 5 yıldır verenler genellikle yetersiz bilgiye sahip.
Ayrıca, tek bir adet almak istiyorum. SSD olabilir, fakat minimum 2 TB kapasitede ve fiyat açısından maksimum 3500 TL olmalı.

Hocam, zaten sorun orada. Tüm Seagate satıcılarına baktım; Trendyol olsun, Hepsiburada olsun, hepsinin 1 yıldızlı yorumlarına bakarsanız, 2. el sattıklarını görürsünüz. Diğer 5 yıldır verenler genellikle yetersiz bilgiye sahip.
Ayrıca, tek bir adet almak istiyorum. SSD olabilir, fakat minimum 2 TB kapasitede ve fiyat açısından maksimum 3500 TL olmalı.
dostum 3500 tlye 2 tb ssd bile uyduruk bır marka ıle anca olur ama 1 tb dıyorsan araştırayım

Technopat Haberler

Geri
Yukarı