3500 TL'ye i5 4690K ve GTX 970 Tabanlı Sistem Toplama

Corsair carbide serisi 80 plus 650 watt kasayı kullaniyorum fakat tavsiye etmiyorum ben beğenmedim açıkçası ve SLi'da sorun yaşayabilirsiniz. Kasa o kadar geniş değil ben 2 ay önce 330 TL'ye almıştım :)
Sli yapmayabilirim. Ne yönden beğenmediniz kasayı acaba?

Kendiniz birleştirecekseniz eğer:
inventus.com.tr: MSI Z97 GAMING 5 anakart - inventus
inventus.com.tr: INTEL Core i5-4690K işlemci - inventus
inventus.com.tr: CORSAIR CMY8GX3M2B2133C9R bellek - inventus
inventus.com.tr: ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5 ekran kartı - inventus
inventus.com.tr: CORSAIR CC-9011014-WW-OCZ750 kasa - inventus
inventus.com.tr: COOLER MASTER Hyper 212 EVO işlemci soğutucusu - inventus
3574 TL tutuyor. Güç kaynağı modüler değil ama kaliteli. Kasayı ileri dönük kullanabilirsiniz. Hacmi geniş, altta ve önde toz filtreleri var. 7 fan, veya 4 fan + 1 tane 120mm + 1 tane 240mm veya 280mm radyatör takılabiliyor.

@Mehmet Emre BOŞÇA Kasa yeterince büyük değil ben sıvı soğutma taktım mesela takana kadar ciğerim soldu :D . Açıkçası hoşuma gitmedi yani beğenmedim keşke 150 200 tl fazla verip daha iyi bir kasa alsaydım. SLi yapacaksan eğer Full Tower kasa çekmek çok daha mantıklı geliyor benimde ileride öyle bir düşüncem var o yüzden söyledim.

@Firestorm.x92 Anladım.
Dün aksam biraz daha gerçekci olarak kendimce düşündüm ve tekrardan bir sistem düzdüm tabi hangisi daha mantıklı oldu bilmiyorum :D.
Önceki 3500 civarı tutuyordu şimdiki ise resimdeki şekilde tabi cross şimdide olmayabilir bütçem izin verirse vermezse 3500 üzeri çıkamazsam tek r9 290 olur şimdilik.
Amd ekran kartına dönme sebebim en çok oynadığım oyun BF4 olmasından dolayı, malum mantle desteğinden dolayı. Düşünceni ve önerilerini bekliyorum.
Bu arada ekran kartı Msi olacak aynı fiyat diye bunu koydum o yoktu sitede.
Unutmadan bu işlemci r9 290 cross'a dar boğaz yaparmı?
Ayrıca konu açmaya gerek varmı acaba?
Ekran Alıntısı.JPG

Darboğaz yapmaz. İşlemci soğutucuya gerek yok, stok soğutucu rahat yeter. Güç kaynağı bunu alın, tek kart alın, ikinciyi sonra alın:
www.eksenbilgisayar.com: EVGA SuperNOVA (220-G2-0850-XR) 850W, 80+ Gold, 14cm Fanlı, Güç Kaynağı (İleride sistemime almayı düşünüyorum, piyasanın en iyilerinden)
Ama illa 750W olsun, ucuz olsun diyorsanız (sonuçta sıkıntı olmaz), daha kalitelisini almanız lazım:
inventus.com.tr: OCZ OCZ-ZS750W-EU güç kaynağı - inventus
Ekran kartınızın stoğu bitmiş sanırsam, siteden kaldırmışlar, buyrun:
www.vatanbilgisayar.com: Sapphire R9 290 TRI-X GDDR5 4GB 512Bit AMD Radeon DX 11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
Düzeltmeleri uygulayıp, ne istediğinize bakın. İkinci GTX970 aklınızdan geçiyorsa ileriye dönük, ilk sistemi düşünebilirsiniz. O.C. siz 500W(güç) SLI için yeterli olur. İşlemci O.C. yeteneği de oldukça yüksek. Ya da sistemdeki işlemci-soğutucu-anakart-bellek dörtlüsünü alıp, parçaların gerisini düzeltmelerini yapacağınız ikinci sistemden seçebilirsiniz. Kolay gelsin...

İlk topladığınız sistemdeki soğutucuyu düşürüp bellekleri 1600Mhz yapıp kasa olarak da Zalman R1 almanı tavsiye ederim. Ekran kartı olarak EVGA GTX970 al.

@Firestorm.x92 1. sistemin daha iyi olduğunun farkındayım. Fakat düşündüğüm zaman ben işlemciye ne kadar oc yaparım diye, belki hiç yapmam 1-2 sene. Tabi bu şuanki düşüncem, ama böyle olunca işlemci, anakart, sogutucu 3 lüsüne fazladan 500-600 lira vermek mantıklı gelmedi o yüzden düşürdüm.
Ekran kartını düşürme sebebim ise, şimdiye kadar izlediğim videolarda amd ile yapılan cross larda nvidia nın sli lerine göre daha fazla performans ve fps artısı sağladığını gördüm (benim izlenimim).Sistemi bu kadar revize etmişken bütçeyi biraz daha zorlayıp acaba direk cross yapabilirmiyim diye düşündüm o yüzden sizlere sormak istedim. Henüz daha vaktim var iyice araştırarak, sizlere sorarak kasayı toparlayacağım. İlk kasa toplama tecrübem olacağı için yanlış seçimler yapmak istemiyorum.
Güç kaynağına gelince 850 watt zaten fazla birde gold sertifica alınca daha da fazla olmuş oluyor. 2. öeriniz uygun, tabi kablo karmaşasından dolayı modüler olması daha iyi olacaktır benim için.
Bu ekran kartında; Msi ekran kartı ne durumda sapphire ile karşılaştırılınca?
Ayrıca verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.

@Firestorm.x92 1. sistemin daha iyi olduğunun farkındayım. Fakat düşündüğüm zaman ben işlemciye ne kadar oc yaparım diye, belki hiç yapmam 1-2 sene. Tabi bu şuanki düşüncem, ama böyle olunca işlemci, anakart, sogutucu 3 lüsüne fazladan 500-600 lira vermek mantıklı gelmedi o yüzden düşürdüm.
Ekran kartını düşürme sebebim ise, şimdiye kadar izlediğim videolarda amd ile yapılan cross larda nvidia nın sli lerine göre daha fazla performans ve fps artısı sağladığını gördüm (benim izlenimim).Sistemi bu kadar revize etmişken bütçeyi biraz daha zorlayıp acaba direk cross yapabilirmiyim diye düşündüm o yüzden sizlere sormak istedim. Henüz daha vaktim var iyice araştırarak, sizlere sorarak kasayı toparlayacağım. İlk kasa toplama tecrübem olacağı için yanlış seçimler yapmak istemiyorum.
Güç kaynağına gelince 850 watt zaten fazla birde gold sertifica alınca daha da fazla olmuş oluyor. 2. öeriniz uygun, tabi kablo karmaşasından dolayı modüler olması daha iyi olacaktır benim için.
Bu ekran kartında; Msi ekran kartı ne durumda sapphire ile karşılaştırılınca?
Ayrıca verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.
Rica ederim. Dediğim gibi, iki sistem var, tercihlerinize göre istediğiniz sistemden, istediğiniz parçaları seçip bir araya toplayabilirsiniz. r9 290 için önerilen güç kaynağı 750 watt, iki tanesi de çalışır ama, güç kaynağı tam yüke yaklaşır. OC payı hemen hemen yok gibi. Bilginize sunayım. Crossfire' ı ben r7 260 - r9 280X arası için düşünürdüm. Daha üstü modeller köprü kullanmıyor, bu da verimi olumsuz etkiliyor. SLI ve CF' de şimdilik performanslar yakın, ama sürücü güncellemeleriyle de değişebilir bu tablo.

@Firestorm.x92 Merhabalar hocam, rahatsız ediyorum seni yine kusuruma bakma :)
Sistemi şu şekilde kararlaştırdım. Ekran kartı olarak Msi r9 290 isitoyordum ama bulamadım nedense hiçbir sitede, onun yerine Asus r9 290 alacağım oda bu sitede yok Vatanda var. www.vatanbilgisayar.com: Asus R9 290 Directcu 2 O.C. 4Gb Gddr5 512Bit Amd Radeon Dx11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
Bu sisteme birde soğutucu önerinizi alacağım, şuan için kendim uğraşmayacağım oc işlemleriyle. Otomatik oc genie ile oc edeceğim buna yönelik bir soğutucu önerirseniz sevinirim. Ben Thermaltake water 3.0 performer düşündüm.www.vatanbilgisayar.com: THERMALTAKE WATER 3.0 PERFORMER SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ - Vatan Bilgisayar
Güç kaynağı bu olmuş mu :D? benim önce ki seçtiğim ile evga arasında oluyor sanırım. Ayrıca bugün TeknoBiyotik: Seasonic M12II 80+ Plus Bronze 850W Aktif PFC (SEA-M12II-850) Modüler Güç Kaynağı - Güç Kaynağı - PC Bileşenleri bu güç kaynağı indirimli 340 tl den satışdaydı gerçi seasonic kalitesini bilmiyorum ama yine aynı şekilde indirime girerse alınabilir mi sizce? Evga'ya geçmek isterim ama bütçe olarak 3500 tamamlamak istemiyorum ama olurda dolar 2.2 gibi bir orana düşerse o zaman alınabilir. Şuan ki fiyatı beni aşıyor :(
sistem.JPG

Rica ederim, önemli değil :) Güvenilir ürünler önermeyi tercih ederim hep. O yüzden ısırarcı davrandım güç kaynağında. Seasonic, güç kaynağı piyasasının devlerindendir. Piyasada gördüğünüz pek çok markaya, güç kaynağı üretimini yapan asıl firmalardan... Seçtiğiniz güç kaynağı da kalite yönünden sıkıntı çıkarmaz, alabilirsiniz. Sıvı soğutma sevdiğim konulardan birisi :) Ama kit soğutmalara sıvı soğutma demek, gerçek sıvı soğutmaya hakaret olur :D Hava soğutmayla zar zor baş ediyorlar.
inventus.com.tr: NOCTUA NH-D15 işlemci soğutucusu - inventus
Mesela bu soğutucu, en iyilerden biri. 400-500TL' lik sıvı soğutmaları geride bırakabiliyor, 1200 devirlik iki fan ile ve 26-29db gibi bir ses seviyesinde (tam devir) yapıyor bunu :) Sıvı soğutmalarda fan gürültüsü, pompayı bile bastırıyor tam yükte. Thermaltake' in stok fanlarına hiç girmiyorum :D Bu arada sıvı soğutma sadece işlemciyi soğuttuğu için, anakartta vrm (güç besleme birimi) pişecek :D Anakart üzerinde hava hareketi sağladığı için hava soğutma, çipset ve güç besleme birimlerini soğutmaya da yardımcı oluyor. Sıvı soğutma kullanacaksan, oc için, anakarta direkt olarak fan(lar)ın hava üflemesi şart. Hava soğutmada dezavantaj, ısı tahliye bloklarının büyüklüğü (tercihe kalıyor bu noktada).
OC istiyorsan önermem bu anakartı.
www.vatanbilgisayar.com: Z97-AR - Vatan Bilgisayar
www.vatanbilgisayar.com: Z97 GAMING 5 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.)SATA 3.0 USB 3.0 Anakart - Vatan Bilgisayar
www.vatanbilgisayar.com: Gigabyte Z87X-Ud3H İntel Z87 Soket 1150 Ddr3 1600Mhz Sata 3.0 Usb 3.0 Hdmi&Dvı Anakart - Vatan Bilgisayar
Bunlardan aşağısını önermem oc için, stabilite önemli. İlk PCI-E x16 slotunun ikinci slotta olması da iyi bir özellik. NH-D15 gibi dev soğutucular, ilk slotu kapatıyor genelde.
inventus.com.tr: NOCTUA NH-U14S işlemci soğutucusu - inventus
Bu soğutucu da çok yaklaşıyor ilk slota (kapatmıyor). Performer' dan aşağı kalmaz hiç bir türlü.
Daha ucuz alternatifler:
1.www.hepsiburada.com: Deep Cool Neptwin Soket Intel ve AMD 120x120x26mm (2 adet) Fiyatı (İlk slotu kapatıyor, düşük profil ram kullanılması gerekiyor. Performans NH-U14S ile kafa kafaya)
2.www.vatanbilgisayar.com: Xigmatek Aegir İntel Lga775/1155/1156/1366/2011 & Amd Am2/Am3/Fm1 İşlemçi Soğutucu - Vatan Bilgisayar (Performer' dan pek fark yemeyecek bir F/P ürünü)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı