35000 TL sistem toplama önerisi

• Konuyu başlatan Spyhis
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 58
  • Görüntüleme 3.053
Bütçe
35000
@NeqetRia ben normalde AMD düşünüyordum ama PC toplayan adam diye biri var WattMan hatası var demişti o yüzden NVIDIA'ya döndüm
Burada anlattım, okursanız biraz kafanıza yatar gibi.
Şu hatayı her kartta her saniye alıyormuşuz gibi lanse etmeyin artık. Wattman, bir hata değildir. Sistemde kontrolsüz güç kesintisi sonucu Driver ayarlarının geri yüklenmesidir. Çoğu zaman ekran kartından bile kaynaklanmaz, PSU, elektrik kesintisi, yanlış RAM ayarı, yanlış CPU ayarı, yanlış Windows ayarları gibi nedenlerden sistemin kapanması veya çökmesi nedeniyle olur. Bu nedenler ile değilse ekran kartı arızalı gelmiştir. 4 ayda RX 6600 ile sadece 3 kere Wattman hatası aldım, 3'ü de elektrik kesintisi nedeniyle.

Hiçbir şey yapmanıza gerek yok ama hatanın kaynağına bağlı. Mesela elektrik kesildi, Wattman yedin. PSU kaliteliyse(AMD ve NVIDIA fark etmez, ikisine de elektrik kesintisinden zarar gelebilir) hiçbir şey yapmadan sistemi açıp kullanabilirsiniz.

RAM'den dolayı stabil değilse, BIOS'tan RAM ayarlarınızı düzeltmeli veya yeni RAM almalısınız.

Bazen Driver sürümünden de kaynaklanabiliyor, WHQL sürüm yüklenmeli.

CPU'dan kaynaklanma ihtimali ancak CPU bozulursa veya stabil olmayan bir OC yaparsanız olur. Bozulursa garantiye gönderirsiniz değilse OC'yi iptal edersiniz.

Bazen Fast Boot nedeniyle de Wattman alınabiliyor. Eğer alıyorsanız bu ayarı kapatmayı denemekte fayda var.(Hem BIOS'tan hem Windows'tan)

Bir de şu ayarı kapayınca birisinin Wattman hatası çözülmüştü. Driver'dan çok kolay bir şekilde kapatabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-01-01 110156.png
    Ekran görüntüsü 2023-01-01 110156.png
    7,5 KB · Görüntüleme: 39
Hocam bana kalırsa bütçe biraz zorlanıp 7900XT hatta 7900XTX gibi canavar bir sistem dizebiliriz lakin bütçe o kadar artmaz ise kafamda 3080-6900XT var.
Kafam karıştı. Şimdi bu bütçeye hangi ekran kartı yakışır ?

@Mr.DarkTech aynen

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı