35000 TL dizüstü bilgisayar önerisi

Bütçe
25000-35000
DLSS 3 teknolojisi için alınır tabii ki, başka bir artısı yok. Denk kartlar zaten. Konu sahibi bu sistem de güzel.
Bu bilgisayar ile sizin önerdiğiniz arasında bazı farklar var. Ekran kartı 3050 ve işlemci olarak i7 bulunduruyor. Sizce 5 bin lira daha fazla vermeli miyim?
 

Bunu alabilirsin. Daha bu sabah 36k'ya 4060lı vardı erken yazsaydın önerirdim. Bu attığımın ekran kartı 140 watt.​



Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Oyun testi 1080p ve 2k
Bildiğim kadarıyla 1080p kalitesindeki videoları işlemek için en az 16 GB ram gerekiyor. Arttırırsam garanti dışına çıkmaz mı?
 
Excalibur G900 kullanıyorum i7-11600H ve RTX 3060 85W var. Genel olarak araştırdım ve Casper laptop alınmaması gerektiğine karar verdim. Tabii benim açımdan her şey için çok geç... Sen G700 serisine bakıyorsun ama ona sahip olan bir arkadaşım var onu da inceledim benim bilgisayarımla aralarında devasa bir fark yok.

Anakart marka ve modeli Casper tarafından saklanıyor. Bir BIOS güncellemek için bile içini açıp kurcalayacaksın yani. Ben hala bilmiyorum mesela. Ayrıca soğutmasını da beğenmiyorum. Ekran kartı performansı da stabil değil. İşlemci sıcaklık limiti 90 ekran kartı limiti 86 derece. Oyun oynarken elini klavyeye değdiremiyorsun bildiğin elindeki et pişiyor. Ekran kartı sürekli 86 hot spot 90 derecede çalışıyordu. O da bilgisayar iyi günündeyse. 86 dereceyi gördüğünde frekans kısıp (FPS'yi öldürüp) 80 dereceye sabitleme gibi bir huyu var değişiğin teki. Termal macun değiştirdim paraya kıydım. Şimdilerde oyunda 76 derece görüyorum (Yine de elim yanıyor :D). Bu bilgisayarı alıp kütüphaneye gidemiyorsun Word belgesi aç jet motoru çalışıyor sanki.

ASUS TUF Gaming serisini önereceğim. Bizzat inceledim ve soğutmasını beğeniyorum. Oyun oynarken bile eline asla sıcaklık gelmiyor. Dokunarak bilgisayarın çalışıp çalışmadığını anlayamazsın. Tüm sıcaklığı arkadan dışarı veriyor. Donanım uyumunu beğeniyorum dikkat ettiğim kadarıyla çok takılma yapmıyor. Kasa tasarımını da oldukça estetik ve soğutma açısından verimli buluyorum. Şimdiki aklım olsa ASUS TUF Gaming alırdım. ASUS kalitesinden şaşmayınız. Casper müşteri hizmetleri ekibi işlerinden gerçekten nefret ediyor. Bir kere faydalarını görmedim. Yetkili servisler riskli benim temizlik ve macun değişim için gittiğim iyi denk geldi şansıma. Risk alma ASUS al. Donanımı iki gıdım daha az olsun bir tutam daha pahalı olsun git ASUS al. Ha bir de Casper'in bir Control Center'i var ki aman Allah'ım o programı gördükçe dağlara taşlara haykırıyorum. Klasik Windows güç planı seçme ve LED kontrol özelliği var. Bir de güya donanım kullanımlarını gösteriyor fan RPM işlemci GPU kullanım yüzdelerini falan. O da yalan çalışmıyor :D ASUS'un yazılım desteği de çok iyi... Sen git ASUS al sonra teşekkür edersin 😉

Ekleme: Laptop alıyorsan en az 3060 130W altına düşme sakın. Watt değerine dikkat et yoksa patlarsın ben patladım. Bende 85W var Forza 5 Ultra ayarda düşük bellek uyarısı alıyorum 6 GB yetmiyor. Donanımı sonradan değiştiremeyeceğiniz için size yeterli gelecek olanı seçmeniz gerekiyor. 3050'nin 4 GB belleği sizi şuradan şuraya götürmez.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı