35000-45000 TL'ye sistem toplama

Bu arada sizin listelediğiniz sistemde SSD de yok. @nexpugnable yukarıda paylaştığı hazır sistemi almak daha mantıklı olabilir.

Yani tercih size kalmış paylaştığınız ürünler ve C750 + yukarıda paylaştığı 2 bin liralık kasa ile SSD'siz sizin parçalarınız 41.888 liraya denk geliyor Samsung 970 EVO pls 1TB 1500 liraya vardı sanırım onu da eklerseniz 3 fanlı MSI GPU ve Samsung SSD ayrıca 750W kaliteli bir PSU'nuz olur, bildiğim kadarı ile hazır kasada verilen ASUS TUF 650b de kaliteli ama birisi 650W birisi 750W. Ayrıca hazır sistem tek bir tane 16 GB RAM ile geliyor ayrıca aynısından siz sonra bulup almanız gerekcek derken iki yol da +-1 aynı fiyat oluyor.

İşlemci soğutucusu konusunda ne düşünüyorsunuz. Beraberinde gelen yeterli olacak mıdır?

Max 42 civarı ama 40 ve altını tercih ederim

Attığım hazır sistemden bir tık daha kaliteli. Diskin varsa bakabilirsin.

İşlemci soğutucusu konusunda ne düşünüyorsunuz. Beraberinde gelen yeterli olacak mıdır?

O konu da bir fikrim yok maalesef. R5 5600 modellerinin sıcak çalıştığı için o paylaşılan kule tipi soğutucu tavsiye ediliyor ama 7600'deki durum nedir bilmiyorum.

Hangi özellikleri daha kaliteli biraz daha açabilir misiniz lütfen, ayrıca neden Zotac GPU seçtiniz fiyatları birbirine yakın, konu sahibinin de seçtiği MSI GPU seçmediniz? Teşekkürler.

Toplama sistemde RAM'ler ve PSU daha iyi evet ama benim asıl merak ettiğim ana kartlar arası kalite farkı fazla var mı yönünde. Çünkü anakartları fazla bilmiyorum ve fiyatlar aşağı yukarı birbirine denk gelince garanti işleri, bozulma durumunda tek bir yer ile iletişim halinde olmak ve toplama zahmeti olamaması için hazır sistem alınması tavsiye ediliyor diye biliyorum. Ayrıca hazır sistemde ayrıca 1TB SSD de sahibi olacağı için ben iki sistem arasında bir seçim yapamamıştım. Özellikle bu hususlara değinerek cevaplarsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

Son düzenleme:
O konu da bir fikrim yok maalesef. R5 5600 modellerinin sıcak çalıştığı için o paylaşılan kule tipi soğutucu tavsiye ediliyor ama 7600'deki durum nedir bilmiyorum.

Hangi özellikleri daha kaliteli biraz daha açabilir misiniz lütfen, ayrıca neden Zotac GPU seçtiniz fiyatları birbirine yakın, konu sahibinin de seçtiği MSI GPU seçmediniz? Teşekkürler.

Güç kaynağı olarak, gelecek için daha mantıklı. MSI secmedim çünkü soğutması kötü durumda.

Kendi attığım sistem için konuşuyorum bu arada. Toplama ile uğraşma şansınız varsa daha iyi olacaktır.

Peki hazır işlemci soğutucu eklemişken neredeyse fiyat farkı olmadığı için 7600X'i tercih etmek sistem açısından fark yaratır mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı