3500 TL'ye R5 3400G APU Sistem Toplama

Diğer konuları incelediğimde R5 3400G dual channel sistemin RX550 li bir sistemi rahatlıkla aşabileceği şeklinde yorumlar gördüm, tek parça halinde olması nedense cezbedici geldi. APU denemek istedim resmen ama şuan aşırı kararsızım. Sorunlu dediğiniz parçalar hangileri ve problemler nelerdir?
1. Kasanın hava akışı çok iyi denilemez. Malzeme ve fan kalitesi kötü olacaktır.

2. PSU sertifikası sahte ve bileşenleri kötü. Çoğu durumda sistemi tehlikeye sokacak kadar berbat.

3. Çoğu kişinin sorun yaşadığı SSD modeli, çoğu kişi yine sorun yaşamıyor ama zaten öyle aman aman bir model değil. HDD olsa bile 120GB SSD az kalıyor.

4. A320 anakart.

5. RX 560 + 10100F, APU sistemi ezecektir. 3400G'ye O.C yaparak ve 16GB 3000/3200Mhz kullanarak RX 550 seviyesinde veya biraz aşacak şekilde kullanabilirsiniz ama RX 560 halen daha performanslı olacaktır. Gerçi O.C bile yapamayacaksın:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anlayacağın aynı fiyata kötü bileşenleri olan ve daha az ömrü ve performansı olan bir sistemi alacaksın. Bunu niye isteyesin ki?

Pizz3man'in önerdiği sistemle itopya da gösterdiğiniz arasında farklı ekipmanlar var. Bir sorun olmaz diyorsanız, ve bu sistem size göre de idealse sabah sipariş vereceğim. Ekran kartı tavsiyesi ile yorumunuzu alabilir miyim zahmet olmazsa? Teşekkür ederim.
Pizz3man'in önerdiği sistemin hazır hali:

Ekran kartınıda burdan alırsın:

Çok büyük fark olur.
Ayrıca 10100F çoğu oyunda benim Ryzen 2600'den bile iyi performans veriyor. Tek çekirdek performansı iyi bir işlemci, yani tam oyun için f/p bir işlemci. Ayrıca daha ileriye dönük bir sistem olur bu şekilde. Eline para geçtiği zaman eğer istersen 1660 Super gibi kartlar takabilirsin.

HDD'niz sistemde sorunsuz çalışır, ben de eski 10 senelik HDD'mi kullanıyorum yeni sistemde ek depolama olarak.

Son olarak, ilk cevabımda da belirttiğim gibi, kaliteli bir PSU alın. Corsair, Cooler Master, High Power, FSP gibi markalar tercih edin. Kasanızı da kaliteli almakta fayda var çünkü ses yalıtımından tut fan kalitesine kadar çok fazla fark eder. En önemlisi de hava akışının düzgün olması. Arkadaşların önerdiği Zalman kasa da güzele benziyor ama mesela ben bunu kullanıyorum, memnunum, tavsiye ederim:

Belki daha ucuza bir kombin de yapılabilir, kış indirimlerini bekleyin derim. MSI Mag Forge 100R ve yanına kaliteli bir PSU güzel olur.

Tüm arkadaşların ortak yardımları doğrultusunda bu şekilde siparişlerimi verdim. Yaklaşık 4000TL civarı bir sistem oldu (2 adet RAM sipariş ettim). İlgi gösteren, yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı